Problémy s uspáváním ročního dítěte
Krásný den všem, jdu se poradit, protože už to nedávám. Synovi bude rok a přibližně od 9 měsíců a poslední dávky Hexy u nás nastal spánkový teror. Do té doby taky byly výkyvy, ale vždycky to trvalo chvíli a podařilo se nám to srovnat. Poslední 3 měsíce se sice taky objevují náznaky lepších časů, ale většinou to je děs a hrůza. Myslím, že už jsem zkusili asi úplně všechno, ale večer se nám ho nedaří uspat, pokud usne bez problémů, tak se často probere za hodinu a jede další 3 hodiny, kdy opět zkoušíme všechno možné, aby usnul, takže často jdeme spát o půlnoci. Jako bonus řve skoro celou dobu, co se ho snažíme uspat a to někdy trvá i 2 hodiny (rekord je 4 hodiny, pak jsme ho naložili do aute). Je unavený, spát chce, ale nejde mu usnout.
Se spaním pak problémy nejsou, spí klidně celou noc a nebudí se. Jenom je problém ho uspat. Zkoušeli jsme: změny režimu, přidávat, ubírat spaní, přesouvat koupání různými směry, dávat UM/kaši, houpání v ruce, uspávání u nás v posteli, různé usínáčky, hlazení, hacku, změna matrace v postýlce, změna orientace postýlky, usínal v pokoji sám, měl tam bráchu, uspávala jsem já, manžel, usínání u láhve, uvážení v kočáru, bílý šum (zabíral do půl roku)... Jediná spolehlivá věc je jízda v autě a taky to máme za sebou, že jsme uváželi. V zoufalosti jsem nechala vyřvat, vypadalo to nadějně a vydrželo to 3 dny, aby se 4. den kompletně pozvracel hned, jak za mnou zapadly dveře.
Beru jakoukoliv radu, protože už jsem vyřízená. Děkuji za všechny reakce.
A znova jen zopakuji, ze komentare k danemu tematu od mnoha maminek stylu " ja jsem nikdy deti neuspacvala...moje dite spi 12hodin v noci a 4pres den atd" mi prijdou naprosto stejne jako kdybych se prihkasila do diskuze " nemohu 2,3,4 roky otehotnet nebo 3Ivf a zase nic" a napsala tam ; "ja kdyz jsem chtela dite tak jsem vzdy prestala brat antikoncepci nebo rekla manzelovi at si nedava pozor a 1 nebo 2 mesic jsem byla tehotna, tak to tak taky delejte".

Mozna by stalo za to precist poradne komentare. Dotycna( nejdou mi odkazy) prvne napsala, ze ji dite spi v roce 2hodimy dopo a 2 odpo atd stylem jako, ze ona to proste umi a zakladatelka ne a kdyz jsem komentovala, ze nechapu proc si nekdo mysli, ze je to jeho zasluha tak mi napsala, ze mu jde prikladem a 2 hodiny s nim spi. Vic to komentovat nebudu, protoze kdo ma nespici atd deti vi o cem mluvim a pochopi, ze jsem se zakladatelky proti podobnym supermatkam, ktere misto rady schazuji a mamince vysvetluji, ze neschopna jen zastala.