icon

Novorozené miminko spí i 7 hodin denně

miren
19. srp 2015

Nechavali jste nekdo miminko hned ze zacatku spat podle toho co potrebuje??? Nemuzu ji dnes vzbudit uz 7 hodinu, ale podarilo se mi ji lehce nakojit. Nechci prosim nazory, ze je to spatne nebo dobre, jen jestli nejsem jedina...

hapovab
19. srp 2015

Mě v porodnici říkali že mám krmit max po 2,5 hod, myslím že nevadí že se nevzbudí ale mělo by se nabaštit.Taky se mi nechtěla malá budit tak jsem ji budila sama, přes den po těch 2,5 hod v noci po 3 hod. Říkali mi, že to že spinká nemusí znamenat že je spokojené ,ale že tím že málo jí má málo síly a tak pořád spí.

mollyweasley
19. srp 2015

V porodnici mi ta mladší prospala ve třech dnech 9 hodin v kuse. V porodnici radí budit na kojení, já radím nebudit ani omylem - pokud samozřejmě nemá některá z vás problémy.

hapovab
19. srp 2015

No mě tedy přijde lepší budit i kvůli tvorbě mléka...

scruffy
19. srp 2015

Tak ten první týden doma jsem byla vyplašená, takže jsem fakt ve dne v noci budila po třech hodinách a kojila, ale nemyslím si, že je to nutné, pokud je to zdravé mimčo narozené v termínu, u druhého už budu kojit jak si řekne.

majkoz
19. srp 2015

Jak píše @hapovab , asi bych se bála nechávat tak dlouho spát-hlavně kvůli váze-jestli je dost napapané. Píšeš, že nechceš reakce jestli je to dobře nebo špatně, přesto bych řekla, že je to špatně u mimi tak do konce 2. měsíce, dobře to může být u pěkně rozpapaného staršího miminka, které má pěkné váhové přírůstky a sedm hodin prospí v noci 😉

madre1
19. srp 2015

@miren ,.................takto malý kojenec se dá probudit přebalením.V noci se mi občas stalo,že mě probudil až po 6.hodinách a to už vložky v podprsence přestaly zvládat svojí funkci.To,že necháš kojence schválně spát tak dlouho přes den,je rozhodně špatně,protože se mu začne smrskávat žaludek a hrozí to dehydratací nebo povýživou.Ve 4.dnech si myslím,že je nesmysl-nechávat délku intervalu mezi krmením na kojenci.Tam mi to spíš zavání pohodlností novopečné maminky 😖
Kojit se může nejdříve po hodině a nejdéle po 3.hodinách 😉
Ta spavost(apatie)je způsobená žloutenkou,než spokojeností miminka ☹

pernile2003
19. srp 2015

Moje dcerka od narozeni spala nekolik hodin v kuse - 5 az 6 pres den a celou noc. Nepomahalo ani buzeni, ani prebalovani ve spanku, proste nic. Presto pribirala a rostla. Kazdy mne rikal at ji budim ale proste to neslo.

slunicqqo
19. srp 2015

pokud přibírá a roste tak bych to neřešila já teda taky budila první dítě , a to jsem s ní převalovala třeba půl hodiny nechtěla vůbec vstávat u druhého už jsem nebudila

majkoz
19. srp 2015

A holky- co jste nechávaly, či necháváte spát ani ne týdenní miminko tak dlouho-co Vaše prsa? A vůbec, když si to představím...tak dejme tomu usne ve 13.00 a spí tedy třeba do 20.00..to si nedokážu představit, za a) mlíko-tak dlouhou dobu nestimulovat..za b) bych z mimi nemohla spustit oko, proč tak dlouho spí a proč tedy nejde vzbudit-to bych byla asi pěkně rozhozená...ale když píšete, že OK, tak jsem asi divná já 😎

viridie
19. srp 2015

@madre1 Souhlasim s tim,ze takto male mimi by se melo ze zacatku na kojeni ne uplne nutne budit,ale minimalne prikladat a to po tech cca 3 hodinach (logicky pokud spi a samo nechce drive) pro nastup laktace a ujistit se ze nabira na vaze. Pokud vse oukej, tak v tech cca 14 dnech bych najela na rezim poptavky mimi- kojit na pozadani, nejake fixni a dane intervaly mezi kojenim jsou dle mne nesmysl. Ja take piju dle zizne...🙂

lucyp13
19. srp 2015

já teda nebudila..pokud roste a přibírá tak bych to nechala na miminku...naopak když jsem jí jednou na radu všech chytrých kolem vzbudila, tak řvala a byla špatná a pořádně se ani nenajedla...takže pokud prospívá nechala bych , mléko se dá odsát a schovat na "horší časy"

majkoz
19. srp 2015

@viridie Mimi požádá 🙂 Hmmm...kdybych několikrát denně já "nepožádala" moje starší dva syny, aby se napili, tak by nepili nejraději vůbec a v noci by mne chodili otravovat s žízní 😉 Dejme tomu, že dítě si říká, co potřebuje, ale máma tak nějak cítí, že to není úplně ok, tak je potřeba mít rozum za dva...

aljosa23
19. srp 2015

Malá mi v měsíci spala už celou noc,přibírala v pohode tak jsem to neřešila,když se mi zdalo že přes den jedla málo tak jsem jí ve spánku nakrmila,nevzbudilo jí ani to.

