Nadýmání, bobkování. Poradíte, prosím?

terr18
24. črc 2022

Ahoj! Miminko skoro 3 mes (o mesic driv narozene) trapi ho prdiky, ale posledni mesic se upravilo i kakani a sam kaka po 3-5 dnech..ale od druheho dne hrozne place, kope a skoro nespi. Kdyz mu ale pomuzu rourkou, nebo teplomerem a vyprazdni se, tak je spokojenej. Ja si ale rikam, jestli je to v pohode. Doktorka klasicky rekla, ze nemusi kadit x dni, ale kdyz vidim, ze je vyrizenej z toho..zkousela jsem i svestkovou stavu, ale jen trochu radsi, je od hippu od 4mes..to nepomohlo..

tasimia
24. črc 2022

@terr18 co nějaké kapky? Espumisan, Baby calm atp?

syslounek
24. črc 2022

Kojíš nebo má UM? Pokud kojíš, jíš normálně nebo jsi si upravila jídelníček? Do mléka přechází strava matky a některým dětem vadí nějaká část matčina jídelníčku, převážně mléko. Zkus na pár dní mléko vyřadit ze svého jídelníčku, jestli se to zlepší. Pokud je na UM, změnit značku.

terr18
autor
24. črc 2022

@tasimia vse mame

terr18
autor
24. črc 2022

@syslounek kojim a nejim uz skoro nic syry bez laktozy akorat

jjasmina
24. črc 2022

@terr18 mohlo by to dělat i pečivo, ale já jsem jedla všechno, ale dny o noci byli prokojebe, takže byla jak prutokac spis, kojus dost?

terr18
autor
24. črc 2022

@jjasmina pecivo uz taky nejim..jen ruzne chlebicky ryzove a tak..hlasi se vetsinou po 2-2,5hod..malo kdy spi 3h..

syslounek
24. črc 2022

A vynechat i ty kapky? Nám se dcera po jedněch ještě víc kroutila, po druhých blinkala. Nejvíc nám pomohl krém Pupík a masáž bříška, cvičení nožičkama. Jak se po šestém měsíci začla hýbat sama, nadýmání zmizelo.

terr18
autor
24. črc 2022

@syslounek jo ty prdiky nejak musi prejit ale spis me zajima to kakani, proc nekaka sam, kdyz to z nej leze s teplomerem :(

slunea
24. črc 2022

@terr18 pokud ty sýry bez laktózy nejíš proto, že bys měla sama intoleranci, ale kvůli prckovi, tak je to zbytečné. Mateřské mléko samo o sobě obsahuje laktózu, i kdybys žádné mléčné výrobky nejedla. Laktóza dětem zpravidla nevadí (jen výjimkám, které kvůli toho nemohou být kojené). Nejčastěji vadí bílkovina kravského mléka, ta je ve všech sýrech. Jak vypadá stolice, není v ní hlen? Kyselý zápach?

terr18
autor
24. črc 2022

@slunea kdyz kadi po vice dnech tak je oranzova a kysely zapach ale kdyz ho prostournu max po tech dvou dnech tak zluta a nesmrdi..me prijde ze je to lepsi co nejim pecivo a normalni syry tak nevim..jeste jsem vyndchala cibuli a okurek