Od kolika měsíců/let se doporučuje létat s dětmi?

kyia
18. led 2015

Od kolika měsíců/let se doporučuje létat s dětmi? Známí poprvé letěli s miminkem již v jeho 2 měsících, to se mi zdá strašně brzo. Kde si myslíte, že je ta hranice, kdy už se s dětma může v pohodě a beze strachu létat? Rádi bychom k moři, ale nechceme nic riskovat..

tarra27
18. led 2015

@kyia např od easyjet je povolen od 14 dnů dítěte...já si myslím, že po šestinedělí už se to dá dobře zvládnout, pokud je to nutne.

beruska252
18. led 2015

Já myslím ze pro miminko např 2 mes je to totalna blbost. To dítě je chudák v tom letadle a o ty dovoleny, jak si ji užije, ani nemluvim ☹ já bych vzala nejdřív třeba v roce a pul- ve 2 letech.

nov777
18. led 2015

Letela bych s ditetem kolem roku. To mi prijde prijatelne. Meli jsme to v planu, ale otehotnela jsem o par mesicu driv, takze praktickou zkusenost nemam. Kamaradka tehdy letela s desezimesicni a pry parada.

tarra27
18. led 2015

@beruska252 2mes mi přijde taky kvůli dovolené brzy a zbytečné...my letěli s desetimesíční dcerou a to byla pohoda...zámavaly si obě s pilotem přes sklo (na letišti před nástupem) a i cestu v pohodě daly...dvě hodky teda...

baya66
18. led 2015

Kvůli dovolené je podle mně fakt kravina tahat dvouměsíční mimčo do letadla (ani ta dovolená u moře mi nepřijde u takto malého úplně vhodná...), něco jiného asi je, když cestují třeba za rodinou a ideálně není let moc dlouhý. Děti mají jinou anatomii ouška a trpí více kvůli změnám tlaku, s tím je taky třeba počítat.
Nicméně lidi lítají s mimči hodně - pracovala jsem v minulosti nějakou dobu jako letuška a nestačila jsem se divit, kolik lidí bere mimčo třeba do Egypta...
Já jsem zatím nezkušená, co se mateřství týče, ale myslím si, že v těch 10 měsících už v pohodě... Některé destinace a vhodně zvolené období (ne moc vedro) se myslím dají i v tom půl roce. Případně se poradit i s lékařem, co by doporučil.

oililygirl
18. led 2015

My leteli k mori, kdyz byl prckovi rok. Cesta tam dost desna, blbej cas, prcek pretazenej a protivnej, ale diky kojeni sme to zvladli. Jinak mimin i mnohem mensich tam bylo vic a byl to pekne urvanej let 😀 Cesta zpatky o 100% lepsi, lepsi cas a prcek vysmatej, ale taky dudal. Let trval neco malo pres 2h. Delsi fakt ne.

buldrik
18. led 2015

Jak uz nekdo psal, od 2 tydnu se letat da (i kdyz se radsi doporucuje az po sestinedeli) na tlak pomaha, kdyz das mimcu mliko pri vzletu a pristavani (nase v 9 mesicich byla spokojena i s dudlikem. Jestli to jde, kup si long legroom, on ten prostor navic je hodne znat. Ja radsi nastupuju az skoro na konci, alespon se nemusim s mimcem tesnit pulhodinu navic. A priprav se na vsechno 🙂 muze to byt pohodicka nebo na nervy, zalezi jak to vyjde

tarra27
18. led 2015

jasně, pití do letadla a hračky taky 🙂 dá se to.....po šestinedelí bych myslela, když jedete někam za rodinou, kde budete třeba půl roku (např manžel pracuje v cizině) a na dovču bych já letela od 1roku +-....to si i užijete...

jsem ale často překvapená, kolil rodin jezdí i s malinkými detmi, třeba 2měs.....

mamkamarketa
18. led 2015

My taky leteli ani ne s 2 mesicnim, 9tisic km za rodinou.
Uplne v pohode, 100x lepsi nez cestovat s ditetem co leze, ale jeste nechodi 😉

mishkin
20. led 2015

Z vlastni zkusennosti mohu rici, ze dulezita je delka letu...my leteli s dcerou do Australie, kdyz ji bylo 13 mesicu a bylo to peklo...tedy pro me. Dcera byla uz na vanicku, co maji pro miminka, moc velka a na sedacku jeste nemela narok. Spala tedy na me sedacce...a manzel vedle ni 😀 Kdybych to byla planovala znovu, urcite by sme leteli o nekolik mesicu a velikosti drive 🙂 Hezky vecer!

sangita
20. led 2015

Dcera poprvé letěla v 5 měsících - tak "pozdě" jen proto, že dřív neměla pas.. Od té doby do dvou let dost často, někdy i jednou měsíčně. Klidně bych letěla už kolem 2., nebo 3. měsíce. Let vždy dvě hodiny, při vzletu a přistání jsem kojila, většinou usnula.. Záleží určitě na délce letu a povaze dítěte. S malým miminkem je to pohoda, většinou spí, nepotřebuje běhat, pohodlně se vejde na klín.. Horší je to pak kolem roku, kdy začne chodit a těžko se vysvětluje, že má sedět. Větší dítě se dá zase zabavit knížkou, pohádkou. Hodně nám při cestách pomohl šátek/nosítko - létala jsem většinou sama, tak jsem ocenila volné ruce a dcera zase blízkost a možnost kdykoli spát 🙂