Problémy se spánkem u 11měsíčního kojence

johanka1892
8. dub 2017

Ahoj,potrebuju radu,mam 11- ti mes.syna a min.pul roku mame problemy se spankem,vyzkouseli jsme kde co a nic nezabralo.Spatne usina vecer,usne jen u prsa nebo na ruce,usnuti se brani zuby nehty,i kdyz porad ziva,mne si oci a pada mu hlavicka unavou.Kdyz uz usne,pravidelne do 20-30 min je vzhuru a musim dat prso znovu,dudaka vzteky plive,dokud nedostane prso,neusne..usina kolem 19-19.30 a kolem pul 7 rano je uz vzhuru,okamzite si sedne,zacne lezt a neexistuje,aby se nechal znivu uspat..nekdy mu to staci a nekdy je protivnej,ziva,mne si oci,ale uspat ho lze treba az za 2 h..opet u prsa nebo na ruce,nekdy usne i venku v kocarku..co s tim? Ma nekdo podobnou zkusenost? Uz sem vazne dost unavena,podrazdena,vztekla.. Doktorka poradila caj na klidny spanek,ten ale nezabral,syn navic vypije za den jen 10-15 ml,je porad kojeny..s kojenim svadim boj,nechci prestat,bojim se,ze kdyz prestanu,stejne to nepomuze ☹ sem fakt bezradna.Homeopatika nezabraly..spi se mnou v posteli,v postylce silene vyvadi a neusne tam..a kdyz ho tam spiciho polozim,ihned je vzhuru..za jakoukoliv radu predem dekuju!

pajounek
8. dub 2017

Nenutit ho, nenastavovat zadny pevny rezim a ridit se jen podle maleho.
Spinka hezky dlouho, nase mala se taky budi kolem pul sedme rano 🙂 je to ranni ptacatko. Takze bych to nijak nelamala, snazila se mi v tomhle prizpusobit a brat to, jak to je. Pak i ty budes klidnejsi. Zase se to zmeni 🙂

karlajasmine
8. dub 2017

@johanka1892 mne to přijde normální, v čem je problém? Můj syn se naučil usínat sám (tím že vedle něj 20-30 min lezim) až v 16ti měsících. Předtím usinal na ruce nebo u prsu. Spí pokaždé vedle mě nebo manžela, sám ve své posteli vydrží tak první tři hodiny od prvního usnutí. Budí se ti v noci často? Nebo ti vadí brzké vstávání? Můj syn spí 20.30-6.30 a ráno dyl ani za nic, neřeším, má to tak odjakživa a stejně tak i děti mých kamarádek.

mary.jane
8. dub 2017

já nevím, ale vždyť v noci spí 11 hodin. To je přeci více než dost, ne? I jsem někde četla, že to je maximum, co dítě v noci dokáže spát. A je jasné, že mezi jednotlivými spánky dítě potřebuje být vzhůru minimálně 2-3 hodiny, než zase usne. Já u vás žádný problém ve spaní nevidím.

pajounek
8. dub 2017

Sla bych spat vecer taky brzo, at jsi rano taky odpocata 🙂 a jinak u nas az ted v 16m obcas dcera usne sama, bez prsa. Doted to bylo skoro nemozny ;)

johanka1892
autor
8. dub 2017

Zapomnela sem napsat,ze v noci se budi co hodinu,kdyz je dobrej den,tak co 2h..v tom je ten problem,zda je to normalni? Od znamych porad slysim,ze jim deti od narozeni spi 12 h v kuse..

zarecna
8. dub 2017

On spi od 19:30 do 6.30 v kuse??????????? Lebo to si stastna matka. Moj syn do 18 mesiacov zaspaval na rukach, ale my sme to robili lebo sme lenivy rodicia a na rukach bol za 10 minu tuhy. Potoms a proste sam rozhodol,ze stacilo a zaspava sam v postielke, aj to sa obcas vypyta na ruky na take ukludnenie a nasledne do postielky a zalomi. Kolko ma spankov cez den? V 11 mesiacoch syn prechadzal na jeden spanok... podla mna to, co popisujes je normalny stav.

