icon

Přetahovat či nepřetahovat předkožku u dětí?

ela_ellie
29. čer 2022

Holky, malej ma 9 mesicu.. od porodnice vsichni rikaji nepretahovat. Jen starsi generace, ze pretahovat. Nerada bych pak musela s malym na nastrih... pretahujete nebo nepretahujete? Od kdy a jak.. ve vane? Nebo po vane? Necim mazete pak nebo vubec? Dekuji za odpovedi, opravdu jsem na vazkach..🙏🏻 a nerada bych neco zanedbala a nebo naopak nedej boze zase zpusobila 🙏🏻

Strana
z3
tahejhula
29. čer 2022

@nijij tak dříve se to zkoušelo už v porodnici, někteří u těch tradic zůstávají až příliš. 😀

nijij
29. čer 2022

@tahejhula vždycky jak se mi ukáže že mi odpovídáš tak nikdy nevím co od tebe čekat 😂😂😂
Ale ano, většina těch názoru je právě od lidí cca 50+ co mají svoji pravdu a přes to nejede vlak...

tahejhula
29. čer 2022

@nijij já mám zkušenost, že ti 50+ (chlapi) už tak razantní nejsou, pravděpodobně si v tom věku začínají vážit vlastní předkožky i toho zbytku. 😄 Doktorky by to často klidně ufikly u kořene. Pamatuju jednu, prý, no pokud vám na tom kousku kůže tolik nezáleží, mně by tedy nezáleželo...! 😄

guliii
29. čer 2022

Hlavně nepretahohovat pokud nemá bolesti při čůrání, násilné přetažení od doktorky mohlo způsobit zjizvení a pak mohou nastat problémy. Nechápu proč to ještě někteří doktoři dělají, naštěstí většina doktorů, která se vzdělává to už nedělá. Přitom v okolních zemích je násilné přetažení považováno za sexuální násilí a nikdo by si to nedovolil. Opravdu nechápu, ještě že máme dobrého pediatra. Syn 3 roky nikdy nepretazeno a jinak co vím od manžela, uvolnilo se mu to ve 13 letech bez násilného přetažení. To je jako by holcickam chtěli protrhavat panenskou blánu 🤦 taky radši preventivně. Pokud nemá záněty a normálně bez bolesti čůrá tak se na něj nesaha! Zkus si něco přečíst třeba ve skupině na facebooku Předkožka u chlapců a její přirozený vývoj, nejnovější vědecké poznatky. Je tam i spousta velice dobrých doktorů, ochotných poradit.

katule1990
29. čer 2022

Holky, spíš to podle dalších reakcí vypadá, že zakladatelka se neptá, jestli přetahovat nebo ne, ale hledá někoho, kdo to tak dělá, aby se ujistila, jak na to. Napsaly jsme jí, že podle urologů se nic takovýho dělat nemá, že člověk nadělá spíš škodu než užitek (samozřejmě pokud nejsou problémy), a stejně přetahovat chce 🙈.

goovana
29. čer 2022

@ela_ellie my jen "cvičíme" malinko vždy po koupání nikdy bych nepretahovala pokud není žádný problém

veroniqess
29. čer 2022

Nepřetahovat. Lékařka nejsem, ale tu naši taková kravina ani nenapadla.

ferda90
29. čer 2022

@ela_ellie ahoj, nám dětská říkala ať pomalu a opatrně přetahuji, jakoby jen trošku ať to nedělám na sílu, vždycky trochu pretahnu a umyju. Malému bylo pár měsíců, nedělám nic na sílu, přetahuji opatrně při přebalování když syna umývám perlanem s vodou(17 měsíců). Kamarádka má o měsíc mladšího chlapečka, nepretahuje a nedávno byla na neurologii a má to dělat, malý má nějaký problém s tím. Zatím to nechají tak a pokud se to nespraví půjde na obřízku.

vikinkav
29. čer 2022

My to mame jalo soucast koupele, reknu synovi aby “zacvicil s pindikem” 😄 vzdy on sam jak zrovna chce, ja ani manzel se na tom nepodilime. Zacali jsme nejak kolem 2 -3 let, potize zadne nema. Mam i 9 mesicniho syna a rozhodne to zatim nemam v planu. Pediatra jinak rekla pretahovat - mlada zenska 🤷‍♀️ Za me rada “pokud nema potize, nepretahovat” je dost zvlastni, nechci cekat, az se neco podela. Radsi bych tomu tak nejak prirozene predesla. Jinak syna by to ani nenapadlo si to pretahovat sam od sebe, takze tudy u nas cesta taky nevede.

