Od kolika dáváte spát samostatně starší dítě?
Holky,co už máte starší dítě, jak jste řešily samostatné spaní v pokojíčku?? Odkolika vám starší dítě spalo samo v pokojíčku?? Děkuji za info.
Já už si to nepamatuju 😀
Tak nám malý spinká sám víceméně od peřinky,teď mu budou 3 a do pokojíku mu přibudl 9 měsíční bráška.Takže jsou v pokojíku 2 🙂
Od 14 měsíců, ale co vidím kolem sebe, jsme spíš výjimka a rodiče mívají dítě v ložnici déle. Byla to nutnost kvůli příchodu sourozence a včasnému zvykání.
Starší spala do roka v ložnici, dlouho se mnou v posteli. Ale v roce už spala celou noc, tak jsme ji přestěhovali do pokojíku, ještě v postýlce, ve 2 se stěhovala do velké postele. Mladší pak šla do pokojíku za ní chvíli před prvním rokem.
Dcera spala od 2 a 1/2 roku sama a pak když se narodil syn, tak šel k dceři do pokojíku ve dvou letech. Pak se občas stalo, že jeden z nich k nám k ránu doputoval a rádi jsme spolu dospinkali v objetí...
Dali jsme do pokoje obě děti naráz - měly 1,5 a 3 roky. Do té doby jsme všichni spali v ložnici. Nechtěla bych, abychom tři spali v ložnici a starší dítko někde samo.
Na dvou letech starší, mladší k němu šel asi na roce a půl.
ahoj, než se malý narodil tak měl přichystaný svůj pokojíček s postýlkou.. jenže v té byl první týden a pak se na další dva měsíce odstěhoval k nám do ložnice přímo do naší postele (trápila ho úzkost z odloučení už z porodnice, kde krátce po narození byl umístěn na JIP - v podstatě jsem ho po porodu dostala jen na minutku pochovat a vzali mi ho) - asi týden předtím než mu byly 3 měsíce tak začal spát v noci sám u sebe v pokojíčku ve své postýlce (přes den spí u nás v ložnici - je tam větší šero) - pořád existují výjímky, že ho dám na noc spát k nám do postele, ale není to moc často a nám to tak vyhovuje..
asi záleží na dítěti ale malá bude mít 4roky a spát sama odmítá, takže kdo ví jak dlouho to bude trvat, možná až budou spolu v pokojíčku oba tak tam bude konečně spát.
😀 to nejde se nepodelit 😀 oba kluci az ve 4 letech 🙂 jsou to tulinci, spali s námi... dcera od ted (19mesicu) 🙂
Teď 2mesice spí sami. (6 a 4,5) ale uspavam do usnutí.
Naše šla spát sama do pokojíku na 8m. Manžel ji budil chrápáním 😀. Syna plánuji k ní dát taky tak nějak takhle ale uvidíme co bude
Hele čim dřív je to naučíš tim to půjde snaž. Mluvim ze sve a mých známých zkušenosti.
Oba šli do pokojíčku naráz, starší bylo 2 a 1/4, mladšímu asi půl roku, přičemž dcera v noci courala za náma do postele do 3 let, kdy dostali palandu, od té doby nechodí a mladší za náma v noci chodí doteď.
Starsi sel do pokojicku v roce a pul, naznacil nam to sam, rusilo ho spat s nami. Kdyz jsem otehotnela s druhym, bylo mu 3 a pul a zacal k nam v noci chodit, ted spi mladsi na prirazene postylce bez bocnice a starsi vetsinou prijde nad ranem. 🙂 Mladsiho presuneme, az jak bude chtit a az se nebude kojit, nic neplanuju predem.
Obě děti po prvních narozeninách. Ale myslím že je to dost individuální, nezáleží na věku ale povaze dítěte 😉
Poprve v necelych 3, a po 2m byl zpet a pak znovu v 4 a neco a uz zuuustal 🙂 mimis pujde az se nauci spat celou noc, nezvladam v noci nespat, kojit a jeste korzovat po byte..
Syn spal sám v pokojíčku od deseti měsíců, pač jsem chytla ňákou virózu a nechtěla jsem mu tam v noci kašlat, no a až jsem se za pár dnů vykurýrovala, tak už jsem se tam nevracela
Malá spí sama v pokojíčku od narození
4,5 a 2,5roku - Máme je po stranách postele v jejich postýlkach. Sami nechtějí.
Malá spí v pokojíčku od 6ti nedělí a je nejspokojenejsi
Starší šel do pokoje ve 2 letech, dvojčata ve 2 a půl.
Dcera dostala svou postýlku před 2 rokem. Spolu s ní je nyní i syn od 8 měsíce.
Od 12 mesicu sam ve svem pokojicku a je spokojeny. A spi lip nez kdyz byl u nas v loznici.
Dcerka spí sama v pokojíčku od 10 měsíců. Víceméně se tam sama přestěhovala a je tam spokojená. Když někdy v noci přijde, tak prostě hupne k nám do postele, přitulí se a spokojeně dál spíme všichni tři a někdy i čtyři v jedné posteli. Pokud bude syn stejně v pohodě jako ona, bude se taky tak nějak stěhovat k ní.
Když jsme se přestěhovali bylo synovi 21 měsíců a šel hned do svého pokojíčku. Teď máme dceru 14 dni a od příchodu z porodnice spí se starším bráchou v pokoji, zatím to funguje bez problémů. Nemáme totiž v ložnici místo na postýlku.
mam kluky necele 4roky (v dubnu) a necele 2 roky (v kvetnu) a oba dva spi ve vlastnim pokojicku od narozeni od prichodu z porodnice. Starsi sel ve 20m do velke postele. Kdyz se narodil mladsi spaval v druhem detskem pokoji aby nerusil starsiho kdyz se nekdy v noci vzbudil na mliko. Ale kluci mi spavali krasne v noci a od cca 4mesicu v podstate celou noc az na mliko nad ranem.
Vcera prisla nova postel, take doufam ze ji dneska smontujem a dneska vecer budou spat poprve spolecne v jednom pokoji 😀 😀

Take me zajma 🙂