eficenka
8. dub 2017

@johanka1892
? to je krásné spaní, dítě neprospí celý den 🙂

mě dcery pravidelně snad od roka vstávají kolem 6 hodiny, usínají kolem 20 hod 🙂 a od 1,5 roku přes den nespí. nevidím problém...

johanka1892
autor
8. dub 2017

@mary.jane ja zapomnela uvezt podstatu veci,proc sem pisu,on se v noci budi kazdou hodinu,2..od vsech porad posloucham,ze jim deti od narozeni spi celou noc,ze tohle neni normalni..

johanka1892
autor
8. dub 2017

@karlajasmine problem je v tom,ze se v noci budi co hodinu,kdyz je dobry den,tak kazde 2h,to sem zapomnela uvest ☹

zarecna
8. dub 2017

@johanka1892 no, moja rada ta asi nepotesi, ale ak tie kazde dve hodky, hodku kojis, tak to bude tym kojenim...
Druha a lepsia moznsot je,ze mu idu zuby, okolo toho roka, som bola ochotna odniest svoje dieta do babyboxu a viac sa neobzriet. A hej boli to zuby. Zuby su hrozne, do 9 mesiacov nemal ziaden, potom mu vysli spodne to bol zac. maja a do zac. septembra mal 12 zubov vratane 4 sotliciek vonku. Leto 2016 volame s muzom, trest za nase hriechy.

mary.jane
8. dub 2017

@johanka1892 tak to je docela podstatná informace 🙂. Bývají kojené děti, co to takhle mají. Co vím, tak jediná rada je to vydržet. "Stará škola" radí na noc dítě napucnout kaší, ale to dělá paseku v bříšku a ani to nemusí zafungovat. Za sebe bych zkusila poradit dát spát do vlastního pokojíku - jestli ho v noci nebudíte vy dospělí (přetáčení, chrápání atp.).

johanka1892
autor
8. dub 2017

@zarecna ja zapomnela napsat,ze v noci se budi kazdou hodinu,nekdy kazde 2h.. ☹

eficenka
8. dub 2017

@johanka1892
to znám, první dcera to samé asi do 15měísců, druhá skoro do 20 ti měsíců.
naprvní dceru zabíralo, když se budila a vyžadovala prso, tak zpívat, hladit a nosit a někdy usnula bez prsa, postupně si zvykla a spala od 17m celou noc.
na druhou dceru to nezabíralo, pokud nebylo prso, tak šílený řev, přešlo to samo kolem 24m, ze dne na den 🙂 vydrž, bude lépe!

johanka1892
autor
8. dub 2017

@mary.jane kasi ze zoufalstvi sem uz davat zacala,brisko neboli,ale je to bez efektu..vlastni pokojík zatim nema,musime to tu nejak poresit,mame jeden pruchozi pokoj,kde bude casem loznice a kde je loznice,bude pokojik,tatinek s nami nespi,zkousim i to,ze ho uspim,zapnu chuvicku a odchazim pryc,ale je to uplne to same..

kecalka2
8. dub 2017

Přijde mi to tím kojenim,kamarádky co koji to tak mají taky.Dítě vyžaduje v noci prso a blízkost mámy.Můžou to být klidně i zuby a potřebuje cítít že tam s ním jsi.Jak ti spí přes den?malej když spí po obědě jen půl hodiny,v noci se mi taky budí pořád.Nevím proč ale u nás zabral režim po obědě kdy ho dám spát i když se mu kolikrát nechce.Chodíme hodně ven aby se unavil.Nespí ti ještě navečer?

johanka1892
autor
8. dub 2017

@zarecna na zuby sem taky myslela,ale tuk,tuk,on je snasi dobre,ted mu rostly 4 najednou,horni jednicky a dvojky a bylo to ok,i v noci,budi se stale co hodku,dve,no..nechci kvuli tomu prestat kojit,chtela sem vedet,zda je yo normalni,neb zname mi psaly,ze neni,ze jejich deti spi celou noc od narozeni a rady typu nechat ho vyrvat a v noci mu proste prso nedat,uz neposloucham! To je jedine,co mi radily a ze by si sly hodit masli..

