Praha - záchytná místa na kojení a přebalování

ameliejulliette
13. říj 2012

Pojďme dát dohromady tipy na kojící a přebalovací místa v Praze 🙂 Já osobně bych ráda měla takovou síť záchytných míst, abych nemusela panikařit a jet hodinu domů se řvoucím dítětem, když se nečekaně začne dožadovat jídla. Ideálně místnost, kam se vejdu i skočárkem a kde bezpečně uzavřu i starší dítě 🙂 Například v OC Nový Smíchov v přebalovacíh místnostech je to ok, v Palladiu záchody pro lidi na vozíčku taky ok, ale takové DBK na Budějovické, kde je přebalovák na WC a ani k němu s kočárkem nemám šanci projet, to pro mě není ok 🙂 Prosím vás taky zároveň o stručný popis přilehlého okolí, zda je tam někde parčík/hřiště atd... Vítány jsou tipy kdekoli po Praze!

hojda
13. říj 2012

Kniha Prahou s dětmi na krku, tam něco podobného je🙂

Jinak já už tedy přebaluju na kočárku a kojím, kdekoliv se dá sednout 😉

jenny.kay
13. říj 2012

Například v ZOO jsou přebalovací pulty taky. Ale nahoře u vydry a ledního medvěda jsou sice super moderní toalety, ale přebalovák dost blbě řešený, že zvedat ho s dítětem v náručí a přebalovací taškou na rameni teda nic moc. Jinak holt je-li nutno, tak přebaluju klidně i na lavičce (kočárek mám bohužel se sedačkou, která se nedá dát do roviny, v hluboké jsem přebalovala tam), krmím v kočárku. A například na městském úřadě na Praze 8 mají kojící místnost, to se mi líbilo hodně, když jsem si tam byla vyřizovat rodičák.

ameliejulliette
autor
13. říj 2012

@hojda Kouknu na tu knihu, díky!
@jenny.kay Praha 8 se teda vytáhla 😉
No já v zimě moc nechci miminko přebalovat venku v tom kočárku a kojit kojím v nejhorším i někde na veřejnosti, ač nerada, u nás je to celkem na dlouho a s křikem a vztekáním... a se snahou zabavit během toho času staršího syna jsem občas docela atrakcí... 😝

kulenka
19. říj 2012

@ameliejulliette OC Harfa - moc pěkný přebalovací a kojící koutek 😉

karlajasmine
7. dub 2016

Rada bych obnovila toto tema.. zatim mam vyzkouseny OC Novy Smichov a je to tam fajn... uvidam dalsi tipy ;)

mpavlinka
7. dub 2016

Ikea Černý most. Baby friendly od á do zet. Chodila jsem se synem a dcerou od malého miminka. Příjemná pěkně vybavená místnost na přebalovaní, křeslo na kojení. Uprostřed restaurace dva koutky pro děti pod dohledem rodičů, velký koutek v přízemí pro děti od 3 let. V dětském oddělení možnost hrát si s hračkami, houpačkami, otočná křesílka apod.
Navíc v podzemních garážích opravdu hodně míst na parkování pro rodiče s dětmi.

akankeo
7. dub 2016

ono staci kdekoliv maji zachod pro invalidy. Me zas nevyhovuji ty kojici/prebalovaci kouty bez WC, protoze s tou moji tlupou je to pak na dlouho... Jinak me prekvapilo, ze prebalovak uz je snad uplne vsude, na mestskem urade, na polkicii, v DMku v Kunraticich me nedavno takto zachraili, protoze syn by se urval nez bychom dojeli domu a dceram se standartne

hanih
7. dub 2016

Centrum Černý most. Co to tam přestavěli, jsou tam krásné a hlavně čisté přebalovací místnosti s křeslem na kojení. Dětských koutků tam je víc. Co se týká třeba již zmiňovaného Nového Smíchova, tam jsme byli asi před měsícem a hrozně nepříjemně mě překvapil nepořádek v přebalovací místnosti - odpadkové koše plné a odpadky se válely i okolo, nevytřeno, drobečky, prach i na přebalováku... Přebalila jsem nakonec v kočárku a místnost využila jen na nakojení, protože tam byl klid.

kacaaa
11. dub 2016

Fajn je i prebalovaci mistnost na Chodove v nakupnim centru 🙂

aknitram7
9. zář 2016

@hanih a muzu se zeptat, kde presne na Cernaku jsou ty kresla na kojeni? 🙂

hanih
10. zář 2016

@aknitram7 Je to vždycky v blízkosti wc. Jedna místnost je hned vedle Globusu, další jsou někde na druhé straně obchoďáku. Myslím, že jsou tam celkem tři nebo čtyři.

zuzineckah
10. zář 2016

OC Letňany, Arkády Pankrác taky

aknitram7
10. zář 2016

@hanih děkuju 🙂

psya
10. zář 2016

@aknitram7 vedle gantu, mezi damskejma a panskejma wc, je tam i mikrovlnka a hlave cisto. Prijemny prekvapeni.

lucianette
20. zář 2016

Nevíte prosím jak to aktuálně vypadá v palladiu? Je k dispozici křeslo na kojení nebo jen přebalovak? Diky

martule2005
10. lis 2016

Obchodní centrum Billa na Vysočanské - WC pro invalidy, přebalovací koutek v 1. patře, v přízemí koutek s lavičkami. Využíváme hlavně v zimě - kousek je hříště pro mrňata, pro velké, park Přátelství a v zimě báječná sáňkovačka.

Kousek dál je pak kulturní centrum Knoflík na Lovosické. Záchody malé, ale je tam dětský koutek s kavárničkou a kojit se dá pohodlně na pohovkách, přebalovat zrovna tak.

Hlavně je tam teplíčko.