icon

Opruzeniny - co na ně zabírá?

suzanne_capulet
9. čer 2019

Ahoj, poradte prosim co na opruzeniny. Nikdy na ne muj syn netrpel, ale ted je to casteji. Mokre uterky jsem vyradila, jenom voda, menim plinky casteji a i tak. Sudocrem mam pocit uz poradne nezabira, bepanthen nezabral vubec. Chápu, že je vedro, no dá se necim pomoct? Cetla jsem nekde o Imazolu. Diky predem za Vase zkusenosti.

Strana
z3
pitrisek87
13. čer 2019

@suzanne_capulet nam ten imazol taky moc nepomohl. Zkuste omývat zadeček repikem každé prebaleni a mazat neopythiolem. Nám to moc pomohlo. U nás větrání moc nešlo syn se narodil v únoru, pořád kakal, cural a kojil se 😀 navíc byl rozbaleny pořád studený tak jsem měla strach z nachlazení. Doufám, že budete mít brzo po problému 😉

bayt
13. čer 2019

@suzanne_capulet Synovi z kazde chemie vyskace vyrazka a ma zarudlou kuzi. Muzu pouzivat max Weledu a nejlepsi Stadelmann. Doporucuju omyvat repikem a pridat i do koupele, ten je perfektni.A po stolici umyvam detskym prirodnim mydlem, ne jen vodou.

majavcelicka
13. čer 2019

@suzanne_capulet nečetla jsem příspěvky, ale za mě 100% Weleda měsíčkova. Mám od narození pro syna jen jedno balení a pořád nevypotrebovane. Jakmile trošku zarudneme, námazu a do druhého dne je klid. A pozor! Vlhčené ubrousky tomu zarudnutí také pomáhají. Když byl hodně maličký, tak jsem měla nastrihany perlan a vždy si jich dle potřeby pár namočila vodou a dala do krabičky k použití přes den. Teď používám ty bílé od Babylove a taky opruzení neznámé. Ale jakmile jsem začala používat Pampers a podobně, tak jsme byli zase začervenání. A pokud už jste hodně opruzení, tak udělej čaj z řepíku a oplachuj, to také pomáhá a hlavně hodně větrat přeji, obzvlášť teď když jsou ty vedra.

suzanne_capulet
autor
13. čer 2019

@majavcelicka diky, zkusime asi jeste ten repik, vetram kdyz se dá, umývam čistou vodou, mazu a mazu. A ten repik teda udelat čaj jo? a studeným ho pak oplachovat pri každém prebalovani? a taky pridat do koupele?

majavcelicka
13. čer 2019

@suzanne_capulet já jsem ten řepík uvařila normálně jako sypaný čaj, scedila a pak když vychladlo, tak mírně přikládala na prdku ten navlhceny perlan. (Nejsem si jistá, zda ten řepík barvil nebo to byl jiný odvar). Do koupele jsem ho nikdy nedělala, tak nevím... Držím palce, ať je to za Vámi 🙏 My to fakt díky te welede nikdy nezažili nějaké velke, vždy když se to jen trošku zacervenalo, tak jsem mazla a byl klid. Akorát u druhého syna si pamatuji, že mu rostly nějaké zuby a to se hojilo trošku dele, ale také to šlo.

suzanne_capulet
autor
13. čer 2019

@majavcelicka diky moc, asi zkusime. nejak se to nelepsi :(

magdadunajova
13. čer 2019

@suzanne_capulet u nás vždycky pomáhá měsičkova mast, popřípadě měsičkova vazelina. Opravdu dělá zázraky, a vždycky děti dostala i s těch nejhoršíh opruzenin.

biscuit
13. čer 2019

Bojujeme s opruzeninami už několik týdnů. Malá má 6 měsíců. Vždycky je to chvilinku lepší a pak se to zase vrátí. Vyzkoušený máme Bepanthen, Weledu, Sudocream, teď máme aktuálně krém od Chicca a protože už to má maličká hodně, jsme u Imazolu krémpasty a zásypu. Používáme jen látkové plínky, větráme, co to jde. Omýváme vodou. Tak uvidíme, jak to bude dál.

