icon

Pomáhá vám manžel s miminkem?

berblin
25. zář 2015

Zajímalo by mě, jestli vám pomáhá manžel s miminkem, pokud ano, jak dlouho a s čím? Ptám se proto, že manžel je z malé sice totálně uprděný, ale téměř s ničím mi nepomůže a když jsem včera potřebovala na hodinku vypadnout z domu (poprvé od porodu, a to jsou malé 3 měsíce) , tak se se mnou vůbec nebavil, páč mu malá celou hodinu prořvala a navíc ho poblila. Takže jsem za tu nejhorší matku.

Strana
z3
karlajasmine
10. říj 2015

@shine2015 Jo, presne, ja kolikrat vidim sama sebe na domacim videu (kdyz jsme byli maly tak nasi nekde sehnali kameru a obcas trosku nataceli) jak se bavim s tatou a vidim na sobe jak jsem z toho nervozni a stydliva a je to fakt skoda.. chtela bych, aby nase deti meli manzela stejne radi jako mne a byli s nim stejne v pohode jako se mnou... Uvidime jak to bude po porodu, jsem na budouciho tatinka zvedava 🙂

mysicka_lb
10. říj 2015

@karlajasmine To by byl rozvod hnedka, to nemůžu. Manžel je opravdu přesvědčený, jak strašně pomáhá. Jakoukoli moji prosbu o pomoc nebo snahu si promluvit chápe jako útok a šíleně se urazí. JInak je hodný, pozorný, nemá problém ani s domácími pracemi. Ale co se týče péče o prcka, tam je to z neznámého důvodu takhle a já s tím nehnu.

karlajasmine
10. říj 2015

@mysicka_lb Tak akorat si rikam, ze obcas ty nejhorsi hadky v tomto smyslu jsou pak nakonec ty nejproduktivnejsi, protoze ten chlap se sice v tu chvili treba silene nastve a urazi, ale pak to s nim uvnitr hne a zacne nad tim uvazovat.. me treba na manzelovi vadilo, ze kdyz mu treba neco spadlo na nohu nebo se mu neco nedarilo tak zacal hrozne p*covat a nadavat (ne na me, to by si jednou zkusil :D) ale proste na tu vec.. me to bylo fakt neprijemny a hodnekrat jsem ho na to upozornila, obcas se priserne nastval a az jsem litovala, ze jsem neco vubec rekla, ale pak to v nem hodne srotovalo a zacal se hodne snazit.. uz tak pul roku nenadaval a vidim na nem obcas jak se drzi, treba kdyz skladal detskou postylku a neslo mu to tak se dokazal misto nadavani i zasmat.. Proste chci jenom rict ze clovek se obcas toho velkyho konfliktu boji ale ve finale pokud je ten chlap normalni tak to muze byt dost produktivni se hecnout a fakt mu rict co ti vadi..

smallinka
10. říj 2015

@achjonetusim však v tom s tebou souhlasím, když vám to oboum vyhovuje tak to je ok. Pořád si ale stojim za tim, že chlap stejně jako ty potřebuje relax. Mám to štěstí, že nám fungují babičky. Takže 1-2 týdně vozí holčičky a mám 2 hodiny pro sebe. Manžel samo taky jde za dětmi se pozdravit z prace, stejne jako se mnou.....nemůžou se ho vždycky dočkat 😉 sem tam povozi, spíš výjimečně. Stara se podle mě dost, nekouří, do hospy naštěstí nechodí, to by měl vadilo mnohem více. Takovej chlap stále v zápřahu je asi sen každé a pak ho ze všeho ve 40 klepne. No asi nemám spis takove nároky na úklid, vaření atd. Deti jsou relativne hodne tak si i vyhrají sami. Možná bych raději nechala květinu zvadnout a dopřála muži voraz.

