Problémy s uspáváním ročního dítěte

billi
29. čer 2015

Krásný den všem, jdu se poradit, protože už to nedávám. Synovi bude rok a přibližně od 9 měsíců a poslední dávky Hexy u nás nastal spánkový teror. Do té doby taky byly výkyvy, ale vždycky to trvalo chvíli a podařilo se nám to srovnat. Poslední 3 měsíce se sice taky objevují náznaky lepších časů, ale většinou to je děs a hrůza. Myslím, že už jsem zkusili asi úplně všechno, ale večer se nám ho nedaří uspat, pokud usne bez problémů, tak se často probere za hodinu a jede další 3 hodiny, kdy opět zkoušíme všechno možné, aby usnul, takže často jdeme spát o půlnoci. Jako bonus řve skoro celou dobu, co se ho snažíme uspat a to někdy trvá i 2 hodiny (rekord je 4 hodiny, pak jsme ho naložili do aute). Je unavený, spát chce, ale nejde mu usnout.
Se spaním pak problémy nejsou, spí klidně celou noc a nebudí se. Jenom je problém ho uspat. Zkoušeli jsme: změny režimu, přidávat, ubírat spaní, přesouvat koupání různými směry, dávat UM/kaši, houpání v ruce, uspávání u nás v posteli, různé usínáčky, hlazení, hacku, změna matrace v postýlce, změna orientace postýlky, usínal v pokoji sám, měl tam bráchu, uspávala jsem já, manžel, usínání u láhve, uvážení v kočáru, bílý šum (zabíral do půl roku)... Jediná spolehlivá věc je jízda v autě a taky to máme za sebou, že jsme uváželi. V zoufalosti jsem nechala vyřvat, vypadalo to nadějně a vydrželo to 3 dny, aby se 4. den kompletně pozvracel hned, jak za mnou zapadly dveře.
Beru jakoukoliv radu, protože už jsem vyřízená. Děkuji za všechny reakce.

stavba
29. čer 2015

@billi ahoj, tady už asi těžko radit, zkusili jste (dle mě) snad všechno. Jeden čas jsme také dost bojovali se spaním, jen malý usnul dobře, ale za 2-3 hodiny se probudil a po nakojení vydržel vzhůru další 2-3 hodiny. Po nějakém čase to ustalo samo, tak jsme to nakonec nijak neřešili. Ale už jsem chtěla jít k homeopatovi, aby nám namíchal nějaké kapičky pro uklidnění. Tak se zkuste po nějakém dobrém poohlédnout a popsat mu svůj problém. Třeba by Vám mohl pomoci. Teda nevím, jak se k takovýmto alternativním metodám stavíte. Tak hodně štěstí.

zuzikuzlik
29. čer 2015

taky jsme zkoušeli kapičky,nejdřív sedalii,a i pediakid tak ještě vyzkoušet tohle...

billi
autor
29. čer 2015

@zuzikuzlik od jakého jsou věku?

@stavba věřím a sama na sebe homeo aplikuju, na malého to zatím nezabíralo, už jsme tu a tam něco zkoušeli.

zuzikuzlik
29. čer 2015

Davali jsme kolem roku sedalii urcite pred prvnim rokem....pediakid byl lepsi..
Taky jsme meli problemy se spanim...

terezas4
29. čer 2015

A co šátek? Zkoušely jste ho unosit? Ne na rukou, ale na hrudi. Pak mě napadají bachovy esence.

nerreidda
29. čer 2015

Máme to podobné cca 1a půl měsíce... unavený, zývá, šudlí se, ale jak se dá do postýlky, tak konec a řve a řve ☹

billi
autor
29. čer 2015

@terezas4 šátek nemá rád, nechal se nosit do 3 měsíců, pak řev. Mei tai stejný efekt.

