icon

Probiotika v kojenecké výživě. Jaký máte názor?

berenica
24. říj 2008

Ahoj, chtěla jsem se zeptat na váš názor na probiotika v kojenecké výživě? Při výběru UM pro Elišku jsem zjistila, že některá mlíčka obsahují a jiná ne probiotické kultury. Od včera na radu naší doktorky zkoušíme Bebu, která tyto probiotické kultury obsahuje.

romankav
24. říj 2008

Ahoj Berenico, myslím si, že probiotické kultury jsou v UM velmi důležité vzhledem k nastartování střevní imunity. Taky je důležité rozlišovat mezi probiotickými sacharidy(to je celkem na nic) a kulturami probiotických bakterií. Často chtějí výrobci spíše prodat a nalákat. Já kojím a zatím jsem využili probiotické kapky(obsahují kultury probiotických střevních symbiotických bakterií) a byla jsem moc spokojená.

alishia
25. říj 2008

berenica : my sme sli z porodnice na bebe a nam teda vubec nevyhovovala, malyho potom strasne bolelo brisko, kakal tmave zeleny lepidlo a dost se u toho natrapil, taky porad prdel a priserne to zapachalo, to same stolice fakt desny puch...nakonec sme presli na Nutrilon ha a je to lepsi. aspon kakame zlute.) Nutrilon obsahuje zase prebiotika, ty slouzi jako potrava prave pro probiotika, ktere osidluji strevni mikrofloru. Jak pise Romankov daji se koupit v lekarne probioticke kapky, stoji asi 600,- kape se 5 kapek denne, a myslim ze to zabira. No uvidis jak budes spokojena s tou bebou, ale ja vetsinou cetla ze zapejka a nam to delala taky.

berenica
autor
29. říj 2008

Ahoj, moc vám děkuji za reakce. Zítra to bude týden, co krmím Elišku Bebou a nemáme žádný problém. Pravidelně kaká krásný formovaný žlutohnědý ... 😉 Zkoušela jsem zjistit informace o probiotikách v UM a našla jsem spousty zajímavých info např. http://www.kojeneckavyziva.cz/clanek.aspx?artic... Probiotika prý posilují obranyschopnost organismu a mají také snižovat riziko střevních potíží, ale co mi přijde nejzajímavější, že prý také snižují vznik alergií. Ano, skutečně jsem i našla, že prebiotika jsou potravou pro probiotika, ale také jsem se dozvěděla, že je nejdůležitější nejdříve dětské střevo osídlit probiotickými kulturami. Takže pokračujeme s Bebou. 🙂

allizee
30. říj 2008

Ahoj, chci se podělit o zkušenost s Probiotickými kapkami. Můj Lukášek je také užíval a mělo to pozitivní účinky. Opravdu stačí jen pět kapek denně, navíc se hodí pro miminka už od jednoho měsíce a mohou se užívat i při kojení, což je podle mě jejich velkou předností. Kromě toho že zabírají na kojenecké koliky, tak jsou opravdu vhodné k posilování imunity, zlepšení příznaků exémů a urychlují rekonvalescenci, například po léčbě antibiotiky. Ne že bych byla tak chytrá, vše jsem vyčetla na webových stránkách www.probiotickekapky.cz, kde se můžete i zeptat odborníků na cokoliv, co chcete vědět ohledně Probiotických kapek. Takže taky doporučuju.

berenica
autor
19. lis 2008

Nazdar holky, našla jsem tenhle velice zajímavý článek o dětské výživě s obsahem probiotických kultur. Tak na to mrkněte. 😉 http://www.primazena.cz/zdravi-a-krasa/zdravi/c...

andy80
19. lis 2008

Ahoj, kupuju jedině probiotická UM. Zkoušeli jsme i bez, ale malá po něm blinkala.

evikuu
19. lis 2008

Ahoj holky, doktor nám doporučil dávat do třech měsíců HA bebu a pak je na nás jestli přejdeme na jinou klasickou.Myslíte že mám pokračovat BEBOU a nebo zvolit jinou UV.Říkám si že když je na bebu naučená tak by jí mohla sedět...

paola.o1
22. únor 2009

Ahojte, neviete niekto poradit, ci stacia teda tie probiotika obsiahnute v UM (my mame hipp), alebo davate aj probioticke kvapky este zvlast?

alishia
23. únor 2009

paola.o1 ja davala hipp a k tomu sem obcas kapla par kapek baby calmu nebo sab. simplex. ted uz davam jen mlicko.