Může týdenní miminko ven?
Ahoj holky, asi ne moc chytrý dotaz, ale můžu s týdenním miminkem ven vzhledem k ročnímu období a počasí? Podle dětské doktorky můžu pokud venku není více jak -5. Manžel je strašně akční a nejak nechápe, ze mám strach, abychom s malou neprochladly, navíc já jsem týden po císaři, tak přece jenom nechci skončit na Vánoce nemocná.
No nevím,já jsem šla s malou až když měla tak tři týdny a opravdu jen do přírody. Asi ji to neuškodí,když dobře oblecete,ale šla bych max na půl hodiny. Sama jizvu ještě asi ucítíte.
Obecně nad 3kg, teplota do - 5, postupně prodlužovat, první vychazka do 20min.
My byly venku už cestou z porodnice. Od té doby každý den min. na hodinu nehledě na počasí (mrazy pod -5 zatím nejsou). A co se týče prochladnutí, obleč mimino o vrstvu více než sebe + fusak a neprochladne.
Dcera se narodila na konci dubna, co čert nechtěl, začalo sněžit a bylo asi jako dnes. :D Každopádně pár dní po návratu z porodnice jsme vyšli. Chodila bych v časy, kdy je nejtepleji, to jest kolem poledního, ne příliš brzy ráno a ne za tmy (naše to ani neměla ráda). Vrstvit, ať můžete oblékat. Pozor jedině na ten vítr, novorozenecká pokožka může být citlivější, tak třeba i vhodně ošetřit nějakým krémem. Ale jinak bych neváhala, příroda je fajn. ;) A děti tam suprově spí. Však nepůjdete na x hodin. ;)
Ve velkých mrazech (-10 apod.) jsem sáhla po nosítku, tělo na tělo se člověk zahřeje lépe. 🙂
Já jsem šla s dětmi ven ještě ten den co mě pustili z nemocnice
@shakira007 taky jsme sli na prochazku jeste ten den co nas pustili 😀
Pokud nemrzne (neni tech -5) tak bych normalne sla. 😉
Ve čtvrtek nás pustily domu a v neděli jsme šly ven. Cca na hodku. V týdnu kolem 7 musíme taky vidím staršího syna do školy. Sami jít nemůže máme to do školy celkem daleko. Je nám 15dni. Dám malýmu body pzncosky tepláčky mikcu rukavičky čepičku kombinézu. V kočárku je ve fusaku a ještě přikrytej plus slida přes boudu hadrovou plinku a jde se.
@helcakab syn je lednovy a v porodnici nam taky říkali, ze nechodit ven jen kdyz bude pod minus pet. Vahu mel po propusteni z nemocnice 2900.
Starsi syn se narodil v pulce listopadu, domu z porodnice jsme to meli 15 minut pesky, byl nesmysl jet autem, tak jsme vzali rovnou kocarek. Od te doby byl jen vyjimecne den, kdy bychom nevyrazili na prochazku.
Prcka máme koncem října a hned v den propuštění a po návštěvě doktora jsme na chvilku vyrazili. Doktor říkal,že můžeme, jen si hlídat tu teplotu, nedoporučil chodit když prší nebo je mlha a obléct o vrstvu víc..postupně pak procházky prodlužovat

@helcakab Může. Problematická může být maximálně inverze, ale když se miminko narodí v prosinci, tak to přece neznamená, že s ním vylezeš ven na jaře...