Dvouměsíční chlapeček neustále pláče

mysacek369
1. bře 2017

Ahojte maminy,
mam dvoumesicniho chlapecka a poslednich 5 dni mi neustale place...po jidle, pred jidlem, po prebaleni, v naruci, proste porad. Jsem z toho na mrtvici...I kdyz je najedenej prebalenej, teplotu nema nic na nej neplati...dudlik muze urvat jak taha a kdyz zasne zabirat ke spanku a vypadne mu, place nanovo. Basti asi kazdou hodinu. Zkousela jsem ho nechat kratsi dobu aby se nenapolykal vzduchu(pouzivam kloboucky), delsi dobu aby se uklidnil u prsa, stridala jsem na kojeni vzdy jen jedno prso a nic na nej nefunguje...Nemate nektera zkusenost?

panickatlamicka
1. bře 2017

Asi ho trapi brisko..

zuzazidkova
1. bře 2017

Ahojky, bohužel taky jsme to měli úplně stejně, první měsíc se dal a v druhém začala šíleně plakat a pokud nespala fakt řvala celé dny. Zkouseli jsme dat i sunar jestli není hladová ale nebylo to tím, prdíkama to taky nebylo protože to by neplakala pořád .....dr nas poslala i na zakladní vyšetření a vše v pořádku ....prostě jen pláčtivé díte, tím tě chci uklidnit že mu vůbec nic nemusí byt 🙂

mysacek369
autor
1. bře 2017

@zuzazidkova achjo...nejhorsi je ze ten pocit neschopnosti a bezbranosti....jak dlouho vase mala takhle plakala?

zuzazidkova
1. bře 2017

@mysacek369 jojo ☹ mohla jsem ji chovat, dělat nemožně a stejně jen plakala a plakala, bylo to šílené .... no kolem toho 4 mesíce už ji začaly zajímat hračky tak se to trochu zlepšilo, pak v 7 měsíci co začala chodit už to bylo fajn, od roka je zlatá 🙂 Chce to jen hodně nervů :(

petabn
1. bře 2017

Taky mam hodne plactiveho syna, respektive jiz je to mnohem lepsi posledni dva mesice, nyni mu je pul roku. Trpel hodne na boleni briska, na to nejvic pomaholo nosit ho na tygrika. Uz jsem se zacinala bat, ze mi zustanou vytahane ruce 😅 Taky jsme v jeho 3 mesicich odhalili, ze neumi sam pres den usnout, tak mu s tim pomaham do ted houpanim v kocarku jednou dopoledne a dvakrat odpoledne, jinak je pretazeny a podrazdeny. Vecer nastesti usina relativne dobre sam v postylce nebo u prsu. Do toho si jeste hlasite stezuje, pokud je pocurany, pokud ma hlad, pokud mu pri jidle zacnou pracovat streva nebo tece mliko moc rychle, to jsem pak kojila za chuze, aby se neodtrhaval. Nebo pokud je sam nebo se nudi, pokud se mu v dasnich pohnou zuby, to jsem potirala Calgelem. Ne vzdy hned odhalim jak mu pomoci, ale pokud nedavno jedl a neni pocurany, vetsinou je to u nas signal, ze se potrebuje vyspat, pripadne ho aspon chvili nosim a u toho se vyprdi. Moc s tebou soucitim a preji, at se to zlepsuje 😉 😇 👶

hapovab
1. bře 2017

A nema hlad?Kamaradce maly taky porad bracel,bylo to hlady.Dali mu flasku se sunarem a je zlate mimi.

xsenova
1. bře 2017

@mysacek369 skus kupit probiotika bio gaia v lekarni. Mohlo by to pomoct.

mysacek369
autor
1. bře 2017

@hapovab uz me to napadlo ze place hlady...jen si nejsem jista, basti dosta casto a prsa mam pak uplne vysaty ...

