Nechat dítě vyřvat, neuškodím mu?
Ahoj,
jsem zvědavá na Vaše zkušenosti a zážitky - měly jste to podobně? Mám 3 týdenní holku a po kojení vždy začne brečet, ačkoli už je nakojená (odpojím ji nejdříve po 20 minutách i dýl - podle toho když přestane pít a začne dudlat a spát). Ale jakmile ji začneme nosit, tak je klid. Jo jo..si jsme si ji naučili na nošení, začínám to tušit. Bříško ji nebolí, páč už dáváme kapky a když ji dříve bolelo, plakala i na rukou a ukldinit se nedala. Přes noc krásně spí, po nočním kojení kašlu na brkání a nenápadně ji při usínání vložím do postýlky a ona hned usne. Někdy párkrát kvíkne, ale když na ni nepromluvím, tak hned usne. Ale přes den teda máme rodeo🙂 Fakt po každém kojení začne kvikat, pak plakat a když na ni pěkně mluvím, hladím ji a uklidňuji, tak to je pro ni signál řvát ještě víc. Pak to stupňuje až do chroptění (to už většinou psychicky nedám a hned ji beru na ruce) a taky umí naprosto zoufalý srdceryvný pláč, který používá jako poslední fintu, pokud psychicky unesu vzteklé chroptění. Tedy najezená je, plínu novou, břicho nebolí, ale jak není na rukách nebo u prsa tak řev. Mám nechat vyřvat? Když jsem doma sama (manžel je už profi nosič když je doma) a musím do sklepa věšet prádlo, na velkou, nebo vařit, abychom neumřeli hlady, tak ji necham kříčet, to je marné...ale jindy - když "mám možnost" hodiny nosit? Někdy už ji ani neunesu, záda bolí. Ale někdy vydrží řvát i hodinu, někdy, když si jí nevšímám (fakt lepší, než ji konejšit, to pak přidává) přestane kvíkat a usne. Teď řve asi hodinku s řestávkami, kdy si zřímne, ale jakmile si "vzpomene" že má chvíli pauzu ve řvaní, tak dá aspoň udržovacích pár kvíků a někdy to ještě pak trochu rozjede jindy ne. Dudlík nechce. Ale u prsa by byla celý den🙂 Je mijasné, že děti brečí, nijak si nestěžuju, jen jestli jí nějak neuškodím když ji prostě nechám vyřvat..Tipuju, že to po každém kojo ude řev pár dní a pak to bude asi lepší ne? Jak jste to řešily? Dík kvík
@dzungala Ten jeden krok v novoskladu mi trval snad dny, nez jsem ho pochopila. Jsem to vzdy vzdala. A motani s videem mi take trvalo. Zada by te bolet nemela, mas malo utazeno nebo nevhodny satek. Ale male jsou 4 tydny, tak to by satkem byt nemelo, elastik je tak do 6-8 kil, pak je lepsi pevny.
Ano nechala jsem svoje děti vyřvat po čase to opravdu pomohlo

@ilonne sousedi v paneláků naštěstí dobří, že ty první měsíce zvládli 😉, spíš nás litovali, nojo, jak jsem se dobrala jedné z hlavních příčin pláče (alergie na bílkoviny kravského mléka, hovězí a sóju), začala s dietou, tak brečela podstatně méně - ale velmi temperamentní a ne zrovna tichá je doteď 😀