Neustálý pláč a časté kojení novorozence, máte rady?
Ahoj maminky určitě je tu spousty takových diskuzi, ale otvírám tuto novou, protože nevím jestli se v těch starých ještě diskutuje;) a nenašla sem to co hledám..Takže k věci moje 4 týdenní miminko chlapeček neustále strašně pláče nebo spíš řve;( přes den spí nanejvýš hodinku v kuse, ale nejraději na mě jak ho dám do kočárku hned procitne;( a v noci se budí tak po hodině a půl a tak hodinu ho kojím musím ho tím prostě uspat, jinak opět pláč;( Jediné co na pláč zabere je prso u kterého je klidně hodinu a půl a prostě pořád hlad nehlad..Vím že to asi není dobře aby byl pořád takhle u prsa , ale já ten řev nemůžu vydržet tak mu to prso dám zezačátku pije pak už jen dudlá( ale dudlík nechce ) takže pořád jen ležím a malýho kojim nejsu schopna ani uvařit prostě není kdy;(( Vůbec nevím co sním takhle sem si to mateřství vůbec nepředstavovala ;( máte někdo nějáké rady nebo Vaše zkušenosti?? Jo a ještě je zajímavý že u manžela chvilku vydrží v náruči jen tak ležet a koukat , ale jak si ho vezmu já tak hned pláč?? Ale proč? Cíti prso které si tím vyžaduje nebo co??Mrzǐ mě to že u mě neustále tak pláče je to o nervy;(
Všechny jsme měly stejný problém a každá ho řešíme jinak. Můj názor je, že nechat děcko plakat (řvat) a říkat si, že to za několik měsíců přejde je podle mě blbost, miminu to určitě neprospěje, jenom se stresuje, je hladové a maminka nervózní a vyčerpaná, a to že miminko chce maminku je normální a i když nekojím, tak se mazlíme a chováme jak nejvíc to jde, není to jenom o prsu, ale o přístupu.
@senduskaa
to mi neco silne pripomina 😀
moje smoulinka taky prvni tydny jen prorvala ...mela jsem ji nonstop u prsu, ale i tak dokazala nektery dny brecet 10 hodin v kuse (krom kojicich prestavek). Klidnejsi byla, kdyz ji mel v naruci manzel, ale u me okamzite brek ... doktorka rikala, ze to muze byt tim, ze citi mliko
A rada ? Zkus se netrapit co se domacnosti tyce a jestli nekdo muze pomoct, nech si pomoct
Pozadej manzela, at si malou kazdy den treba na hodinku, dve vezme on a odpocin si. Budes mit vystresla a mimco hned bude o trosku klidnejsi (treba ubere alespon par decibelu 😝)
A neboj, bude lip 🙂
U nas se to zlomilo nekdy kolem tretiho mesice, to ze revu presla na hlasity pokec 🙂 Ted ji bylo 5 mesicu a naprosta pohodicka. .. zabreci si jen kdyz uz je fakt hladova, jinak naprosty zlaticko.
Jinak trochu bacha na ty rady s nedostatkem mlika, jestli ma tak 6krat a vic denne mokrou plinku, tak by mela byt v poho. S UM bych byla opatrna, at o to mliko neprijdes.
Zdravim. Musim se pridat take ze svou troskou. Mame uplne ten samy problem. Dnes mu je presne mesic. Hrozne mi pomahaji tyto diskuze. Vim, ze v tom nejsem sama a dodava mi to silu dal. Uz jsme vyzkouseli taky kde co. Podavam kapicky Gaia, piju fenyklovy caj atd...zatim tedy nic moc nepomaha, ale verim malemu, ze to zvladneme. Sponuje se i u kojeni a vetsinou u toho prdi. Pak dostane hysterak, ale ne vzdy. Spi jak kdy. Nekdy 2h, nekdy 1h a taky i 3h. Davam mu jak si rika. Taky kojime kolem te hodiny. Drzim moc pesti a preji zdar a silu🙂) to zvladneme!🙂)

@pisisvori ale rozhodne nerikam, ze to musi byt jen nedostatkem mleka. Ja jen napsala moji zkusenost.
Pokud je to prdikama, tak vsichni pisete o kapkach, ale pozor na to. My jsme pouzivali ruzne kapky na prdiky a vsechny krome Bio Gaia to zhorsovaly. Co se mi ale osvedcilo nejvic bylo to, kdyz jsem u kojeni si davala do jidla olej z cerneho kminu (mimo jine super i na laktaci). 😉 Fakt zabira na jednicku! Moc doporucuju... ale chce to pravidelne denne. Kdo ho zvladne samotny, tak super. Kdo ne (jako ja), tak se da davat do salatu, do testovin, do polevky.... neni to chutove nic moc, ale kdyz to zabira, tak co bysme pro prcky neudelaly. 😉