hany_bany
19. srp 2015

Ja jsem prvni tyden malou budila po cca 3 hodinach, ale byl to boj, vubec se nechtela prisavat… vzdycky tak pul hodiny rvala nez se to povedlo. Nevim, jestli jsem delala dobre… v porodnici rikali, ze tak mala miminka muzou byt vysilena a apaticka a budou spat i hladova… Postupne se pak zacala budit sama - asi tak ve druhem tydnu, tak uz jsem to nechala na ni a kdyz spala i 4 hodiny, neresila jsem to. Ted ma 2,5 mesice a uz cca mesic mi spi v noci 8 hodin v kuse, nebudim, uzivam si to 🙂 Mlika mam akorat a mala pribira taky tabulkove 🙂

viridie
19. srp 2015

@majkoz Ale tak samozrejme se u toho pouziva selsky rozum..🙂 kdyz byla ta vedra,mavala jsem Majde prsnikem pred oblicejem kazdou hodinu,chca nechca...🙂 Kojeni na pozadani je proste jen zazity a dnes hojne pouzivany terminus technicus..🙂

hany_bany
19. srp 2015

Jo, nekde jsem cetla, ze ma byt maminka nablizku a miminko se tou vuni maminky/mlicka vzbudi

alboo
19. srp 2015

naše spala ihned po propuštění z porodnice v kuse i 10 hodin, první den jsem si já káča pitomá řídila budík a budila jí,, výsledek byl protivný a uřvaný mimino - jako celou dobu co jsme byli v porodnici, pak sem už prostě budík zaspala a opravdu se jí nic nestalo, přírustek na váze měla i 1020g měsíčně 🙂 ale teda nebyla kojená. v noci prostě spala klidně těchj 10-12 hodin, ve dne max 4,5 hodiny.
Ale u kojení to je něco jinýho, ale pokud nemáš problém s kojením, tak bych opravdu na jídlo nebudila, teda pokud nemá žloutenku, nemá podváhu a tak
jinak to, že se nechá dítě spát, tak jak dlouho chce, není jen o pohodlnosti matky...

majkoz
19. srp 2015

Mnoo, já ještě jeden příspěvek a dám pokoj:první dva kluci-no problemo, nikdy jsem nemusela budit, nikdy žádný problémy s přisátím, vždycky krásně papali a přibírali A ejhle, ten třetí byl nepapavej, spinkavej(žloutenka), já nebudila-po zkušenosti se staršíma- a malej najednou děsně málo přibíral...já mlíka jak pro kojeňák, ale malej tím, jak dlouho spinkal(navíc jsem mu já blbka nutila dudlík), tak neměl enerží sát= méně mléka po snížené poptávce, slabší mimi pro nevycucnutí dostatečné dávky=koloběh nepříznivých situací...Asi odtud je ta rada přikládat děťátko co tři hodiny, páč každé je jiné,jedno potřebuje sosat co dvacet min, jiné si pospí déle....Ale tak jako tak, sedm, nebo dokonce devět hodin spánku mimi je pro mne noční můra(v šestinedělí- dejme tomu...pak se to obrátí 😀

zo_ja
19. srp 2015

Mně se stalo, že několikadenní mimino spalo 8 hod, vlastně i v porodnici spalo dýl... Prý budit... Eh, proti instinktu, nebudila jsem. ALE!! Je důležité, že to je zdravý a donošený dítě. Pokud má např. žloutenku, byť lehčí, může být spavé, přitom potřebuje dost pít, aby běžel metabolismu, a když spí dýl, chybí mu síla na to sát dostatečně.
Taky bych byla opatrná u malých novorozenců, myslím tím s porodní váhou okolo 3 kg. Pokud má novoš 4 - 5 kg a nemá žloutenku a je zdráv, tak nevidím důvod k budíčku.
U některých dětí funguje, když si lehneš vedle nich a prso strčíš blízko obličeje, že si ve spaní dají.

bielanevesta
19. srp 2015

Mala som to s malou veľmi podobné ako @pernile2003 a @lucyp13.
V pôrodnici ma nútili budiť, ale efekt bol taký, že neťahala, spala. Pritom bola donosená, mala cez 4 kg. V 2 týždňoch už prespala v noci aj viac ako 8 hodín bez budenia, cez deň kľudne 4 hodiny v kuse a ničomu jej to nevadilo, lebo prospievala. Len raz som sa ju pokúsila zobudiť skôr, lebo každý do mňa šil, že to nie je normálne, ale nasledovne plakala a bola mrzutá až do večera. Takže som sa tejto chyby už vyvarovala. Ja som len vždy večer pred uľahnutím odsávala a MM potom odkladala do mrazničky, keby nastali horšie čas.

miren
autor
20. srp 2015

Ja ji dala po cca 4 hodinach najest, ale jedla ve spanku. Zloutenku nema nastesti. Mela jsem doma laktacni poradkyni a ta souhlasi, ze pokud prospiva, tak klidne nechat spat, kdyby ne tak budit. Ani prebalovani, kdyz je tuha, ji neprobere. A mleko si odsaju pokud je nadbytek. Jinak budila jsem ji co 3 hod na kojeni a vysledek byl protivny nespavy novorozenec. Verte, ze pohodlnosti to neni, celou dobu jsem nervozni🙂))

slunicqqo
20. srp 2015

já se teda snažila časovat krmení přes den to jsem třeba budila ale v noci ne, pak usnuli třeba v 8 večer, poprvé se vzbudili ve 12 pak v 5, napili se a spali, po měsíci nebo nějak po šestinedělí usnuli v 8 a spali do 5 pak se najedli a usnuli ještě třeba na 2 hodinky

loafeer
20. srp 2015

mně malý spával 4 hodiny, pak chvilku vzhůru a pak zase prospal....nebudila bych ani omylem, žloutenku neměl, takže nazdar bazar, byla jsem ráda, že spinká....v poradnách prospíval.....no, ale netrvalo to tak dlouho takové spaní, bohužel 😀