shine2015
10. říj 2015

@karlajasmine my kamwru nemeli a ani jsme nejezdili na dovolenou vyjmecne na vylet a to aby si to tatka odbyl a honem domu....dnes ho to mrzi...no ale zpet cas nevrati...a neboj podle me pokud to mel nekdo doma jako my dve tak premysli do budoucna o otci svych deti....ja teda i v zachovani sveho dusevniho zdravi jsem vsechny nedomaci typy vyselektovala i za cenu slz....proste chlap co je kamaradi kaamaradi v patek na puvo nebo zabavku ...dovolene s kamaradama....vnitrne jsem citila ze toto do budoucna ne....a jsem rada! Muj muz mel taky svoje ale dnes jsem rada ze ho mam...

karlajasmine
10. říj 2015

@shine2015 Jo tak to ja taky 🙂, byla jsem dost dlouho sama, protoze jsem vedela ze fakt chci chlapa, kterej bude brat domacnost jako praci 50/50 muz/zena, tak jsem si na nej pekne pockala :D

achjonetusim
10. říj 2015

@shine2015 @karlajasmine Já jsem ze tří dětí. Každou neděli nás měl na starost táta, s nim si pamatuju muzea, výstavy, výlety parníkem do ZOO, procházky po Pražskym hradě. A to on nám mazal pupínky při neštovicích, lil pivo do vlasů při vších (doteďka nechápu kdo vymyslel že to zabírá 😀 ). Můj muž má tátu podobnýho, chodil s klukama plavat a na kurty plácat o zeď, o víkendu jezdili v zimě s dalšíma chlapama od rodin jejich dětma lyžovat. Je pak jasný že mu nepřijde nic zženštilýho na tom jít s děckem na písek, v autě mít imrvére CD s říkankama nebo si hrát v pokojíčku s bárbínkama 🙂

jjustyna
10. říj 2015

U nás je to tak, že se synem pomáhal uplně od malinkata a se vším. Teď u dcery už se taktně vyhýbá všemu, kde hrozí ušpinění od hovínek nebo blitíčka a nepomáhá s ní tak často. Ale to proto, že jsou se synem v dílně a dělají "chlapské" věci. Ale nemá problém s nimi být hodinu, dvě sám. Vždyť musím občas nakoupit občas ke kadeřnici nebo navštívit kámošku

achjonetusim
10. říj 2015

@smallinka Ale on je takhle šťastnej víš, to tě nenapadlo 😉 ? Chlapů co se chtěj podílet na rodinnym životě neni zas tak málo, a vůbec nemám pocit že by byli pořád v zápřahu, chudáci neodpočatí 😅

nutricnihodnota
10. říj 2015

Když tady pročítám podobný diskuze, tak je mi kolikrát zle od žaludku. Zase si ale pokaždý víc a víc uvědomuju, jaký mám neskutečný štěstí, že mám doma takovej poklad. Co to s těma mužskejma je, sakra? A co je na nich tak úžasnýho, že si je berete? Prostě nechápu a kolikrát bych brečela, jakou mají některý ženský smůlu ve výběru partnera. My děti ještě nemáme, takže konkrétně o tomto nemůžu mluvit z vlastní zkušenosti, ale.... Absolutně nepochybuji o tom, že i v péči o našeho potomka udělá manžel všechno pro to, aby mi maximálně ulehčil, stejně jako to dělá ve všem celou dobu, co se známe. Sice pracuje 362 dní v roce, v sezóně klidně 16 hodin každý den, ale stejně, kdykoliv má volněji, tak dělá věci které nemusí, abych je nemusela dělat já. A to mám sice taky fyzicky namáhavou práci, ale jen běžnou pracovní dobu a volné dny. Jediná moje pravidelná práce doma je úklid a vaření večeře a když se i na tohle vybodnu, tak to absolutně neřeší. Kdybych mu dala k véče chleba s máslem, protože jsem třeba nestihla nakoupit, tak bude spokojený, pochválí mě jako vždy, že kupuju moc dobrej chleba a bude to myslet vážně. Když někdy vpřijde v noci domů a tady to vypadá jak v Bejrůtu, protože mě to před chvílí zas popadlo a rozhodla jsem se, že je na čase přestěhovat nábytek, tak se jen zeptá, proč jsem nepočkala na něj a dřu se s tím sama a kam že má dát tu skříň. Takže ne! Není ani normální, ani v pořádku, když chlap po příchodu z práce zalehne na gauč, nebo dřepne k počítači, protože je přeci unavený a vy jste celý den doma a péče o dítě je vaše starost. A nejhorší na tom je, že ty děti samotné to samozřejmě vezmou za své. Takže Vaše dcery na tom budou stejně jako vy a vaši synové budou stejně nepoužitelní, jako jejich papínkové ☹ .