dora13
1. bře 2017

Taky me napadlo, jestli nema hlad. Mas dobrou kojici techniku, jsi si jista, ze pije? Mozna bych zkusila kontaktovat laktacni poradkyni, at na to koukne, obcas to ovlivni jen uplna malickost a dite zacne ziskavat mleko daleko efektivneji.

panickatlamicka
1. bře 2017

Ano i to je vlastne mozne.ale nez hned cpat. flasku, tak je. lepsi odbourat kloboucky (diky nim mimi nesaje efektivne) a vymazlit techniku.

jitka_zowie
1. bře 2017

@mysacek369 Muzes to vsechno vyzkouset, ale pokud nema vylozene prdiky, za biogaiu nevyhazuj penize, je to stejne k nicemu, je to jen berlicka pro rodice, aby mely pocit, ze pro dite neco delaji. Zkusila bych pro jednou ten sunar, jestli to neni hladem a v pripade ze ano, tak nejak resit to kojeni.
Nicmene ti muzu potvrdit, jak uz to tu nekdo zminoval, ze holt nektera mimca jsou proste uplakana. Sama jedno takove mam, je mu pul roku a porad jeci. Neprisli jsme zatim na zadny jasny duvod, nefunguje na nej nic, ani noseni, ani satkovani, proste kdyz dostane zachvat revu, tak rve a ja se postupne smirila s tim, ze s tim proste nic neudelam. Jedine, co ho obcas uklidni, je svazat mu rucicky do velke pleny a pres to zavinovacku (je uz dost velky, aby jen zavinovacka fungovala. Jak je takhle znehybneny, tak ho necham chvili takhle v postylce a musim pryc, kdyz sedim u nej, tak jeci dal, kdyz ho tam par minut necham, tak treba dve minuty jeci, pak si porvava, pak si jen tak jako stezuje a do deseti minut si prijdu do pokoje pro usmevave mimco.
Vim, mame zakoreneno, ze kdyz miminko place, musime s tim neco delat. Bohuzel, v nekterych pripadech s tim nic delat nejde.
Pisu to proto, abys nepropadala panice a depresim, jako ja, nez jsem tenhle fakt prijala. Proste to tak je.
Preju pevne nervy.

mysacek369
autor
1. bře 2017

to kojeni je boj, od narozeni mi ho cpali nutrilonem, po cisari se mi spatne spoustelo mliko a jeste k tomu nemam vubec zadny bradavky, proto ty kloboucky. Nejdriv pil jen ten nutrilon pak moje odsaty mliko protoze neumel ani s ani bz kloboucku pit....jsem rada ze se nam povedlo odbourat lahvicku...kdyz mu dam prso jen tak mlicko tece jak blazen a malej nic..krici a neprisaje se....

dora13
1. bře 2017

@jitka_zowie souhlasim, ja takhle mela urvanka starsiho synka. Ted s odstupem casu rikam, ze ho proste nebavilo byt mimino, hrozne ho frustrovalo, ze je pohybove omezeny, ve chvili, kdy se zacal plazit, tak se to vyrazne zlepsilo a co se posadil, tak zacal byt zlaty.

kekulice
1. bře 2017

@mysacek369 podle toho co píšeš, tak bych to viděla na návštěvu dobré laktační poradkyně

jitka_zowie
1. bře 2017

@dora13 to je moje jedina nadeje, ze se to timhle zmeni.

lucie_vavi
1. bře 2017

Zkusila bych odbourat kloboučky, určitě ti to bez nich půjde, příkládat a přikládat + probiotika bio gaia. Nosit v klubíčku, cvičit nožičky, prostě kontakt. Já měla první měsíce dcerku pořád na ruce, s kojením jsem se taky prala, na prsu co hodinu, a pak se to poddalo. Pokud k tomu budeš svolná, kontaktuj LP - ale jen ověřenou...aby jsi z toho neměla blbej zážitek...Pokud by nic nepomáhalo, klidně bych zkusila dát UM (asi bych ale jako první nevolila Sunar) , je možné, že má hlad...přeju pevné nervy a hodně štěstí

hapovab
1. bře 2017

@mysacek369 do prsou si nevidis,tobe se mute zdat ze mas mlika dost ale treba to mimcu proste nejakym zpusobem nestaci.Proste bych zkusila jeden den nakojit a zkusit dokrmit, jestli bude potom v klidu tak je to jasne.Kamaradka to tak presne mela.

