Ohřívač na láhve, nosítko, hrazdička, atd. Je potřeba mít doma?
Dobrý den,
mám takovou rozepří s přítelem ohledně věcí pro naši dcerku. To, co si myslím, že by bylo podstatně důležité a usnadnilo mi to práci a umožnilo mi to věnovat více času učení, věnování dceři a domácím pracím, tak on vyhodnocuje jako ,,Naprostou zbytečnost". Proto se chci zeptat zde, jelikož vy s tím jistě máte více zkušeností než já. Například ohřívač na lahve, nosítko na nošení, hrazdičku na hraní, čtvercovou postýlku (už se začala převalovat), nebo houpátko (to, do kterého dítě dáte a ono to je jako vajíčko, akorát to neničí záda)
Co jste využily vy?
Co pro vás bylo potřebné?
@kajka321
parni hrnec bych uz kdyz tak koupila normalni,vyuzije ho i pro ne,ten maly jenom na prikrmy se mi zda jako zbytecnost.ale je to pouze muj nazor 🙂
@eeveepokemon456 no pokud jsi dosáhla na porodné, tak problém s penězi spíš máte...
@martt díky za odpověď, myslela jsem si to.naštěstí jste neměla blicí dítě, to byste musela pořád čistit sedačku, polštář i manžela 😀 já byla za lehátko ráda, prala jsem jej obden,sebe jsem převlíkala skoro každé jídlo...
@veronikav31 na klíně
Obejít se dá bez toho všeho, něco ti jistě život zpřijemní. Mám nosítko i šátek, hlavně kvůli sobě a mobilitě, dceři je jedno, jestli je v kočárku nebo v nosítku. Máme v obýváku ohrádku, místo, kde může být chvíli bezpečně mezi hračkama a já můžu na chvíli odejít do jiné miśtnosti. Teď co leze a stoupá už tam je minimálné, takže bych se bez ní obešla. Sedátko/lehátko mám, byla tam ráda jako úplný mrňous a začínala jsem tam s příkrmy, teď už leží v koutě. Ohřívač nemám, nepotřebuji, hrazdičky a kolotoče nemám a nepotřebuji. Jestlis dostala porodné, tak peníze asi trochu problém budou a zařídila bych se podle toho.
Ale asi bych mnohem víc než nákupy řešila váš vzájemný vztah a vztah otec-dcera, to mi přijde důležitější než nákup hrazdičky.
Ohřívačku láhví jsem koupila a zase vratila. Ten ohřev tam trval dlouho a cekat 5-10min, když má prcek hlad bylo nanic. Varna konev s možnosti ohřát na určitou teplotu je parada + kvalitní Termo lahev na cesty a tepla voda musí vydrzet i v zimě. Lehatko malá měla rada, zavěsila jsem ji tam hračku a spokojena. Hrazdičku taky milovala a dokázala u ni vydržet. Čtvercovou postýlku za nás netřeba, když už se víc točila apod, byla na dece na zemi. Nositko jsme neměli..
Ale teda přístup chlapa, to je na facku🤦♀️ Ještě bych pochopila, kdybyste měli barak, chlap dělal dřevo, makal na zahradě. Ale sedět doma na prdeli u pc a kázat na co má ženskou a co není a je potřeba, na to bych chlapa fakt nepotřebovala.
Ohrivacka u nas potreba ani nebyla,nositoo jsem mela 1 pujcene takze taky se to da zvladnout bez, i bez hrazdicky, vsak muzes udelat nejakou home made pokud jde treba o penize ale my ji teda kupovali, ale myslim ze se to da byresit i jinak, nebo z bazarku
Lehatko jsem kupovala taky.ale az na prikrmovani, ve vakicku sem to delat.nechtela
@jade85 to bylo proto že studuji, tudíž nevydělávám a malá nemá přítele zapsaneho v rodném listu
@eeveepokemon456 Noo,ty jo,to je situace...takze pritel neni uvedeny jako otec malé...no,ksyby se na tebe vykaslal,nemas narok vubec na nic..dcera "byla nehoda"??Nebo jste dítě chteli??
@veronikav31 měla jsem jej třeba u sebe v náručí (někdy i v šátku) nebo jsem si s dítkem sedla na zem ke zdi a z mých nohou jsem mu udělala takové polohovací lehátko přímo naproti mě, tak se mi asi krmilo nejpohodlněji. Ovšem třeba nejmladší rovnou přešel na rostoucí židli, protože se hrozně dlouho chtěl nen kojit začal jíst až v době, kdy začínal sám chodit 😉
@kuttu dítě jsme chtěli, i když ne takhle brzy... On to totiž nemůže mít kvůli nějakým úřadům... Já se v takovýhle věcech neorientuji...
@eeveepokemon456 Čím víc tu píšeš, tím míň to chápu....
Takoví neandrtálci nezasluhují takové štěstí mít ženu... Nechápu, že se takoví ještě vyskytují🤢

Nevím, zda má po všech těch komentářích smysl psát. Co se týče tvého dotazu, vše má smysl, podle podmínek. Kojíš = nepotřebuješ ohřívač. A naopak. Argument. ze kdyz on byl maly tak to nebylo je na prd. To pocitace take ne a nemusel by do toho cumakovat. Pan si bude muset brzy uvedomit, co to znamena mit dite. Doporucuji na den pryc a nechat mu ji. Zvladnou to a snad se mu rosviti, jinak se obavam, ze mas doma 2 deti a to jedno je sprostej pubertak. Pokud ho tlaci finance, protoze ono ty kraviny stoji, tak kupujte z bazaru. Az to nebude treba, tak se to proda. Za me dlouhodobe nej je manduca, nekdo pouziva od mala ale od 9 mesicu je 100% bezpecna. A dalsi super vec mi prisel parni hrnec avent - na prikrmy. Da se sehnat z druhe ruky. Uvari v pare, sam se vypne a pak otocis nadobu a rozmixujes. To jsou za me veci, ktere se vyplati. A ano, meli jsme elektricke houpatko, deku, hrazdicku, kolotoc a vsechny veci, co jsme mozna nepotrbovali, ale vsem pomohli. Drzim palec s miminkem a chlapa rychle uved do reality, budete mit peknejsi a spokojenejsi zivot. A jeste neco, nerikej chlapovi at pomuze, tak to totiz vypada, ze je to tva zodpovednost a to neni, ze? Domaci prace je zodpovednost obou. Jestli nevi, co ma delat tak udelej soupis vseho, co delas a jak casto. A rozdelte to na pul. Tak ziska konkretni odpovesnost, jasne urcenou. Neopravuj po nem, nekomentuj. Nech ho byt, musi si zvyknout. Chlapi maji radi odpovednost a pocit, ze se staraji. Zvladnete to at s hpupatkem nebo bez nej,