icon

Můžeme s 2týdenníma dvojčátkama na procházku s kočárkem?

dadanana
13. zář 2015

Holky myslite ze muzeme s dvoutydenima dvojcatkama na vychazku? Maji neco malo pres dve kila. A jsou narozene v 36 tydnu.. ?

nonnni
13. zář 2015

@dadanana urcite, navic je hezky😉

jerrysskating
14. zář 2015

Děti můžou ven až mají přes 3kg. Alespoň u nás to tak je. Když jsem šla s první holkou z porodnice tak měla 2,8kg a ven jsme nemohli.

betelgeuzz
14. zář 2015

starší se narodila s 2,5 kg a doktorka taky říkala, že ven až od 3 kg. Ale byl už říjen a sychravé počasí. Mladší měla taky 2,5 kg, ale je v září, bylo teplo, slunečno a chodila jsem ven hned. Co ti radila doktorka?

keny123
14. zář 2015

zeptej se dr 😉

japona
14. zář 2015

Pokud by bylo pěkně a teplo, šla bych aspoň na pul hodinky. Ale rozhodne deti nebrat mezi ostatní lidi (obchody, mhd, apod.), protože začíná období chřipek. Jestli máte poblíž nějaký park, urcite vyrazte.

anajm
14. zář 2015

Naše holky měly 2,5 kg při propuštění. Jsou v dubnu. Mohly jsme na chvíli na zahradu- rozhodně né mezi lidi.

lenjii
14. zář 2015

Na půl hodky proč ne. Ven se projít. Nikam mezi lidi jako do obchodu apod. nechodte.

pavly
14. zář 2015

Obě děti jsem teda porodila déle,ale obě měly 2800g a spadly až na 2500g. S oběma jsem šla ven okamžitě po příjezdu z porodnice-ani jsem od nikoho nelyšela nic o 3 kg. A bylo by mi to rozhodně i fuk.
Pochopitelně beru jako samozřejmost,že na procházku do přírody, na zahradu. Do obchodu, davu lidí bych nevzala dítě v šestinedělí ani pětikilové....
Myslím,že to chce jen zdravý rozum (zvážit konkrétní situaci) a ne hlídat váhu :-/.

veruska007
14. zář 2015

Mně dr. říkala, že děti mohou ven až od 3 kg, ale nedodrželi jsme to. Když bylo venku pěkně, tak jsme šli dříve. Rizikem je termoregulace a "ofouknutí", takže pokud myslíš, že jsou děti ok a bude venku hezky, tak běž, akorát je tak akorát obleč (1 vrstvu navíc oproti dospělému) a hodně bych zadělala korbičku (dávala jsem uvázaný šátek).

jipe
14. zář 2015

mně taky v porodnici i dr. řekli, že od 3kg, kvůli termoregulaci

editah222
14. zář 2015

Níkdy jsem nic o 3kg neslyšela. Dcera měla porodní váhu 2,70kg a díky novorozencké zloutence jsem s ní po 14dnech z porodnice odcházela jen s 2,8kg a normálně jsem ji brala hned ven (narozena v září). Hodně maminek odchází z porodnice pouze s kočárkem.

nonnni
14. zář 2015

3kg jsou blbost na netou...ve stejne kategorii, jako kotnickove boty pro deti a podobna zverstva. Cerstvy vzduch je to nejlepsi, co to dite muze potkat, zejmena v tomto pocasi. Nebavime se o treskute zime, nebo predvanocne narvanem obchodaku.

pkolin
14. zář 2015

Já bych tedy nešla a to nejsem žádná cíťa, dřív než by dosáhla alespoň věku, kdy se měla správně narodit, teď jsou jakoby 38tt a šla bych nejdříve, jak by odpovídala 40tt. I ta váha je malinká, něco málo přes dvě kila je fakt málo... Ty 3 kila se vážně někde uvádějí, je to proto, že malá miminka (a hlavně ta předčasně narozená) nemají dotvořenou podkožní tukovou vrstvu, která má za úkol termoregulaci, takže i když je teplo, je to takové ošidné a navíc toto už podzimní počasí není nic moc, i když se zdá teplo, děti začínají zase marodit z těch rozdílů teplot (jiné by to taky bylo např. na jaře). Čerstvý vzduch můžete dětičkám dopřát i doma, pořádně dětičky zabalit a otevřít na chvilku okna.

