icon

Problémy s uspáváním ročního dítěte

billi
29. čer 2015

Krásný den všem, jdu se poradit, protože už to nedávám. Synovi bude rok a přibližně od 9 měsíců a poslední dávky Hexy u nás nastal spánkový teror. Do té doby taky byly výkyvy, ale vždycky to trvalo chvíli a podařilo se nám to srovnat. Poslední 3 měsíce se sice taky objevují náznaky lepších časů, ale většinou to je děs a hrůza. Myslím, že už jsem zkusili asi úplně všechno, ale večer se nám ho nedaří uspat, pokud usne bez problémů, tak se často probere za hodinu a jede další 3 hodiny, kdy opět zkoušíme všechno možné, aby usnul, takže často jdeme spát o půlnoci. Jako bonus řve skoro celou dobu, co se ho snažíme uspat a to někdy trvá i 2 hodiny (rekord je 4 hodiny, pak jsme ho naložili do aute). Je unavený, spát chce, ale nejde mu usnout.
Se spaním pak problémy nejsou, spí klidně celou noc a nebudí se. Jenom je problém ho uspat. Zkoušeli jsme: změny režimu, přidávat, ubírat spaní, přesouvat koupání různými směry, dávat UM/kaši, houpání v ruce, uspávání u nás v posteli, různé usínáčky, hlazení, hacku, změna matrace v postýlce, změna orientace postýlky, usínal v pokoji sám, měl tam bráchu, uspávala jsem já, manžel, usínání u láhve, uvážení v kočáru, bílý šum (zabíral do půl roku)... Jediná spolehlivá věc je jízda v autě a taky to máme za sebou, že jsme uváželi. V zoufalosti jsem nechala vyřvat, vypadalo to nadějně a vydrželo to 3 dny, aby se 4. den kompletně pozvracel hned, jak za mnou zapadly dveře.
Beru jakoukoliv radu, protože už jsem vyřízená. Děkuji za všechny reakce.

Strana
z3
pisisvori
31. srp 2015

Mozna by stalo za to precist poradne komentare. Dotycna( nejdou mi odkazy) prvne napsala, ze ji dite spi v roce 2hodimy dopo a 2 odpo atd stylem jako, ze ona to proste umi a zakladatelka ne a kdyz jsem komentovala, ze nechapu proc si nekdo mysli, ze je to jeho zasluha tak mi napsala, ze mu jde prikladem a 2 hodiny s nim spi. Vic to komentovat nebudu, protoze kdo ma nespici atd deti vi o cem mluvim a pochopi, ze jsem se zakladatelky proti podobnym supermatkam, ktere misto rady schazuji a mamince vysvetluji, ze neschopna jen zastala.

pisisvori
31. srp 2015

A znova jen zopakuji, ze komentare k danemu tematu od mnoha maminek stylu " ja jsem nikdy deti neuspacvala...moje dite spi 12hodin v noci a 4pres den atd" mi prijdou naprosto stejne jako kdybych se prihkasila do diskuze " nemohu 2,3,4 roky otehotnet nebo 3Ivf a zase nic" a napsala tam ; "ja kdyz jsem chtela dite tak jsem vzdy prestala brat antikoncepci nebo rekla manzelovi at si nedava pozor a 1 nebo 2 mesic jsem byla tehotna, tak to tak taky delejte".

Strana
z3