@nerreidda hrozný, co? My to máme 3 měsíce a fakt hukot. Mít jedno dítě, tak se nějak přizpůsobíme, ale máme ještě staršího syna a podepisuje se to i na něm.

cabo
29. čer 2015

@billi me maly usinal hned,jen co jsem ho ulozila az skoro do roku.ted poslednich deset dni pred jeho prvnimi narozeninami si v postylce stoupne a nechce lezet. Nejdriv jsem chovala,ale po trech dnech jsem rekla,ze uz ne,at si nezvyka. Sedla jsem k nemu,hladila ho,ale taky nic. Zkusila jsem odejit,ale spustil sileny rev,az z toho bylo takove to lapani po dechu.
Nakonec u nej zabralo,ze si lehnu do postele,popreji mu dobrou noc,reknu ze mamka jde taky spat a zvru oci. Kdyby videl,ze je mam otevrene,zacne se smat a blbnout. Takhle si mrci,chvilku si stoupne,poodejde,pak si lehne,pak zase trosku popoleze po kolenou,ale kdyz vidi,ze ja porad nic,tak se proste unavi a cca behem 10-15 min usne. Tak treba jeste zkusit tohle. Nechat ho v jeho posteli ne ve vasi a naznacit mu,ze i vy jdete uz spat.
Drzim pesti!!!

billi
autor
29. čer 2015

@cabo to už taky proběhlo. Několikrát. Právě to aktuálně probíhá už skoro hodinu. Manžel leží a "spí". Dítě řičí jak siréna.
U nás nezabírá ani to chování. Přiznávám, že jsem ve stavu, že budu klidně chovat, hlavně aby spal.

cabo
29. čer 2015

@billi Tak to me mrzi,ze jsem neporadila.... ☹
Musi to byt strasne narocne.

milin
29. čer 2015

Dobrý večer, přijde mi to co tady popisujete strašný, a obdivuji Vás že máte tak pevný nervy. Můj syn bude mít za chvíli 1rok, večer ho nakojím a musím ho mít na klíně v náruči prostě usíná na mě. Až zaspí položím ho na postel. takže od malička spí s náma.
Netuším co se Vašemu děťátku mohlo stát, zkusila jste to řešit s dětským lékařem? nebo prostě s psychologem? Je to už přeci jen dlouhá doba.
A nezkoušela jste ho dávat třeba spinakt jako dřív než je unavenej a takhle přetaženej. třeba že místo v 8hod sním jdete už v třeba v 7hod . Aby nebyl tak unavenej a třeba s nm být v posteli a lehnout si s ním. Netuším jak je Vaše dítě živé. Rozumíte třeba být hodně v klidu a lehnout si spolu aby měl pocit bezpečí že spinkáte s ním či usínáte.
Chápu že se mi to radí dobře, ale je mi Vás líto, tak Vám držím palce, aby jste našli příčinu a někdo Vám pomohl. Je ještě dost malinkej, ale nestalo se mu něco že by spadl z postele? že by se jí bál?

billi
autor
29. čer 2015

@milin zkoušeli jsme posouvat usínání oběma směry. Pokud dám spát dřív, tak uspáváme dlouho, je vidět, že by spal, ale nejde to. Pokud je unavený hodně, tak usne u mlíka, ale po hodině se probudí a je další 3 hodiny čilý.
Doktorka mě vysmála, že je rozmazlenej a můžu si za to sama.
Když si ho dám k sobě, tak je nadšenej a vyvádí, když zkusím znehybnit, tak řičí, pokud ležíme vedle něj a on je v postýlce, tak řičí...
Z postele nespadl. Nebojí se, přes den usne, pokud má v noci UM, tak tam usne bez problémů. Ráno se kolikrát probudí kolem sedmé, chvíli stojí, vidí, že spím, tak usne. Jediný problém je večerní spaní.
Zkoušela jsem odpoledne utahat, aby byl unavený, zkoušeli jsme klidnější režim, aby nebyl přehlcený podněty, taky bez efektu.

milin
29. čer 2015

Nu tak jednání mudry se mi nelíbí, nemůže říct že je rozmazlený! To by mohla říct o mém dítěti. Nu a co kdyby chodil spinkávat s tím starším dítětem, jako kdyby ho třeba viděl že leží a spinká nebo jim zároveň číst pohádku.
Moja milá opravdu netuším, co bych ještě více poradila. Snad jen to znovu zajít za mudrou a probrat to sní znovu že jste opravdu zkoušela všechno, a lpít na nějakým doporučení a nenechat se odbít tím že je rozmazlený. Pokud už máte první dítě tak většinou ty druhé děti nebývají rozmazlený. pokud Vám opravdu neporadí, zkusila bych vyhledat pomoc viz. psycholog či vyzkoušet nějaký ty kapičky apod. co vám tu psaly holky přede mnou.

