icon

Přetahovat či nepřetahovat předkožku u dětí?

ela_ellie
29. čer 2022

Holky, malej ma 9 mesicu.. od porodnice vsichni rikaji nepretahovat. Jen starsi generace, ze pretahovat. Nerada bych pak musela s malym na nastrih... pretahujete nebo nepretahujete? Od kdy a jak.. ve vane? Nebo po vane? Necim mazete pak nebo vubec? Dekuji za odpovedi, opravdu jsem na vazkach..🙏🏻 a nerada bych neco zanedbala a nebo naopak nedej boze zase zpusobila 🙏🏻

Strana
z3
maxulekapcule
8. črc 2022

@katule1990 syn má skoro šest a ještě ani jednou jsme nepretahli,. Nejde to. Je to problém?

martiniquest
8. črc 2022

Zeny, prave jsem dokoukala tuto prednasku a i presto, ze jsem mela i formaci dost, dozvedela jsem se nekolik velmi dulezitych veci. Trva 20 min a dozvite se v kostce vse potrebne:
https://slideslive.com/38900019/pece-o-zevni-ge...

guliii
8. črc 2022

@maxulekapcule pokud může bez bolesti čůrat tak to problém není. Jelikož švagr je zdravotník a má 2 syny a tomu staršímu 10 let se předkožka uvolnila nedávno, jsem v klidu. Nikdy rodiče nepretahovali nechali to na klucích. Hormony pomohli k uvolnění předkožky. Dokud nechce sexuálně žít problém to není.

maxulekapcule
8. črc 2022

@guliii no to určitě zatím nechce 🤣 my jsme dostali nějaký mastičky, ale nic nepomohlo. Ani si na to moc nenechá sáhnout, tak na to kašlem

horsewoman
8. črc 2022

@ela_ellie My máme takovou zkušenost, že jsem se do toho nehnala, takže nepřetahovala vůbec. Bohužel nějak po 1 roce se objevil první problém..mírný zánět. Začala jsem tedy při koupeli..přímo ve vaně..trošičku přetahovat, ale malinko, spíš jen symbolicky..bála jsem se, abych mu neublížila. Bohužel se nám to čas od času vracelo, ale vždy jsme to nějak zvládli..hypermanganové nebo heřmánkové koupele (párkrát jsem sáhla po Framykoinu PO DOPORUČENÍ LÉKAŘE). Největšího terna jsme však dosáhli, když se to syn naučil sám..za prvé jsem zjistila, že si to dokáže stáhnout víc než jsem mu to dělala já a za druhé od té doby, co si to dělá sám, tak jsme úplně bez problémů. Za mě tedy přetahovat, ale spíš jen tak symbolicky..spíš za účelem toho, aby se to malý co nejdříve naučil dělat sám. My tomu říkáme "kuky, kuky", takže vždycky když jsem ho jakoby přetahovala (spíš jen jako než že bych to vážně přetahovala), tak jsem mu řekla, že uděláme "kuky, kuky" no a teď když koupeme, tak už jen řeknu, ať udělá "kuky, kuky" a on to udělá sám a je hotovo.

Strana
z3