Nedostatečný příjem tekutin u 4m. miminka. Které čaje Vašim miminkům chutnaly?

errol4388
7. črc 2020

Dobrý den. Shrnu situaci. Nedonošený chlapeček 6 měsíců bio a 4 měsíce korigo. Hned po narození prodělal operaci střev a má předepsanou dětskou výživu Infasource. Je to hodně výživná strava a sytý je po vypití 120ml, ale příjem tekutin by měl aktuálně mít 150ml. Na stolici už se to začíná projevovat. Než to budu řešit případnou změnou značky UM, tak chci začít dávat pít čaj, jenomže mrška mi zatím zkoušený dětský bylinkový čaj od lerosu vypil jen při největší žízní a s vodou je na tom podobně, plive to, navaluje se mu. Potřebovala bych nějaké tipy na čaje, které vašim miminkům chutnaly. Předem děkuji

95newmommy2020
8. črc 2020

Já jsem dávala sunarek, ten mu moc chutnal. Ale je to plný cukru no...zase na druhou stranu aspoň něco vypije. Jinak abych eliminovala instatni nápoje. Jsem třeba rozdelala meloun do lahvicky a zalila vodou, nebo dala lesní ovoce, ono to nasaklo tu chuť a pil to taky. Jinak bylinné čaje od lerosu mi fakt nevypije a to samy obyc vodu.

errol4388
autor
8. črc 2020

@95newmommy2020 instantní a granulované věci dávat nechci ani v nejvyšší nouzi. Tip se zředěnými ovocnými šťávami určitě vyzkouším. Moc děkuji za reakci a za tip.

zuzangel
8. črc 2020

U nás byla jistota fenyklový čaj od Sonnetoru, nebo klidně jen kmínový. Malá jo pila dlouho a to nejen na bolavé bříško. Fenyklový mi přišel voňavý a nasládlý jakoby, ten měl u nás největší úspěch.

errol4388
autor
8. črc 2020

@zuzangel u fenykloveho jsem váhala, ale nakonec jsem ho koupila, tak ho zítra zkusím. Děkuji