ela_ellie
autor
30. čer 2022

@katule1990 tak ono uz to tak vypada i podle zalozeneho prispevku... skladam si to v hlave, pokud ti to nejak vadi, tak nemusis zbytecne ztracet, diky za pochopeni

ela_ellie
autor
30. čer 2022

@ferda90 dekuju za odpoved 🙂

ferda90
30. čer 2022

@ela_ellie
Není zač, jako možná to nnei dobře co dělám. Syn nemá žádné problémy nebo tak, ale takhle nám to řekla dětská doktorka. Já mu tu kůžičku úplně nestahuji, zatlacim spíš jakoby do podbřišku trochu a on vyleze sám, umyju ho a dobrý. Zase si, říkám, že kdybych to třeba nedělala, tak se mu tam bude držet bordel a možná pak by byl problém. Nevím jestli to tak třeba neměla i ta kamarádka. Jejímu synovi se než začal čůrat tak se mu jakoby,, nafoukl,, a až pak začal čůrat. Každopádně jim to doporučil neurolog.

eliska_f
30. čer 2022

Malej si s ním od mala hraje sám, sam si ho pretahoval - dokonce mi někdy připadalo, že už si to udělal moc, ale krev nikdy netekla (neudělal se mu ani zánět, nic) a teď bude mít tři a má to krásné volne. Jinak od roku a půl je úplně bez plen, takže fázi - hraní si s ním co chvíle, měl relativně brzo a teď už to nedělá, jen v postýlce a ve vaně.. Dr. Mu to zkontroloval na roční prohlídce i dvouleté a jen tak, jak to šlo samo - rozhodně nic násilím. Za mě fajn přístup 🙂

ela_ellie
autor
30. čer 2022

@eliska_f takhle je to parada 🙂 ja napsala pretahovat, ale samozrejme mu to nenaroluju az k usim 🤦‍♀️ spis jestli zmoulat a postupne uz zkouset.. samozrejme ne silou 🙏🏻 nejsem idiot.. ale jak jsem psala... nerada bych neco zanedbala a na druhou stranu bych zase nerada neco zpusobila.. a chtela jsem vedet, jak to maji ostatni, co jim rekli doktori a jaky maji pristup i jinde... at si muzu udelat nejaky sirsi obrazek

ela_ellie
autor
30. čer 2022

@ferda90 chapu, jak to myslis 🙂

ela_ellie
autor
30. čer 2022

vsem moc dekuju za nazory a odpovedi 🙏🏻

sirinfirst
30. čer 2022

Nepřetahovat, ani doktorce jsem nedovolila mu něj sahat a kolem tří let přetáhl bez problémů sám.

emillyhk
30. čer 2022

Nepřetahujeme, zatím to nejde. Při koupání zkouším, ale zatím beze změny. Syn má 17m, takže má čas. Náš pediatr je chlap, takže taky zastává názor nepřetahovat 😉

amazonkajanik
1. črc 2022

@ela_elliey my máme hodně starého doktora. Ten kdysi mému bratru musel pomoci skalpelem, byly mu tři (tzn 37let nazpět) u našeho drobka nepadlo o předkožce ani slovo, jsou mu 3 roky. Zkoušela jsem ve dvou letech povolit při koupeli a potazala se se zlou. Nechávám na něm. Hraje si s ním, tahá, buď to povolí samo, nebo pořídím pinda mast...

ela_ellie
autor
3. črc 2022

@amazonkajanik ta pinda mast je i na toto? ja myslela, ze je jen na nejake potize.. to nariznuti bych rada vynechala prave... silena predstava 🤦‍♀️ pockam na tu rocni, co rekne pak doktorka a uvidime🙂

lilian2111
3. črc 2022

U syna všichni jak nemáme nic dělat, atd. Ve 3 letech obr zánět a museli strhnout… v nemocnici si klepali na čelo, že někdo drží ten názor nepřetahovat a nechat to být….Teď bych rozhodne přetahovala tam, kam to jde a postupně to povolí úplně.

