icon

Procházky venku s miminkem: Do kolika stupňů je bezpečné?

annoonniimm
7. únor 2023

Zdravím, prosím vás chodíte teď v tomhle počasí ven? Teď tu máme mít -0 až -3 můžeme jít ven? Na víc jak půl hodiny? Malá 4,5 měsíce.

sigyn
7. únor 2023

Když to není méně jak -10°C, tak jsme chodili furt, klidně i na hodinku.

sanyy22
Autor odpověď smazal
sanyy22
7. únor 2023

@annoonniimm já se synem chodila i když bylo -7°, dala fusak, pořádně oblikla, namazala tvářičky a šli jsme

konidana
7. únor 2023

-15 už roční nedávala, ale my byli venku celý den, takže jí hlavně vadily rukavice, že nemůže nic pořádně zkoumat rukama😅 no pak jsme radši jeli dřív domů🙂

@annoonniimm v kočáru na hodinu klidně. I na dvě🙂 Do -5 jsem chodila i s několika denní

palja
7. únor 2023

@annoonniimm nám řekla dr, že mimino do půl roku by mělo chodit do minus 5. Je to kvůli tomu, že se jim může hůře dýchat, jak probíhá výměna plynů v plicních sklipcich. Byla na to napsaná i nějaká studie, tak proto dr raději upozornuje. Já mám teda teď roční dceru a ráno bylo - 12 takže jsem jí nechala doma, když jsem vedla starší do školky. Ona je v tom mrazu stejně taková ubrecena. Takže chodíme až k poledni, když už je kolem 0.

fouskovi
7. únor 2023

@annoonniimm klidně pořádně zachumlat, namazat tvářičky proti mrazu, klidně jsme chodili i v -10 a kdyžtak jsem přes bouda dala plinku

krisstina93
7. únor 2023

Chodím každý den, mám starší dítě ve skole a těžko ho budu omlouvat, protože je zima a sam tam zatím nedojde :D když není -20 a nemáš nedonoseneho novorozence, tak proste poradně nabalit, namazat tváře a vyrazit.

franerka
7. únor 2023

Můj manžel jako malé miminko spal venku v kočárku pod Tatrami v -15°C. Tak nvm. Asi mám na vše jiný úhel pohledu. Dle mě se dnes vše až moc řeší a zkoumá ze všech stran. Jinak s malým prckem v kočárku jsem chodila do -10°C. A vždy v poho.

klokanka31
7. únor 2023

@palja A kdybys neměla hlídání pro mladší?

klokanka31
7. únor 2023

@annoonniimm Já s kočárkem chodila i do mrazů, ale tak max.na hodinku...

palja
7. únor 2023

@klokanka31 tak do školky nepůjde. Kdyby to bylo jen na pár minut, tak ok. Ale jezdíme daleko MHD, cesta tam a zpět zabere i s cestou pěšky nejméně hodinu a půl. Chodí do logo. stacionáře, proto jezdíme tak daleko. Není předškolák, takže tam nemusí nutně být. A mrazy jsou hlášené dopředu, takže bych jí stihla zavčas odhlásit. Teď má manžel dovolenou, tak to zrovna dobře vyšlo. Když je do těch - 5, tak se to dá. Ale - 12 je už moc.
Napsala jsem jen svůj názor a pohled na dotaz. Když vidím, že to dceři nedělá dobře, tak jí do mrazu nevezmu. Ano, možná se teď všechno moc řeší, ale každý má svůj rozum a udělá si to podle svého.

20190418
7. únor 2023

Syn je prosincový a hned od porodnice jsme chodili každý den ven. V měsíci byl venku klidně i v minus 10. Pořádně zababušit, přes kočár v těch největších mrazech slídu a šlo se. Skoro vůbec nebývá nemocný. Ptát se na to, zda může 4,5m dítě v minus jedna ven, je za mě úplně mimo. Pak nemají být ty děti později pořád nemocné, když se s nimi zachází jak s palacovymi květinkami.

gdpr
7. únor 2023

My chodíme v každom počasí... Dieťaťu v kočiari nie je zima, dokonca do korby ani nefúka a keď má aj fusak a je poriadne oblečené nevidím dôvod neísť do mrazov som dávala aj deku do fusaku + hrubú čiapku... A s väčšími deťmi tiež neriešim ale samozrejme s rozumom chodíme, napr. keď je vonku -10 a poriadny severný vietor tak nejdeme von ale keď je príjemne a " len"mrzne tak ideme vždy. Syn v mesiaci spal v kočiari aj v - teplotách 1 denný spánok cca 1,5-2hod a neublížilo mu to

niliho
7. únor 2023

Já chodím za každého počasí. Vodím staršího do školky a ze školky, takže malou oblíknu, zababuším a jdeme, ať jsou nebo nejsou vysoké mrazy