shine2015
10. říj 2015

@achjonetusim meho muze tatinek byl hodne na cestach a musel vydelavat..a nezna to ze by s tatkou hral fotbal...a vlastne to ho mrzelo...
Podle me to na chlapovi poznas jeste nez otehotnis zda je a bude rodinny typ nebo ne.....a proto nechapu ze si nekdo udela dite nebo deti s nekym kdo beha po zabavach a pak se divi....ze doma neni a nepomaha...

verkaunka
10. říj 2015

@berblin Ahoj, nečetla jsem všechny příspěvky, ale myslím, že nejsi ta ,,nejhorší matka " na světě, jen proto, že miminko poblije tátu a ty u toho zrovna nejsi... nám se to stalo tolikrát, a manžel nikdy nenadával, jen tak koukal... nemají pro to ty správné buňky mateřské 😀.. a to že odejdeš na chvíli ven... no tak to máš jen sedět doma a nic jiného? Manžela mám v tomhle opravdu úžasného, pomáhá s přebalením, i přebalí sám, ač to ,,horší přebalení" nechává většinou mně, ale když mi není dobře, tak i o to se postará... nakrmí, pomůže s koupáním, hraje si... ale je dost vytížený, tak to třeba není každý den, ale můžu se spolehnout.... a tobě přeji to samé.. miminko je i jeho, a měl by vědět, co a jak, kdyybys ty nemohla... snažila bych se mu to vysvětlit i takto.... že i on je potřebný pro mimčo... a je fajn, když chlap umí i něco, do čeho se mu moc nechce a bere to jako ,,ženskou věc"...Většina téhle práce bude vždycky na nás maminkách, ale i ty potřebuješ někdy vypadnout a být jen tak na nákupech třeba sama... když budeš jen doma sedět tak to pak bude pěkně na palici.... držím palce a fakt se nestresuj.... 🙂) a občas vyraž ven.

smallinka
10. říj 2015

@verkaunka přesně tak to máme my 😉

mandala
10. říj 2015

@shine2015 Tak někdy to právě nepoznáš, já si taky myslela, že ten můj bude více rodinný typ, teda ne, že by běhal po zábavách atd., on je makáč a má práce doma kolem baráku opravdu hodně, ale když má někdy nááááhodou hlídat, tak to šoupne tchýni a jde si zase po své práci. Už jsem se kvůli tomu nabrečela dost, ale už jsem to vzdala ho nějak přesvědčit, nebo mu to vysvetlit, prostě jsem pochopila, že on není na ta malá mimina, nebo batolata, co ještě musíš hlídat a běhat za nimi. S těmi staršími si už pak poradil. Holt nemůžu mít všechno. 😉

lucienn5
10. říj 2015

U nás teda pomáhá. Do přebalování se teda nehrne, ale to docela chápu 😀 ale jinak se snaží, na chvilku pohlídá, když si potřebuji někam skočit, pochová ji, občas ji vezme na procházku .. samozřejmě by toho vždycky mohl dělat víc, ale já jsme takhle spokojená 🙂

bizunk
23. říj 2015

Mě bylo už několikrát řečeno, že jsem doma, tak se mám starat. Prý jestli se mi něco nelíbí, tak on zůstane doma a já můžu jít místo něj do práce. Takže si raději vše, co můžu dělám sama. Ale ještě ani jednou nepřebalil, nevykoupal, nebyl sám s kočárkem.

andy80
23. říj 2015

Ano

Strana
z3