hapovab
1. bře 2017

@panickatlamicka a nez vymazli techniku tak se dite urve hlady (pokud je to tim) jen proto, aby mu nedej boze nedala flasku 😒.

panickatlamicka
1. bře 2017

@hapovab samozrejme. o nic jineho mi nejde. dobrou noc.🙂

jitka_zowie
2. bře 2017

@lucie_vavi jen ze zvedavosti...proc ne sunar? Nas maly na nem frci a chrochta si blahem. Zkouseli jsme Bebu, Babylove a jeste neco...myslim ze Hipp, po vsem mel nejaky potize, Sunar nam sednul.

blauen
2. bře 2017

My jsme taky plakali byla to hrůza klidně i 6 hodin pláče, a pak jsem zjistila, že mám málo mlíčka a slabé, malou to nezasytilo. Vykašlala jsem se na kojení a nasadila UM a malá je spokojená, občas si ještě taky popláče, je nám 7 tt, ale to spíš bříško. Tak jsem tam preventivně nakapu do mlíčka 4 kapičky Espumisanku do toho dávám 3x denně po lžíčkách čajíček heřmánek a jsme štastné vysmaté miminko. Tedy krom toho zuření, když mlíčko není hned nachystané jak ona potřebuje, to je řev. 😀

lucie_vavi
2. bře 2017

@jitka_zowie když to je sto lidí sto názorů. nemyslela jsem to zle. U nás třebas nesedl a hipp naopak jo , ale je to na paní, jak se rozhodne a co zkusí a na miminku, co bude chutnat 🙂

mysacek369
autor
2. bře 2017

Dekuju za rady 🙂 dneska jsem v lekarn koupila vzorek nutrilonu, je to na 150 ml davku ale nevim jestli mam nakrmit a dat lahev nebo rovnou lahev?

maly_kukolar
2. bře 2017

Neskusila by si pred nasadenim umeleho mlieka kontaktovat lakt. Poradkynu? Ja teda nie som odbornik, moj syncek ma 6t a tiez je dost uplakany, ale co som si studovala naor na strankach mamily, tak drviva vacsina zien moze kojit, len teda treba spravnu techniku, poradit a tak..bradavky nie su problem, aj mlieka ma vacsina zien dost, len teda ta technika je niekedy problem. Neber to v zlom..

themis
2. bře 2017

Nejdříve zkuste kontaktovat laktační poradkyni. UM vám může zkazit kojení.

themis
2. bře 2017

Laktační poradkyně by měla pomoci odstranit kloboučky a tím pádem by se měla zvýšit i produkce mléka. Dítě totiž svými slinami posílá přes bradavku "informace" kolik mléka potřebuje. Jste matka a příroda nás stvořila k péči o dítě. Věřte si. Budu va držet palce ať to zvládnete.

panickatlamicka
2. bře 2017

@blauen slabe mleko neexistuje. je to mytus. 😉 a dejme tomu, ze jakoze existuje..jak jsi v tom pripade zjistila, ze je slabe?

panickatlamicka
2. bře 2017

@mysacek369 kdyz uz dokrm, tak az po kojeni a pres cevku. Pokud kojit nechces, utni kojeni hned. pokud kojit chces, s dokrmem mas malou sanci, zvlast davanem v lahvi. Tak uvidis, co ti s prckem ,,sedne". 👶

huggieska
2. bře 2017

Zkustě kontaktovat kvalitní LP z Mamily a odbourat kloboučky (navýšit tvorbu MM): http://kojimlitomysl.webnode.cz/
Takto malá miminka často vyžadují kontakt s maminkou, fajn je např. šátek. Kojení je normální i á 10min.