Dcera není tak mazlivá, už ani závislá (roční dítě). Čím to může být?

13. čer 2021

Dobry vecer
Chci se zeptat na radu ,
Od miminka je na me mala zvykla usinat , ze ji uspavam ,
Jenze posledni par mesicu se ji nechce krouti se a odtahuje se i kdyz se s ni chci je. Pomazlit .

A ja nevim myslite ze to muze byt ze jsem na ni obcas zvysila hlas ? Kdyz neco delala . Co nema . Nebo to ze jsem ji zacla davat i na pul dne na hlidani - tak se to pouto zlomilo 🥺

Vzdycky jsem si predstavovala jak budu maminka co na dite nerve , mimco je na nej zavisle , budu pro nej jedina , bude se chtit mazlit atd atd .

A ted si prijdu jako hrozna mama kdyz na ni trochu zvednu hlas ( kdyz mi to predtim rikam xkrat v klidu a ona se smeje akorat , ano vim ze je jeste mala )

Jen se bojim ze jsem mezi nami porusila to pouto a uz u me nechce byt , a nema me rada ,,
Nevim jak to jeste napsat to co mam v hlave , bojim se ze se to neda napravit a nebude me mit rada

alilali
13. čer 2021

To jsem si taky říkala a byla nešťastná, že mě syn nemá rád, že není mazel. Je mu 14 měsíců a nemůžu jít ani na záchod. A tak vzpomínám na ten rok, kdy jsem se mohla aspoň najíst v klidu. 😀

zuzkasim
13. čer 2021

Děti nejsou naše hračka, jsou to normální živé bytosti, které jsme dostaly za úkol vychovat a starat se o ně do doby, než se osamostatní. To osamostatňování se děje v podstatě od malička, po malých krůčcích, myslím, že tvoje dcera je naprosto normální dítě, nesnaž se z ní mít závisláčka. Může to být období, může to být prostě přirozený vývoj, nic na tom nezměníš a je to tak správně.

me_druhe_ja
13. čer 2021

Proč chceš, aby na tobě bylo dítě závislé? Vždyť je to cesta do pekel....Láska nerovná se závislost.

nanyh
13. čer 2021

Co bych za to dala na jednu stranu dala😀 ta moje se nenechá vzít do ruky ani od mojí mamky a to je na babičku zvyklá.

vikinkav
13. čer 2021

Ano, predstavy a realita ohledne deti je velky rozdil. Ne nejsi spatna matka a tve miminko neni divne nebo te nema rado, je to uplne normalni vyvoj. Bude se mazlit vic, jindy min, nektere deti to tolik nepotrebuji, zase tu lasku ukazuji jinak. Moje obe deti napriklad miluji sveho tatinka, dozaduji se ho casteji nez me, asi i jak je jim vzacnejsi, ale ja nemam pocit, ze by me nemely rady nebo by nase pouto nebylo silne. Ver si, ze pro ni delas to nejlepsi co umis. Nemuzes ovlivnit a manipulovat tim, jak moc te bude nebo nebo nebude milovat, nebo na tobe bude ci nebude zavisla, to je opravdu cesta do pekel vaseho vztahu.

95newmommy2020
14. čer 2021

To se ještě muže změnit, a taky změni. Abys narušila pouto, musela bys ji třeba dávat od mimina do jeslí i na noc, mít v nemocnici dlouho. Musela bys sis ji fakt nevsimat. Ale exht nevsimat. Nechávat vyplakat, nechodit k ni. Nemít s ni interakci. Precti si něco o poruchách attachmentu. Já to jeden čas hltala furt, protože sem měla pocit ze malej je nekontaktni uz někdy ve 3 měsících, ze se nemazli. :D narušení vazby se stavalo za komancu, prosím te. Je možné, že naši rodiče mají poruchy vazby, někdo z nás taky.
Ještě je o tom dokument děti bez lásky. Taky zajimavej. Dnešní děti to prakticky nepotká. Až na extrémy.

Jinak malej má 16 měsíců a je klíště závislý. Nemůžu ani na wc, porad se po sápe, a oslintava mě. Spi s nama, protože by sám asi nepřežil. A to do 8 měsíce měl svou postýlku i pokoj a v pohodě. A od roka odmita manžela a chce jen mě, u nej jen když tam nejsem. :D Kolem 3 let se to zase prohodí, a bude odmítat mě. :D Každopádně uz s tím počítám.

Chápu, že jsi nesva, ale bude to v pohodě. Zatím můžeš si s ni ruzne hrát blbnout. U toho se ji dotykat, hladit, dávat pusinky všude.

merope
14. čer 2021

Můj drobek taky není moc mazlící, takové to "jen tak pomazlit", to je vidět, že se mu ani moc nelíbí.

Když je v pohodě, spokojený, najezený, vyspaný, tak je máma asi tak to poslední, co ho zajímá, je tu celý širý svět, ten je potřeba poznávat. Když byl podruhé ve školičce, neřekl mi ani "ahoj", hned letěl za dětmi.

Ale jakmile se něco stane, tak mě okamžitě hledá, potřebuje do náruče, chce se všude možně nosit, jak je unavený, je na mně jak klíště, ale ne pomazlit jako mazlením, ale prostě nosit, cítit mámu a tak.

amazonkajanik
14. čer 2021

Buďte v klidu, děti nám hold rostou a mazlení, že my si zrovna vzpomeneme je už nebere , taková batolecí puberta 😁 já když přijdu s mazlící náladou, tak syn vymýšlí koniny. Nedávno, že mi dá pusu a rafnul mě do rtu a následně bez varování "berany duc " až z toho mám modřinu na oku 😂
Ale jakmile spadne, nebo se bouchne, už běží se slzičkama pro pochování 😊 a to že na něj musím často houknout, když dělá fakt neplechu a někdy se musí třepnout po zadku,jinak si nedá říct ...