Poradíte ekologický prášek na praní pro miminka?
Milé uživatelky, poradily byste mi prosím některá ekologický prášek na praní na věci pro miminka, se kterým máte dobré zkušenosti? Něco, co opravdu vypere skvrny a je to ekologické? Díky moc!
@simone5 Na skvrny určitě předeprat ve žlučovém mýdle. A jinak doporučuji yellow&blue.
No víš co, já si myslím, že většina označeních "mimi" výrobků je prostě blbost. Používala jsem a vždy používat budu ekologickou domácí kosmetiku pro nás pro všechny, neparfémovanou, bez chemie. Používáme na střídačku ecover (prací gel nebo prášek) nebo Bio-D prací prášek či Yellow and Blue. Nepoužívám žádná změkčovadla, hloupá vonítka apod. Prádlo je čisté, není to měkké jak by třeba jeden chtěl, ale je to čisté a já vím, že za sebou nenechávám nechutnou chemko stopu a děti nenosí oblečení napuštěné fujtajxlem :D
Ulrich praci gel
Frosch, Yelow&Blue. Nebo jakoukoli z bio prodejny nebo eshopu. Na skvrny vzdy žlučove mýdlo hned po zjištění skvrny a pak před pranim. Vzdy se fleky vypraly. Misto aviváže občas trochu octu, hlavně to plen.
taky používám Yelow/Blue, na skvrny žluč. mýdlo a namáčím v Pueru od Y/B.
Zrovna ecover moc ekologický není (nejen proto, že se dováží z belgie). Na skvrny je super ten žlučák a jinak prášek Jelen.
Ja peru v prasku, ktery si vyrabim sama ( praci soda+ jadrove mydlo, na bile navic TAED a perkarbonat). Pere v nem i svagrova, ktera jedno ditko ma a druhe na ceste a nemuze si vynachvalit. Samozrejme skvrny predpira zlucovym mydlem. Jako avivaz obycejny ocet + par kapek EO
Jediné, co se mi nepodařilo zatím vyprat žlučovým mýdlem je červená paprika z bílého trička.
Holky, co výrobce české biodrogerie Eurona? Zatím jsem od nich nezkoušela nic, ale chystám se na to... Nejlepší, co můžeme udělat je podpořit české výrobce... moc jich u nás není...
Díky všem za odpovědi! 🙂 Určitě pořídím to žlučové mýdlo, podle všeho s ním máte mnohé dobré zkušenosti, a pak zkusím tu Euronu a uvidíme.
@uzsezasenudim My taky nepoužíváme aviváž a nijak mi to žíly netrhá. 😉 Akorát to ničí přírodu i prádlo. Používáme ale změkčovač vody. Vy to něčím nahrazujete nebo tam prostě nic nedáváte?
@boruvka92 Mohu se zeptat, co znamenají zkratky TAED a EO? 🙂
Frosch baby a žlučové mýdlo
Aviváž žádnou, ani ten ocet, mám sušičku a prádlo je mekkounke....
@kokoska321 a kde se dá ta Eurona koupit? Ještě jsem o ní neslyšela.
@kexina přes internet, mají své stránky. Ale funguje i přes své distributory.. podobně jako amway..
@kokoska321 díky, zkusím se podívat. Bohužel opravdu neznám, ale pokud by to byl skutečně český výrobce, určitě bych vyzkoušela. I když peru ve Frosch a Jelenovi, ale je fakt že pokud mám možnost, raději sáhnu po českém výrobku.

Ekologické nevím, ale na skvrny tekuté žlučové mýdlo z DM a prášek tekutý persil sensitiv