Nemůžu odejít od spícího dítěte - vždy se probudí
Ahoj, jelikož jsem nikde nic nenašla, tak napíši sama.
Chtěla bych se zeptat, jestli to máte také tak nebo jsem výjimka :D Nemůžu odejít od spícího mimča (10 měsíců). Do deseti minut je vzhůru a pláče. Navíc ho vše vzbudí, takže číst si a šustit stránkami knížky nepřipadá v úvahu. :D Ano sice si s ním odpočinu, ale občas bych chtěla udělat něco jiného. Cvičit, číst si, věnovat se domácnosti nebo samozřejmě pritelovi. Když byl menší ani mi to nevadilo, ale už je to opravdu vyčerpávající. Za chvilku má rok a tak si říkám kdy to asi přejde? Mimochodem, když se mi ráno podaří vstát dříve, tak malej spinká i hodinku beze mne. Ale to jen po ránu 🤨🤨Jo a taky spíme spolu v posteli. Nemáte to někdo podobné? Nebo nějakou radu? Díky 🌺🌺😔
@lucietamamieta jinak z nás se budí stejně, když je s ní táta v posteli, nebo když ji dám třeba něco většího do postýlky. Zkoušeli jsme toho už hodně. Ona se teda budí dost, i když jsem u ní já. Ale méně, než když tam nejsem 😄
@lucietamamieta který z nich? 😁
@lucietamamieta rada nerada, je to bojovy stav. Clovek musi brat co je, lepsi nez cucet do telefonu 🤣🤣🤣 ja se hrozne tesim na tu hromadu opravdovych knih co se mi tu navrsila za rd, snad se dockam. Zatim na to nemam casove ani mentalne 🤣
U nas to taky trvalo leta a plynule to preslo do “nechci svoji postel”. Ale co, do puberty to nebude, mne to treba nevadi. Ale nekdo chce svoji nezavislost 🤷🏾♂️ Zalezi jak to citis.
@lucietamamieta horsi je, ze se nam to pak zacalo v ty posteli hromadit....nikdo ji nechtel opustit. ...🤣
@lucietamamieta Je to období a přejde to,ano je to vyčerpávající,ale přejde to...je ještě malinkej ❤
@lucietamamieta mám to prakticky stejné. 8,5 měsíců a přes den, pokud usne v posteli u kojení, tak musím ležet u něj, jinak je okamžitě vzhůru. Jako teď. Neudělám nic, akorát teda hluk mu nevadí, jen nesmím vstát.
@lennus Kojím a mazlím skoro každých 10 minut a v noci se tulime. Nemyslím, že by měl málo kontaktu. 🙂 V nositku mi nevydrží. Už chdi okolo nábytku a být priplaclej na mámě ho už moc neba :D Uspávám v nositku na návštěvách. 😅
@rejalin Tak vyzkoušeno. 20 minut a řev. Táta nemá prso. Ale určitě to nevzdáme 🙂
@marge_s Mě by to nevadilo, ale přítel je pořád proti společnému spaní s dítětem. Takže buď dítě nechat vyřvat nebo chlapa na gauč. No pro mě to byla jasná volba. Tulím se s miminakem každou noc. 💜
@rejalin asi oba 😅
Moc dekuju všem za příspěvky, rady i pochopení. 💜 Možná to bude znít divně, ale jsem ráda, že v tom nejsem sama. Tak zatnout zuby a vydržet. 😬😬
@lucietamamieta to je skoda, jedno mimino by se veslo s vama (jednu dobu na nasem letisti spaly tri deti a dva dospeli, to uznavam jiste nepohodli prinest muze 🤭). Spis je skoda, ze nemas od partnera tu podporu. To asi zamrzi. A oni se pak muzou citit odstrceni. :/ tak drzim palce 😀 urcite v tom nejsi sama a urcite to nenii “nafurt”. Ale to je asi jedina jistota, kazde ditko je jine
@amazonkajanik Tak ono to je spis o tom, jestli usnete "vcas", o tom, co vsechno jste vecer delala, jestli jste sedela u pc nebo cetla knihu, v kolik jste usnula a tak. Podobne je to i u deti - kdzy usnou v to prvni spaci okenko a nejdou spinkat pretazene, tak ten spanek je o hodne klidnejsi a hlubsi. Jinak, co se tzce zvuku, ktere nas vzbudi - kazdy mozek je nastaveny jinak a tridi nocni zvuky dle "dulezitosti" - je na to i odborna studie. Treba maminku nejspis nevzbudi z faze hlubokeho spanku, kdyz treba manzel na nej yacne v noci mluvit - musel by mluvit hodne nahlas, ale plac miminka, i kdyby plakalo potichu, ji nejspis vzbudi hned, protoze maminkovsky mozek tento zvuk zarazuje mezi ty nejdulezitejsi... Spanek obecne je hodne zajimava vec - neco se vi, neco se porad zkouma, ale ta struktura a faze uz nejsou zahadou.
@lucietamamieta Drzim Vam palce, at se s partnerem domluvite - je dulezite, aby i on byl spokojeny... Jinak vyrvavani neni jedina moznost, jak zmenit zpusob ukladani - jsou i o hodne mirnejsi a lidstejsi metody.
@vikaleo A jaké? Snažila jsem se držet za ručičku,hladit, zpívat. Pevně ho obejmout. Občas mi usne u prsa, ale to jen výjimečně. Nic nezabírá. 😔
Jinak s partnerem se domluvit nejde. Už si zvyknul i na svůj klid a možnost dvou postelí odmítá. Už to ani neřeším a děkuji 🙂

@lucietamamieta já to mám stejně, je jí teď 16 měsíců. A je to jak v noci, tak odpolední spanek. Občas mi z toho hrabe. Radu nemám, omlouvám se 🤷♀️