icon

Pobyt s dítětem venku, které ještě nechodí. Jak to zvládnout?

28. únor 2025

Ahojky. Pro někoho asi zvláštní otázka , ale mám první dítko a ještě nechodí. Sice mu bude 11 měsíců brzy, ale spíše chodí kolem nábytku nebo věcí kam dosáhne.
Sedí pěkně. A tak se ptám, protože mě čeká dost práce na zahradě… zasévání zeleniny, kytiček a truhlíky kolem domu.. hlídání nemám a manžel má právě domu kolem taky dost práce..
malého beru s sebou ven, dávám ho na zem, on si leze, objevuje… máme písek, vše strká do pusy , včetně hlíny..
Tak si říkám, jak tohle řešíte vy?
Prcek má rád svobodu, na něj nějaký ohrádky atp neplatí 🙂

rnika
28. únor 2025

Pořádně obléknout, aby neprochladl. Dávala jsem i deku nazem- pokud jsem mu brala knizky, ale zdrhal z ní. Takže většinou skončil na pískovišti....a tam si hrál. Syn mi začal chodit až ve dvou letech. Stoupat si začal až v roce a půl 😉Teď mu bylo jedenáct, takže tohle lezení po zemi přežil 😁😉

misha31
28. únor 2025

Kdyz byl fakt malinky, tak byl venku v cestovni postylce ci na matraci...ted uz mu je 13 mesicu, njeste samostatne nechodi, nechavam ho zkoumat, jen tepleji oblekam

autor
28. únor 2025

Taky ho navlíkám a nakonec dám softshell… on si leze. Ale začal stát a chodit kolem nábytku, už je to dva měsíce… tak si říkám, kdy se pustí. Všichni mi říkají, že až začne chodit tak se zblázním, ale myslím si, že mi to dost ulehčí právě tohle pokládání někam na zem… kkdyž budu věšet venku prádlo, tak ho taky musím brát s sebou 😀

misha31
28. únor 2025

Muj Luky chodi kolem nabytku od 10 mesicu, ted je mu 13 a pul mesice a sem tam krok prejde, max zatim 6 kroku v prostoru, ale ne se poradne pustit, jeste se boji.

cilkat
28. únor 2025

Pořádně oblíct, pak důkladně zkontrolovat, že kolem není nic jedovatého (konvalinky třeba), odstranit takovou tu motyčku s těmi třemi trny (a jiné, podobné bodáky ... a a samozřejmě pily a sekery, ale ty se obvykle jen tak neválí) ... Mno a pak vypustit. Hlína dítěti neublíží.
Že tenhle rok moc neuděláte na zahradě, protože dítě bude chtít asistovat a fakt nerozezná sazeničku od plevele... No... naučíte to to dítě, že. Takže odvedete mnohem půležitější a těžší práci.
ALe jinak se mi obě děti ve fázi obcházení sekli několik měsíců... a následně se do ní vraceli ve chvíli, kdy nebyl hladký, rovný terén. Starší v zimních botech nezvládl chodit ani ve 2 a půl roce...

gingermom
2. bře 2025

Taky nám říkali, jak to bude náročné, až dítě začne chodit. Houby. Neskutečně se ulevilo! Tak přeju, abyste brzy měli doma chodce 😉
Byla jsem ve stejné situaci - dům, zahrada, takže bylo nutné pracovat i venku. Dokud byla zima a mokro, bývaly děti venku v ohrádce nebo zavřené na trampolíně. Jakmile se oteplilo, nechala jsem je lozit i po zemi.

felis
2. bře 2025

Taky se mi ulevilo, kdyz dcera zacala chodit 😃 mohla mi leccos podat, atp. Super je na zahradu pískoviště, i když by to bylo jen takové to malé plastové s víkem a až bude tepleji, tak mala konývka. Další rok můžeš synkovi pridelit jeho zahon a muze si vybrat, co bude chtit pěstovat.
Ja tady to strašení "počkej až... to se..." z duše nenáviděla. Radovala jsem se z každého pokroku. Fakticky mě dostal až nastup do 1.tridy: všechny ty svačinky, papíry, podpisy, nic nezapomenout, úkoly, podepsat úkoly, ... první tři měsíce to byl hardcore a chodila jsem spát s dcerou úplně KO. Jeji chození byla pohoda, už to byla zase větší parťačka 🙂
Ja mam zahrady dve. Jednu na chatě velkou, jednu u domu malou, takže s druhou dceru v bříšku budeme hodně venku a na to učení "tohle trhat, tohle ne, tady pozor, tenhle brouček, toto je zralé, to ještě musi rust, ..." se vyloženě těším. Sice to bude trvat všechno déle, ale láska a úcta k přírodě ji pak přetrvá cely život. Stejně jako u starsi dcery. A stejně mě to učili i rodiče.

j83
4. bře 2025

Moc jsem to neřešila, zimní kombineza nebo Softshell snesou všechno. Chodila jsem s lezoucíma dětma i na hřiště. Na zahradu jsem dávala deku s hračkama. Dceři bylo v tomhle období zhruba 9 měsíců a vydržela na dece docela hodně, nelíbila se ji okolní tráva na dotek. A jak už tu někdo psal, zkontroluj, že není v dosahu nic nebezpečného.