beta.m
29. čer 2015

Jedine co me napada,neboji se tmy? Zkouseli jste rozsvitit treba lampicku? Nic jineho me fakt nenapada kdyz pres den je to v pohode a vecer je problem

billi
autor
29. čer 2015

@milin to už jsme taky zkoušeli, ale malej neusne a velkej pak volá, ať si pro něj jdu, že ho ruší. Když tam ležím s nimi, tak nespí ani jeden. Velký mluví a malý řve.

billi
autor
29. čer 2015

@beta.m lampička proběhla, efekt nula. Zkoušeli jsme i otevřené dveře, ale taky nic. DOkud nezavřu, tak neusne.

billi
autor
29. čer 2015

@milin za týden jdeme na roční prohlídku, tak to chci opět řešit.

mythologist
29. čer 2015

Ahoj @billi, necetla jsem uplne podrobne celou diskuzi - jak Ti synek spi pres den? Kolikrat a jak dlouho? A jak jej uspavas pres den? Mozna by nebylo spatne nastavit v tom nejakou kontinuitu/rutinu, jestli je to mozne, protoze chapu, ze rezim se dvema detmi je narocnejsi nez s jednim. (Nasemu synovi ted bude taky rok a taky jsme vecer uspavali i dve hodiny, proste tak dlouho krouzil po nasi posteli az si lehnul a usnul sam. Jelikoz to dost dobre neslo pres den, usinal vyhradne u kojeni, ovsem kojit hodinu zadna vyhra. Tak jsem mu vysvetlila, ze to budeme delat jinak a ze bude spinkat sam ve sve postylce. Dostal tri plysove hracky a moje triko, nakojim, ulozim do postylky, vyjmenujeme ktere hracky-kamaradi s nim budou spinkat a jdu. Kdyz breci, vratim se, vyndam, pritulim, vemu vycurat na nocnik, reknu mu, ze je sikovnej, ze se ohlasil na curani a zase ulozim. Zatim fungujeme na max tri curani a do pulhodky usne. ) drzim palce, at je brzy lip! kdybychom my musely kazdy den tolik zazit a narust, taky bychom nespaly 🙂

frufrunka
29. čer 2015

@billi Nějak čtu popis mých třech dětí... 🙂 Moje rada je jediná: Neřešit, nenechat se tím vynervovat. Malého se nesnažit uspat za každou cenu, prostě si ho vzít k sobě (klidně o obýváku, k televizi, kamkoliv, kde zrovna jste). Nechat ho tam třebas i do tý půlnoci, možná by na klíně u televize byl v klidu a třebas by i usnul, pak zkusit přendat do postýlky. Sice to u nás bylo jak u blbců - děti chodily spát kolem půlnoci i dýl, ale zato naprosto v klidu a mě to za to prostě stálo. Pak se to začalo samo lámat a ve dvou letech v devět spaly... 🙂 A upozorňuju, že manžel je praktický lékař pro děti a dorost! 😀 😀 Takže je to rada z povolaných míst. Teda - spíš než rada, tak tiché odsouhlasení, protože doktorské rady podle příruček nezabíraly, tak nastoupil můj nedoktorský selský rozum a ono to kupodivu zabralo! 😀 😀

billi
autor
29. čer 2015

@mythologist přes den položím do kočárku a usne sám bez pomoci. Případně usne, když jdeme z procházky. Spí 1x a jak kdy, někdy 30 minut, někdy 3 hodiny, ale na večerní uspávání nemá vliv. Někdy usne v pohodě, když spal 3 hodiny a vstával v 16:00, jindy je problém. I jsem se to snažila zpravidelnit, ale nepovedlo se a pak se přetáhl a neusnul, nebo mi odpadl pod stolem, když jsem mu šla ohřát oběd.
Spí jedině s Vlkem, bez něj ani náhodou.
@frufrunka to proběhlo taky, ale on řve i u té televize, mudlá se a viditelně chce spát. Nechce se chovat, nechce být na zemi, nechce ležet, nechce sedět, nechce si hrát, nechce nic, je protivný a umručený. Zkoušeli jsme mu k nám dát cestovní postýlku a zhasnout, že by spal u nás, ale taky nic.

