Poznám mazlící a nemazlící typ dítěte?
přemýšlím nad tím naíšm broučkem je nam 10 měsícu ,a občas mi příjde že když Davídka chci chovat ,pusinkovat tak se odtahuje,nebo se natína že se chovat nechce ,je možné ovlivnit mazlivost dítete ?bojím se že nebude mazlík . Od kdy se dítě mazlí?
Mám synka "mazlíka" a dcerku "nemazlilku". Zatímco malý byl neustále na mně přilepený, malá dávala už od prvních měsíců dost najevo, co si myslí i mých chovacích snahách 😀
V každém případě tak, jak rostli, se "mazlík" začal více osamostatňovat a dnes už se tulí jen v nejistotě, naše "nemazlilka" začala vědomě chodit na krátká přitulení (hlavně když ji něco trápí nebo bolí) a já si toho popravdě dost vážím 😅
I když se teď Davídek moc (asi) tulit nechce, přijde za krátko období, kdy bude chodit a rád 😉
Také to mám podobné, jedině kdy se chce pomuchlovat je, když spadne, nebo s bouchne a má bolístku. Je pravda, že když jí mám na rukou a řeknu jí, ať mi dá pusinku, tak ji dá, ale ten pohled u toho 😝
Někdy mi to přijde hrozně líto, že se nechce mazlíkat ☹
Nas taky zprvu nebyl mazlici, taky se odtahoval....a ted se chova a tuli rad i pusinky uz dava 🙂, kazde dite je jine.Davej mu dal najevo svoje pocity, ale na silu ho nenut se mazlit, kdyz nechce, ono to prijde samo 🙂.
V každém případě bych to nechal na dítěti. Stačí, když mu dáš najevo, že něco takového existuje, ale rozhodně to nejde naučit nebo vynutit. Navíc dítě vycítí, kdy po něm někdo mazlení chce a kdy to ten někdo nechá na dítěti.
Tohle je taková složka vztahu,která musí naskočit sama a rozhodně není nezbytná.
Sama jsem nesnášela babičku, která mě pořád chtěla oslintávat svými bezzubými ústy 😝 😝 😝 , stejně tak vidím, jak petr reaguje na babičku, ketrá ho vítá slovy: pocéééém, dej mi pusinku, to je hrozný, jak dlouho jsme se neviděli, ta máma se tu nezastaví....(jsme tam co týden a vídají se také minimálně co týden). Pozná prostě tu výčitku vči mámě.
Mazlení, tulení, něžnosti - to prostě je nebo není. Nech to plavat. Nevnucuj mu to, jen občas ukaž, že to je....to je celé.

@mysljaja mame to dost podobne. myslim, ze do toho jeste dorostou... ted nas podle me spis chteji videt. Kubik treba rad usne v nositku, nebo se chce casteji kojit v urcita obdobi...