emillyhk
3. črc 2022

@ela_ellie My jsme tu Piňda mast zkusili a už nikdy víc.... Synovi se celý piňda jakoby vysušil, byl červený a hrubý. Jeho to nesvědilo, nebolelo, ale asi nějaká alergická reakce. Tady si to maminky chválí, ale já už bych mu to znovu nemazala (takže vlastně nevím, jestli to funguje) 🤦‍♀️

95newmommy2020
3. črc 2022

Mám syna 2 roky a 4 měsíce. A mám zahraniční dr, a ra říká, že nechat být. Jen sledovat, jestli nebalónkuje. Já mu to nikdy nepřetahovala. Za 1) mi to přijde divny a mam z toho divny pocit a za 2) on si s nim hraje sám a ono se to tím rozvolnuje.

eithelwing
3. črc 2022

Ucastnila jsem se seminare od dětského urologa a určitě nepretahovat. Ne nasilim. Můžeš zkouset vuli, dodrzovat hygienu, ale nic do bolesti.
Kdyby byly opakované zanety a probleym, je potreba to řešit.
Ale jinak nechat žít. A jak dlouho? No klidně do prvního sexu. 😄
Případně lze od cca 4 let pry nasadit pinda mast, @alneka zminovala nejakou bylinku.
Chirurgický zákrok přichází na řadu až pri opakovanych potizich, tj. zanety, bolest pri curani.

alneka
3. črc 2022

@eithelwing sléz maurský, květ. Na fotce to fialové vzadu, vyroste nad metr v průběhu sezony.

@ela_ellie svařit lžíci v deci, nechat odstát, výluh do hrnečku a ať si máčí pinďu. Stačí pár minut denně, ale ať si předkožku promne, potahá, ať ten odvar zaleze prostě dovnitř. Odvar je takový lehce slizovatý, ve smyslu, že na sliznici vytváří jemný povlak, rukou to ale nepoznáš. V manipulaci s předkožkou ano. Květ se dá koupit v bylinkářství, on je totiž luxusní i na čaj, jakýkoli méně produktivní a po odvaru to lítá v pohodě ven 🙂
Na sucho nepřetahovat, ve vaně jen promnout kvůli hygieně. Na pretahování má čas, v pohodě stačí, až to bude dělat sám. Samozřejmě v případě vrozených zúžení s tím stejně nic moc neuděláš, ale výše uvedené zamezí přirůstání.

ela_ellie
autor
3. črc 2022

@lilian2111 dekuju za nazor! Vsichni se na me koukaji pres prsty, ale mne to fakt neda to nechat byt a neresit... nevim.. toto bych opravdu nerada s malym absolvovala 🤦‍♀️

ela_ellie
autor
3. črc 2022

@eithelwing nasilim to opravdu nemam v planu.. ale jak zminoval uz nekdo tady, proste jak to pujde a s citem 🙏🏻

ela_ellie
autor
3. črc 2022

@alneka dekuji 🙂

ronyx
3. črc 2022

Dva synové ( 10 a 6 ) přetahovala jsem u obou, bylo mi to tak řečeno dr jak v porodnici, tak u dětské... Samozřejmě opatrně, pouze tam kde mě to pustí. Přijde mi, že si tu polovina ženských myslí, že jsou ostatní s jiným názorem než nechat to být úplně padlé na hlavu a rvou to dětem násilím 🙈Já osobně si nedovedu představit, že bych to nechala úplně být, když si vzpomenu, kolik nečistot tam přes letní horké dny bývalo 🙈 postupem času se kluci naučili sami ve vaně přetáhnout, opláchnout... Vše mají bez problémů a volné. Jo vím, že teď se zase říká nepřetahovat 🙈 klasika jako se vším, co bylo před pár lety správně je teď špatně a naopak. Až budou mít naše děti své děti, bude zase vše úplně jinak. Takže si to dělej podle svého uvážení.

ela_ellie
autor
8. črc 2022

@ronyx pod toto se podepisuju.. problem je, ze vazne neznam nikoho v okoli, kdo by to delal... takze jsem neslysela jiny nazor, nez " na to nesahat"... proto jsem se ptala tady, jak to je jinde 🙂 diky za nazor 🙏🏻

Strana
z3