icon

Neumím uspat své 7týdenní dítě

dockysbazar
3. črc 2017

Maminky už jsem úplně zoufalá. Mám 7 týdenní miminko a vůbec nevím jak ho uspat. Usne u prsa, ale jakmile ho přendám do postýlky, je do minuty vzhůru. Když ho dám odkrknout, tak je vzhůru okamžitě a řve. Když ho chovám (je potřeba dlouhý nošení), občas usne, ale po položení do postýlky opět to samé. Nepomáhá ani zavinutí (to pouze občas v noci, když už je hodně unavenej), bilej šum, v kočárku nespí vůbec. Jde o to, že jsem totálně vyčerpaná. Nemám se kdy najíst natož uvařit, takže hubnu (47 kg), denně mám jen 4 h spánku a to ani ne v kuse. Malej usne jen v šátku, ale i když ho mám dobře uvázanýho (nechala jsem si i zkontrolovat), tak ho neunesu dýl jak 15 min. Už mám totál odrovnaný záda. Někdy už jsem vyčerpáním úplně vzteklá. Vůbec nevím už co dělat...

Strana
z4
ejmate
16. črc 2019

A neboj se říct partnerovi nebo kamarádce o pomoc, ať ti uvaří nebo vezmou mimi ven a ty se vyspi. Držím palce.

lastovenka
16. črc 2019

@dockysbazar Mám o čtyři týdny starší holčičku a do cca 8 týdnu jsem měla naprosto to samé. S výjimkou vaření. Vařila mi mamka. Malá vůbec nechtěla usínat v postýlce ani v posteli s uspat ji byl horor a ještě větší byl když jsem za noc naspala stěží dvě hodiny a to dokonce přerušovaně. Jakmile jsem třeba malou položila do postýlky tak byla hned vzhůru. V kočárku mi zásadně neusnula a vedle mě v posteli už vůbec ne. Takže jsem musela chovat a chovat a chovat......A najednou se něco zlomilo a je to mnohem lepší. Nevím jestli je to tím jak roste nebo tím, že jsem ji začala víc uspavat pevné.přitisknutou ke me a víc si s ní povídat a ujistovat ji ze je v bezpečí. Přišlo mi totiž že se prostě boji. Jak kdyby se necítila v bezpečí...... Takže vydrž! Třeba to bude u vás to samé. Miminko ti roste a bude to lepší a lepší. Už poznáš co zrovna miminko chce a potřebuje a tomu pak přizpůsobíš uspavaní. Brzy začneš svému miminku rozumnět a bude to mnohem jednodušší!

Strana
z4