fidlin
29. čer 2015

měla jsem to podobné se synem,od 6 měsíců do roku nespal a jen řval,v noci jsme se střídali v chování ( to byla u nás jediná možnost,aby trochu spal), u toho chodili po bytě,bylo to strašné, měla jsem strach,aby se mi manžel někde nezramoval v autě,když druhý den musel do práce,já spala i ve stoje přes den a bohužel na to nic nepomohlo,museli jsme to nějak vydržet a světe div se,přesně v roce úplně odmítl mlíko,které pil před spaním a došlo k totální změně....spal....skoro celou noc,třeba se 3x probudil na napití vody,nebo jen tak procitl......ale jinak spal,ooooooo to bylo krásné.....ale kamarádla to měla u kluka také tak a trvalo to do roka a půl.....tak třeba musíte fakt jen vydržet,ikdyž se to zdá nemožné a ono se to skutečně jednoho dne změní 🙂 jinak souhlasím s frufrunka,úplně a držím palce 🙂

fidlin
29. čer 2015

@billi ještě mě napadlo,jestli to nemá souvislost s jídlem,které dostává večer ? zkoušela jste nějak změnit typ večeře?třeba ho to tlačí v bříšku.....no jen mě to napadlo,je mi Vás líto,moc dobře si pamatuji jak hrozné to bylo,když jsme v noci nespali a poslouchali jenom řev e řev

billi
autor
29. čer 2015

@fidlin zkoušeli jsme kaši, jogurt, polévku, oběd, ovoce...

fidlin
29. čer 2015

@billi ještě čtu,že se Vám doktorka vysmála,to mě taky a řekla mi,že si za to můžeme sami,že kdyby mi bylo 20,tak bych to neřešila,hrozně se mě to dotklo a rada žádná

hojda
29. čer 2015

Taky jsme měli se synem takové náročnější období na uspávání a vím, že tenkrát se dokázal docela dobře uklidnit u tohodle http://hobby-army.hyperinzerce.cz/zbrane-lov/in... manžel mu to promítal na strop a je to fakt kouzelné, úplně z toho oněmněl a jen koukal na strop, jak se zklidnil, tak už pak bylo vyhráno. Pozor nedávat dítěti doruku, aby si neposvítilo do očí!

fidlin
29. čer 2015

@billi a co dát toast chléb a na to jenmě potřít třeba pom.máslem? nedávat hlavně čerstvé pečivo, mám ještě rok a půl holčičku a ta mě zlobí taky se spaním,dávám jí na noc toto a minim.do půlnoci chrápe,spustí až potom....ovoce bych nedávala,obsahuje cukr a pak jsou jak vystřelení na mars,jen lehká jídla....no je mi Vás moc líto

billi
autor
29. čer 2015

@fidlin on když už usne, tak spí. Dneska jsme vstávali v 9.
Ovoce nedávám, zkusila jsem to, ale bylo to jedno. Efekt nebyl. Taky proto jsem vyřadila kaši, jestli mu není po ní těžko, ale nějak se ho to nedotklo.
Chleba jsem zkoušela, ale nějak nezaujal, takže zatím nedávám.
Jako mimčo byl dráždivý, ale to pomohlo zavinování a šum, pak se to nějak srovnalo a po očkování toto.

@hojda máme dětský projektor, kdy se mu na strop pouští obrázky, líbilo se mu to tak týden, pak to bylo okoukané a to i když jsem mu vyměnila obrázky a efekt nula.

hojda
29. čer 2015

@billi Tohle ale právě není klasický obrázek je to jako 3D, fakt je to úžasný, přirovnala bych k ohňostroji.

baris
29. čer 2015

@billi nezávidím a jsem ráda, že už to mám za sebou. Starší dcera měla cca od 10 měsíců do 14 měsíců asi noční můry. Šla spát ve 20 hod, probudila se ve 22hod, byla vzhůru do 3 ráno, pak usla a znovu budíček v 6 ráno. Přes den spala cca 1-1,5hod. Já hotová, podruhé těhotná a dcera nespala a nespala. Zkoušela jsem vše, nepomohlo nic. 😠 a jak to samo začlo, tak to samo přešlo.

Jinak nám pomáhal uspávat na gymnastickém míči - od malička. Vzala jsem je do náručí a hospala jak debil 😝 . Když byly přetažené, tak se chvíli vzpouzely, ale časem usly. Kočárky, položení do postýlky ... ani omylem 😠

billi
autor
30. čer 2015

@baris to je jediná věc, co jsme nezkoušeli, protože nemáme míč kam dát.
On jinak spí skvěle. Včera ho chlap udolal už kolem půl desáté a prcek spal v kuse do sedmi a pak až do půl deváté, ale to nás probudil starší.

@hojda ale podle mě si na to zvykne stejně, jako na další obrázky, co pouštíme doma. Takže to bude mít efket pár dní a zase budeme na začátku...