icon

Pečení s malým dítětem. Jak to zvládat?

18. únor 2025

Jsem v tom sama ? Jsem na rodičáku. Roční syn - ďáblik co mě musí mít furt na očích a nejlépe mi se vším pomáhat..
Vaření mi takový problém nedělá, ikdyž mě kolikrát furt nebaví vymýšlet co a co na to koupit… ale pečení !!! Myslím moučníky… já to miluju, když jím domácí koláč atd.. ale já prostě nejsem schopná / jsem líná. Protože čas by se kolikrát našel (když malý spí), ale já místo toho radši zvednu nohy na stůl, udělám si kafe, zapnu pračku, uklidím co je třeba .. a pak je vzhůru.
Takže strašně ráda bych byla produktivní jako nějaké mamči, co vyšvihnout se třema dětma za zády dort , co vypadá jak od cukráře… ale já jsem prostě asi lenoch na toto. Co se týče domácnosti tak jsem schopná o půlnoci vymetat pavučiny, když me rozčilují a koukám na ně … ale když mi někdo řekne “upeč něco” balím batoh a jdu radši na 3h tůru s děckem 😀😀🙉

Strana
z2
alice180
21. únor 2025

@misha31 v čem je rozdíl ?

cherie24
21. únor 2025

@misha31 taky máme stravu multi alergiků, máme toho vyřazeného poměrně hodně a ano, běžné dobroty si bohužel nekoupíme, ale pečení prostě není nutnost. Jo, taky pečeme pro radost pravidelně, ale to až teď, co jsou děti větší a už se dá opravdu říct, že v kuchyni pomáhají. Dokud mi dítě u pečení buď řvalo pod nohama nebo pomáhalo stylem metání mouky všude kolem, což autorka s ročním dítětem teď má, tak jsem upekla maximálně pár druhů cukroví na vánoce nebo dort k narozeninám a tím to za celý rok haslo. Neměla jsem potřebu lítat jako hadr na koštěti mezi rodinou, zahradou a zvěřincem a ještě si připadat víc dokonalá, protože jsem manželovi naservírovala bábovku. Protože i bez domácí sušenky se dá přežít a radši vezmu ty děti ven, než se rozčilovat, že mi roční dítě u pečení nespolupracuje.

autor
21. únor 2025

@cherie24 mluvíš mi z duše… děkuju 🙏🏻 přesně, na to se i těším, když bude syn větší a bude chtít pomáhat, tak ještě ráda ho zapojím a upečeme něco 🙂

misha31
21. únor 2025

@cherie24 tak ja mam 13mesicniho a 11 letou tezkou autistku. Ale manzel ma opravdu pres 50 silnych potravinovych alergii + cukrovku a delam i pecivo, buchty jen 2x do tydne. Nevim, co by jinak jedl. Jinak ven chodim s detmi kazdy den 🙂
Ale jak jsem psala vse je na ukor meho odpocinku a spanku, ale ja osobne jsem s tim ok

monaluza
21. únor 2025

@misha31 přeprodej čínských šmuků, jak záslužné...

misha31
21. únor 2025

@monaluza preprodej..Cina? To si delate ze me srandu. Zasobujeme i jine obchody a eshopy v CR a ne, z Ciny se opravdu nic nevozi. To je ale zavisti na tomto svete, ubohe...

alice180
21. únor 2025

@misha31 to není závist, tady jde o to, jak je to svým způsobem vychloubačně napsané. Následně ještě dodáš, že narozdíl od většiny pracuješ. Co je vlastně cílem těch příspěvků?!

misha31
21. únor 2025

@alice180 to byla reakce na tvuj nenavistny prispevek.
Ja tady nebudu pochlebovat zakladatelce, jen jsem psala, jak to mam ja a holt jsem tim par lidi nastvala, protoze tady se asi cekala reakce - "kasli na peceni, taky nepecu apod". Ja to tak nemam 🙂

cherie24
21. únor 2025

@misha31 taky si nemyslím, že bychom ti záviděly. 🙂 Spousta žen toho má naloženo víc než dost. Spousta žen tu těžce pracuje. Domy, děti a zvířata má kde kdo, ale tvůj příspěvek opravdu zní tak, že se nadřazuješ nad ostatní. Někdy mi přijde, že asi hledáš docenění? Víš on život rychle uteče a není to o tom, naložit si na hřbet milion věcí a čekat, že tě za to ostatní budou obdivovat, že toho zvládáš 3x tolik, co ostatní. Padat každý den na hubu a honit se na úkor svého spánku a tudíž i zdraví, není vůbec nic záslužného. Mnohem důležitější je si užít dětí a manžela, rodiny, života, pohody, protože nikdy nevíme, jestli zítra to nebude úplně jinak.

eviicka
21. únor 2025

@cherie24 krásně napsáno

Strana
z2