icon

Porod konce pánevním a nošení v šátku

kfs
19. zář 2018

Četla jsem, že děti narozené koncem pánevním se nesmí nosit v šátku ani nosítku cca. do půl roku. Nevíte někdo?

Strana
z3
katkapavlik
26. zář 2018

@martiniquest Vtipný přístup už jste držela v ruce miminko s váhou 1550g asi ne protože by jste si nějaké nošení asi taky rozmyslela jako já svazovat ho do šátku nebo nacpat do nosítka miminko které je pomalu do dlaně já určitě dám na rady odborníků a co jsem slyšela já tak V ASII AMERECI ATD mají uplně jinak postavenou kostru něž mi pro mě za mě si noste miminka třeba na hlavě

rajani
26. zář 2018

@katkapavlik pane jo, a ja si myslela, ze homo sapiens sapiens je vsude :D... Jo, drzela jsem takhle male miminko. Pro ne je nej klokankovani navzdory nazorum ceskych odborníkům.

katkapavlik
26. zář 2018

@rajani klokanovani ano to je samozřejmost ale pro mě je nepředstavitelné nošení CELY DEN MIMINKA V NEKAKEM PYTLY neodsuzuji nošení jen na chvilku například v obchodě to jste mne špatně pochopila🙉 Já jen nechápu maminky které si na sebe miminko uváží ráno a sundají až pozdě večer

rajani
26. zář 2018

@katkapavlik kolik jich takovych znate? Jsem v nosici komunite a takovou zenu neznam. Nosici satek neni pytel, prosim. Respektuji, ze mate nenosici nazor, ale prosim nevyjadrujte se tak hanlive.

katkapavlik
26. zář 2018

@rajani takové paní znám 2 ráno v 6 na sebe dítě jedná přiváže a druhá jo má celý den v nositelů opravdu celý den vyndávání až večer na koupání a to až v 8 to se mi zdá šílené

astyna88
26. zář 2018

V Africe děti nenosí plenky, také se můžeme inspirovat. A v USA nemají mateřskou. Ne vše, co se převezme z ciziny je fajn. Já nemám ráda, takové to "ale tam to přece funguje". Víte, v USA je nejčastější nosítko Chicco? stačí kouknout na pár starých dílů Přátel nebo 3 kluci a nemluvně. Ono je "nosit" a nosit. V Africe se nedožijí ani takového věku, aby se projevily následky špatně navázaného dítěte. Všechno s rozmyslem.

astyna88
26. zář 2018

@rajani

Jsou tam antropologické rozdíly - jak mezi rasami (třeba krevní odchylky černochů vs. bělochů, struktura svalů a kostry, takový Usain Bolt má obrovskou vývojovou výhodu delších lýtkových svalů a rychlejší sprint díky tomu). Homo sapiens sapiens není jen jedna větev. Navíc se mluví o tom, že procházíme novým vývojem na Homo sapiens novalis. Děti v Asii mají třeba běžně chrupavčitější kostru, kosti se jim vyvíjí později a je tam i vliv vyšší nadmořské výšky. Nepálky běžně rodí dříve, jejich děti mají "řidčí" krev.

Mě antropologie vždy hodně bavila 🙂

no_title
26. zář 2018

@katkapavlik on to není jen tak nějaký pytel, on totiž ten "pytel" stojí obvykle pár tisíc a jsou často dražší než kočárek 😀 mylně si plno lidí myslí, že dotyčná "nemá na kočárek", ale tak to není. Já nosila dítě do 5 měsíců cca 4 hodiny denně, někdy i 5. Jinak bych to psychicky nedala. Spousta lidí (a hlavně lékaři) si myslí, že ležení na zádech na rovné podložce je zdravé, ale ono to není reálně prospěšné ničemu. Ano, sice se tím neuškodí, ale ani neprospěje. Naopak v nosítku tím kontaktem se děti průměrně o měsíc dříve usmějou, mají mnohem více podnětů. Dříve se otáčí na bříško, dříve se poprvé postaví s oporou. Já nosila 4-5 hodin denně a přesto se malý poprvé postavil v 7,5 měsících a obcházel nábytek v 8 měsících. Ono jde spíš o to ho často pokládat na bříško a motivovat ho, ale to ty nosící maminky dělají, jen si plno lidí myslí, že ne 😉. Jinak kamarádka nosila mnohem víc než já (řekla bych, že většinu dne) a její kluk je ten nezdravější, co znám a vývojově na plné čáře předběhl i toho našeho. 🙂
Jediné, na co si člověk musí dávat pozor, je to, aby nemělo dítě opřenou hlavičku jen na jedné straně, aby nedošlo k predilekci, ale to musíte i u postýlkového dítěte.

martiniquest
26. zář 2018

@katkapavlik Ja zapomnela, mimo Evropu zije Homo sapiens, coz je savec a nosenec a v Evrope mame specialni zivocisny druh, ktery ma byt v kocaru, aby si narovnal pater 😀 Padam pod stul.

no_title
26. zář 2018

@martiniquest Jé, vy znáte HPNP? 😀

rajani
26. zář 2018

@astyna88 diky za antropologicky průzkum 🙂 muj příspěvek byl psan v ironii, ze evropanky maji jiny panve a telo celkově , proto nemuzou zdravě nosit, rodit bez komplikací a celkove netentit vývoj ditka :D

martiniquest
Autor odpověď smazal
martiniquest
26. zář 2018

@no_title Koukam, ze se mi nenahrala odpoved nebo mi blbne telefon.
To vite, ze znam 🙂 A obcas se tim naramne bavim. Lidska blbost je nekonecna. Ja to dlouho spatne nesla, ale ted si jen opakuju, co rikal Forest Gump (ci jak se to pise): pro hlupaka kazdy hloupy 🙂

Strana
z3