calvac
13. čer 2019

@suzanne_capulet u nas Weleda zazrak. Zabira rychle. Kdyz je hodne zle, Imazol je super.

amenophus
13. čer 2019

Nám pomohlo omývat heřmánkovým čajem, promazávat na střídačku bepanthenem, sudocremem a kalciovkou, dávat prodyšné pleny (buďto eco pleny jako Muummi baby nebo látkovky - ale pozor, látkový čtverec, ne takový ty nepromokavý kalhotky, v těch se zapaří ještě víc než v jednorázovkách). Nejlepší je vůbec nebýt v mokru - pokud signalizuje potřebu nebo čurá víceméně pravidelně, vyzkoušejte BKM.
Imazol je mast proti mykózám, takže pokud máte podezření, že je tam kvasinka, tak to asi zabere a v tom případě by to chtělo i upravit dietu (omezit cukry). Ale nepoužívat dlouhodobě.

mozec
14. čer 2019

Dobrý den, mokvavá opruzenina může vzniknout také jako alergická reakce na jídlo nebo pití. Můj syn nesmí nic kyselého. Pokud vypije nebo sní cokoliv kyselého, tak na první pohled na něm není nic znát, dokonce mu to i chutná, ale jakmile se počůrá, ihned se zapaří a dokonce mu i slezla kůže. A to v té počurané plence nebyl déle, než 5 minut. Je to ožehavé. Na mokvavé opruzeniny mi nepomáhala žádná kosmetika, až potírání aloe vera gelem s více než 90%ním obsahem dužiny z aloe vera. Takto jsme mazali tři dny a chodil bez plenky. Prostě jsem doma všude uklízela, když se počůral. Ale měl vážnou mokvavou opruzeninu a slezlou kůži o velikosti mé dlaně a do tří dnů se to krásně zhojilo.

marketicka346
14. čer 2019

Nám nejvíc pomáhá namazat mastickou Hipp(přímo na opruzeniny) dlouho jsem hledala něco co opravdu zabere až po půl roce konečně našla a jsem moc spokojená

v_ero_ni_ka
14. čer 2019

@suzanne_capulet Sudocream je svinstvo-na čas zaberie to áno, ale to čo môže spôsobiť neskôr vďaka svojmu zloženiu to sa nepíše už nikde. Začala by som zmenou plienok, ak používaš nejaké chemické bielené chlórom tak sa nie je čo čudovať. Vymenila by som plienky za nebielené chlórom. Čo najviac nechávať bez plienky. A na zadoček buď krém z Havlíkovej apotéky ten je jednoznačne TOP svojím zložením-žiadna dráždivá chémia (predsa len to prechádza cez pokožku, dotýka sa pohl.orgánov,takže by som naozaj zvážila čo dieťatku natriem na tak citlivé partie). Ak nie Havlíkova apotéka, tak ešte Weleda je celkom ok.

katy48
14. čer 2019

Za mě nejlepší omývat řepíkem a potom přípravky od JUSTu nedám na ně dopustit jsou přírodní a nám zabírají na jedničku

rousse
14. čer 2019

větrat, co to jde a jinak u nás skvěle zabral krém, co se tu v obchodě koupit nedá - uplně po haluzi mi ho dovezla sestřenka, co žije ve Vídni, na návštěvu "do kúta" a malá tehdy byla už po 3. strašně opruzená - mazala jsem kde čím a furt se jí to vracelo....tak jsem si řekla, že za pokus nic nedám a vzala tuhle parádu od sestřenky https://detska-kosmetika.heureka.cz/penaten-kre... - měla zas opruzený zadek, večer jsem namazala, v noci jsem tím při přebalování taky mázla a ráno jsem na zadečku neviděla skoro nic 😀 nevěřila jsem vlastním očím. Je to 2 měsíce a malá od té doby (mažu jí zadek už jen tím, přes den tenká vrstvička, na noc poctivá vrstva) nebyla opruzená ani jednou.... i v těchhle vedrech má prdelku jak panenka....