pkolin
14. zář 2015

Jo a jiné je to u donošených dětí, všechny maminky tady píší, že chodili s dětmi ven i s váhou pod 3 kila, ale to všechno byly děti donošené (jestli jsem to správně z příspěvků pochopila), tam je děťátko dopečené a tuková vrstva je hotová, i když třeba slabá. U nedonošených dětí prostě není dotvořena (tuková vrstva pod kůží se tvoří jako úplně poslední)...

nonnni
14. zář 2015

@pkolin mela jsem dite narozene 36+1 a na vaze 2290g a doporuceni bylo, budte co nejvice venku, je to pro dite nejzdravejsi. Uzavrene mistnosti s vydychanym vzduchem (vetrat nepomuze, to bys musela mit otevrenou strechu u zimni zahrady) je pro novorozence mor. Nehlede na to, ze nejvice tepla dite ztraci hlavickou, kdyz se osetri toto a diteti se da o vrstvu navic na telo, tak se neni ceho bat. Akorat se deti takovym pristupem choulostivi. Toto jsou zastarale rady lekaru, kteri se ve svem oboru nezajimaji o nic nad ramec sveho (davneho) studia. Ja se setkala i s nazorem, ze ma dite zustat doma plosne (tedy kazde) cele sestinedeli...naprosta hloupost.

pkolin
14. zář 2015

@nonnni Prostě co doktor, to názor, paní se musí nakonec sama rozhodnout, zda jít ven nebo ne... já bych v tomto počasí asi nešla, ráno je 7 st., odpoledne 25, ve čtvrtek má být 31 st. to prostě není normální pěkné počasí 😉

luj_89
14. zář 2015

Mě teda přijde lepší být na čerstvém vzduchu než být zavření doma. Váha na to podle mýho selskýho rozumu nemůže mít vliv už jen proto, že je úplně jinak baculaté mimčo 45 cm velké a třeba 55 cm. Termoregulace snad není spojená s váhou ale vyzrálostí mimča, nebo ne?

nonnni
14. zář 2015

@pkolin tak pokud pani nebude venku od rana az do ctvrtka, ale pujde jen na prochazku, tak prepokladam ( pokud tedy nezije v horach, kde se pocasi muze zmenit rapidne), tak celkem odhadne, jak je venku a jak bude dalsich 30 minut, kdy pujde s kocarkem. Me nahodou toto pocasi prijde na prochazky naprosto idelani, protoze si clovek muz vybrat, zda jit v chladnejsim pocasi, nebo naopak v teplejsim...

paracka
14. zář 2015

@dadanana klidně běžte ven, miminkum nějaký overalek dlouhý, mikcu. Cepicky, do zavinovacky, dat nějakou lehkou decku, nánožník na korbicky a ven 😉 na procházku do přírody 😊

dadanana
autor
14. zář 2015

Vsem dekuji za nazor 🙂 ve ctvrtek mame jit k dotorovi na kontrolu a mame to cca tak 20minut daleko. Takze pokut bude aspon trosku hezky tak vyrazime s kocarkem 🙂

paracka
14. zář 2015

@dadanana klidně i v dešti 😉 deti oblect o 1 vrstvu víc jako ty a sup ven 😊

zmrz_lina
14. zář 2015

Ja bych šla. Čerstvý vzduch je čerstvý vzduch.

elu
14. zář 2015

tak třeba dnes bylo venku tepleji, než v domě, takže co se týče nějaké termoregulace, tak bych viděla jako horší variantu zůstat doma 🙂

ladyhacek
14. zář 2015

Mě zastupující doktorka řekla, že až bude mít malý přes 3 kg. Když jsem šli ve 3 týdnech už k naší tak se divila, že jsme venku ještě nebyli ??? > každý na to má jiný názor.
Dnes kdybych vzala zpátky čas bych s ním šla 🙂