kecalka2
8. dub 2017

@johanka1892 jinak taky mám se synem takové období že se mi každou hodinu budí,nebo že nespí v osm a chodí spát až v deset ale vždy to trvá tak měsíc a pak se zas krásně uklidní a má zas ten svůj režim.Říká se že to mohou být i noční sny,fantazie pracuje.

johanka1892
autor
8. dub 2017

@kecalka2 nespi,dopoledne spi od 10 do 11, nekdy do 12h a pak uz odpoledne prave neusne..kamen urazu nastal dnes,kdyz usnul pred hodinou..taky sme ted hodne chodili ven,hral si treba hodinu na pisku a tak a stejne bez efektu.

kecalka2
8. dub 2017

@johanka1892 třeba se to časem spraví,některé děti takové bohužel jsou a věkem se to spaní upraví.Ale chápu tě že jsi vyčerpaná.Možná to jsou fakt ty sny

blecha94
8. dub 2017

Je to kojením, kojené děti tohle prostě dělají, zvlášť, když spí s tebou a ví, že má mléko po ruce. Nikdo ti ale nemůže dát záruku, že se to odstavením změní. Takže buď zatneš zuby a smíříš se s tím, že to je prostě u kojenců normálka, nebo zkusíš vlastní postýlku/odstav. Sama si musíš zvolit, co je pro tebe schůdnější řešení.

johanka1892
autor
8. dub 2017

@blecha94 diky,zatnu zuby,prave nechci riskovat,ze prestanu kojit a on spat stejne nebude..pockam ještě 1\4 roku a pak to prehodnotim,v lete mu zacneme delat pokojicek.Diky!

karlajasmine
8. dub 2017

@johanka1892 To bude asi kojenim.. syn se budil i 6x za noc kdyz jsem kojila, jak jsem v 15ti mesicich prestala tak zacal spat celou noc.

blecha94
8. dub 2017

@johanka1892 Hodně sil, snad se to brzy zlepší. 🙂

mialagia
8. dub 2017

@johanka1892 zkoušeli jste sundat bočnici postýlky a dát hned vedle vaší postele?nám to třeba pomohlo, že se už vůbec nebudí a spinká celou noc..ale je fakt, že naše se vzbudila jen třeba 1x nebo 2x za noc, a byla kojena až donedávna do 17 měsíců..🙂

panickatlamicka
8. dub 2017

@karlajasmine mne uz dcera tez spi celou noc a pritom kojim...

mialagia
8. dub 2017

@panickatlamicka přesně..naše byla taky kojená a spinkala většinou celou noc už od cca 3 měsíců..jen pak měla období od cca 3/4roku, že se začala občas budit a bojkotovat postýlku a po tom, co jsme sundali tu bočnici a přesunuli k nám, spinká zase ok..je to různé..

panickatlamicka
8. dub 2017

@johanka1892 mne se v tomto obdobi, tedy kolem roku, tez budila dcera dost casto. A pak to preslo-neudelala jsem pro to nic-stacila trpelivost . Ja mam tedy deti v posteli a tak mi to buzeni co hodku, dve ani neprislo. Resp-pokud ho nemas u sebe, tim vic budes z ustavicneho vstavani k nemu unavena. Prestat kojit muze a nemusi pomoci, ja toto nijak neutinala a postupne se spanek zlepsoval az do nynejsi finalni podoby.

johanka1892
autor
9. dub 2017

@mialagia bočnici mame na pevno a bohužel sundat nejde ☹syn spi se mnou v posteli..kojut budu zatim dale a uvidime,jak to bude pokracovat.

johanka1892
autor
9. dub 2017

@panickatlamicka syna mam u sebe v posteli,ale mam nejaky rozhozeny spani,i kdyz sem strasne unavena,trva mi hodinu,nez po kojeni zase usnu a casto se mi stava,ze nez usnu,tak uz chce zase prso..musim vydrzet,kojit bych jeste chtela dal..

johanka1892
autor
9. dub 2017

@blecha94 diky,snad jo 🙂