bayt
14. čer 2019

@suzanne_capulet Do koupele jsem vždy ve velkém hrnci naházela do horké vody třeba čtyři sáčky a nalila po vylouhování do vany 🙂

biscuit
14. čer 2019

@rousse Koukala jsem na ten krém a pamatuju si ho, že nám ho někdo z přivezla z Německa už když jsem byla malá já 🙂 A to už je nějaká doba. Budu muset vyzkoušet, jestli ho někde koupím.

biscuit
14. čer 2019

@v_ero_ni_ka Co se Vám osvědčilo z Havlíkovy apotéky?

jitkaem
14. čer 2019

Nam pomohl az CutisHelp - oprudik - stacila lehka vrstva a dost jsem prdku vetrala...

veronikav31
15. čer 2019

@suzanne_capulet jaké plínky používáš?bavlněné, klasické jednorázové nebo papírové? Já používám papírové-Monperi a v pohodě, i u starší dcerky v pohodě, žádné opruzeniny nebyly. Klasické jednorázové používám jen na noc. Na umývání používám Perlan s vodou, vlhčené ubrousky používám maximálně na umývání rukou nebo kočárku když je špinavý

novamamina
15. čer 2019

Nám vždy nejlépe zabrala modrá indulona. Zní to dost divně, chápu, ale je to fakt nejlepší. Takže za mě větrat co to jde a na noc indulonu

suzanne_capulet
autor
15. čer 2019

@veronikav31 klasické jednorazovky.. je to už trochu lepsi, vetrame, umyvame vodou a mazeme imazolem

veronikav31
15. čer 2019

@suzanne_capulet právě takové plíny obsahují igelit a když se prcek celý den paří v igelitu tak to není to pravé ořechové pro pokožku, proto se zapařuje a jsou opruzeniny.hlavní je,aby se to lepšilo,ty tropy nemají jen tak polevit

2hanah
15. čer 2019

@suzanne_capulet nejlíp s mrňouskem k vodě na deku a nechat ho se vrtět nebo batolit nahého bez plíny, teď v létě se to dá zvládnout a je jim tak fajn, taky jsme měli opruzeninky a jinak Klorane zásyp tady na ty vedra a opruzeniny.

lipli
16. čer 2019

@suzanne_capulet my tedy používáme emulzi gilbert buď na vatové tamponky nebo na perlan a je bez problémů.

vironeka
16. čer 2019

No, bude to znít divně asi, ale mne u syna nejlépe zabralo, místo vlhčenáku opláchnout ho pod vodou a nemazat ničím. Ovšem už byl chodící a neopruzoval se předtím zas nějak výrazně. U dcerky se mi kůže zdá taky lepší, když se nemázne, ale to se jí zase lepí plenka na kůži takže u ní holt mažu, alespoň dokud bude ležák...

plenky jsme kupovali jednorázovky v Tescu, jak na syna, tak je teď bereme pro dcerku, změnili značku, ale vyhovují nám i tak.

xantista
16. čer 2019

Možná mě ukamenujete, ale sem tam na to dám domácí marihuanovou mast. Ne ve velké ploše..a super 😁

veronikav31
16. čer 2019

@xantista proč bysme kamenovali? Já domácí marihuanovou mast používám na ekzém a pomáhá, nestydím se za to

xantista
17. čer 2019

@veronikav31 spousta lidí je na děti v tomhle háklivá. Mám 7týdenní miminko, takže o to víc 🙂 taky ji používám na kde co 🙂

suzyz
17. čer 2019

Pokud to tu jeste nepadlo, tak za mne Purelan - u nas pres noc vse zahojene.

Strana
z3