icon

Nadané dítě, poraďte školku v Brně

astyna
5. pro 2017

Ahoj holky, píšu za svou kamarádku, která zde účet nemá. Má 3letého kluka, se kterým si moc neví rady, co dál. Její syn je mimořádně talentované a nadané dítě - od 2 let rozeznává písmenka, zná hrozně moc barev, značky aut, dokonce už umí i částečně psát. Učí se dokonce už hrát i fotbal, motoricky je taky velmi dopředu. Navíc má famozní paměť na jména.

Vše se naučil sám a otázkami, co je co. Jeho pediatře se zdálo, že něco není v pořádku, tak mají za sebou i nějaké psychologické sezení, ale dětský psycholog nenašel nic, co by se vymikalo normálu.

Kamarádka ho chtěla začít dávat do školky a zde nastal problém - ze dvou ho již "vyloučili", že je moc dopředu a mezi stejně starými dětmi se nudí a že by měli hledat takovou školku, která mu bude vyhovovat. Máte některá zkušenosti se školkou, kde by mohl nastoupit a neměli problémy s jeho "vývojem"? Jedná se o město Brno.

Strana
z2
drzticka81
7. pro 2017

@gabour super jsi to vyresila-syn ma stesti,ze te ma 🙂))) vazne krasne!!!

gabour
7. pro 2017

@drzticka81 Děkuji za chválu, ale chtěla bych pro něj víc. Já sama zapadla do kolektivu, přestože jsem byla taky nadané dítě a teď vidím, kde jsem mohla být..... Nechci, aby dopadl stejně, přestože rozhodně nejsem v životě nespokojená 🙂. A dělám vš pro to, aby z něj byl jednou vědec, jak si přeje.

drzticka81
7. pro 2017

@gabour Ja,protoze ucim,tak vidim,ze se skutecne nadanym detem venuje strasne malo-pritom oni si to zaslouzi mnohem vic-oni mohou dokazat neco uzitecneho pro lidstvo........ja prave taky nechci,aby syn krnel nekde ve tride se triceti detmi-proste si myslim,ze mu to dluzim-ma zajem,je chytry,bavi ho to-takze zkusime tu placenou tridu a uvidime 🙂))

pamal
7. pro 2017

@gabour Když byl syn v první třídě tak jsme jeli MHD domů a on mi nadšeně vyprávěl jak jim paní učitelka vysvětlovala faktoriály a začal mi to hned vysvětlovat. Paní naproti nám po chvíli řekla, že jí to nedá, že se musí zeptat, protože je vědkyně, v které je třídě - že to podle vypadlých zubů tipuje tak na první a v jaké je škole, že se učí faktoriály. A úplně se rozplývala jak je dobře, když se i takováto těžší matematika klidně učí i v první třídě, když dítě dychtí po vědomostech. Syn chodí do školy, kde jedou o třídu výš, tzn. když byl v první jeli učivo druhé a on navíc chodí ještě do matematiky o třídu výš. Syn pak faktoriály vysvětlil i ve své třídě a děti byly nadšené.

U nás naštěstí je manžel matematicky vzdělán, takže spolu po večerech probírají sešity z gymnázia 🙂

gabour
7. pro 2017

@pamal No tak to je bomba! super učitelka a super přístup ve škole. A závidím manžela matematika, já se svýma schopnostma budu končit asi někde v páté třídě 🙂. Už si nic nepamatuju... 🙂

dokument
7. pro 2017

V naší státní školce maji v rámci běžné výuky kroužky Malý badatel a keramiku. To je pro vsechny deti. Platime jenom hlínu na cely rok. Jinak nic. Ještě tam je logopedicka třída. Záleží velmi na vedeni školky. A mne přijde, ze se je stále co učit, vždyť je malinký. ☺

betelgeuzz
8. pro 2017

@astyna souhlasím se vším výše napsaný, akorát nechápu, jak ho mohli vyloučit ze školky jen kvůli tomu, že je napřed. Děti se vylučují kvůli porušení školního řádu, ne kvůli tomu, že jsou nadané, nebo "jiné". Určitě by pro něj byla lepší nějaká školka, která mu může nabídnout víc, ale ne každý má v okolí takovou školku, nebo peníze na ni, takže nevidím důvod, proč by ho měli z klasické vyloučit.

Strana
z2