Řešit takovou předkožku?

11. bře 2023

Ahojte skusene maminy chlapcekov, trochu sa bojim, a kedze som prvorodicka, vobec neviem, ci to riesit, ci nie.... Ide o to, ze syncekovi ked stiahnem predkozku (zatial len do polovice, kedze je este prilepena), tak cca pod zaludom sa vytvori take prstencove zuzenie. 😏 Neviem, ci to je v poriadku alebo nie. Pri najblizsej navsteve sa urcite opytam od pediatricky, len sa chcem opytat od vas, skusenejsich, ci to mali vasi chlapci, alebo nie... Ci to je na streoidny krem.

Ma cerstvo 2 roky.

Dakujem!

barmil
11. bře 2023

A proč mu to takhle stahujes? Řekl Ti to někdo? Můžeš mu ublížit. Mají si s tím hrát sami a tím se to uvolní. Pokud se mu při curani kůže neplni moci, ale cura proudem ven, Problem nikde není. A už mu na to nesahej.

autor
11. bře 2023

@barmil pytam sa na skusenosti a nie na mudrovanie. Ano, stahujem mu od 1 roka na odporucanie LEKARA.

helinkaaa
Autor odpověď smazal
Zobraz
helinkaaa
12. bře 2023

Ahoj, na zúžení se zeptej doktora ale myslím že to je normální, to je pod žaludem vždy.
Jinak já na to používám Pinďa mast, hezky to předkožku uvolní a když vidím že to je předkožka červená tak lehce namažu mastí Imacort, je to s kortikoidem a nesmí se to používat furt. Děláš to správně

helinkaaa
12. bře 2023

každý lékař na to má jiný názor, dost jsem o tom zjišťovala, abych právě synovi neublížila. Asi to nemá význam rozepisovat všechny poznatky a informace ale předkožka se má lehce přetahovat (do odporu) nejlépe ve vaně. Sami si to budou přetahovat možná až v pubertě?? Takže i já lehce přetahuji od 1 roku

ferda90
12. bře 2023

Ahooj, já,, stahuji,, synovi už snad od jeho půl roku. Ne úplně, ale jen trošku, abych mu to očistila od,, bordelu,, atd. Nám to tak řekla dětská doktorka, že to máme začít dělat. Nyní má 2 roky. Co jsem slyšela, tak každý MUDr radi jinak 🤷‍♀️Kamarádka má stejně starého syna a ta do nedávná nestahovala. Pak zjistila, že má syn nějaký problém, šli k lékaři a ten mu řekl ať pomalu a trochu začne stahovat, mu se jakoby hromadil pod tou kůži jak vychází moč bordel, nebo jak to mám říct.

lvl16
12. bře 2023

@helinkaaa Stahovat ve vaně je nejhorší možné doporučení. Je to tak akorát vhodné na zavlečení infekce. Když už má někdo potřebu miminku sahat na penis a stahovat mu předkožku, tak ať to dělá třeba ve sprše, ale ne ve špinavé vodě. I při sebeopatrnějším přetahování mohou vzniknout v kůži prasklinky, kterými se může dostat do těla bordel.

helinkaaa
12. bře 2023

@lvl16 🤣🤣🤣 ano, dítě je opravdu na tolik špinavé aby se tam dostala infekce. Když sedí ve vaně tak se ta kůže na tolik rozvolní že se dá snáz přetáhnout než když jen sprchuji a kůže nestihne pojmout vodu a kůže se rozvolnit

veronicka89
12. bře 2023

Většinu diskuzi s bolavou ci jinak narušenou předkožkou tady zakládají právě maminky které poslechly doktora nebo zvláštní iniciativy kdy nemohly nechat penis prostě jen tak být !!!

lvl16
12. bře 2023

@helinkaaa Fakt nemám, co ti na to říct 🤷🏼‍♀️. Dělej, jak myslíš.

petulkadodo
12. bře 2023

@veronicka89 No, pod dojmem místních diskusí jsem do roka na synovo penis nesahala. Pak dostal velmi ošklivý zánět žaludu, se kterým jsme skončili v nemocnici a následně nám velmi zkušený dětský urolog řekl přetahovat, uvolňovat, dostali jsme na to speciální mast. Jinak se budou potíže opakovat, předkožka byla velmi úzká. Předejdeme tím dalším problémům. Není nad to chodit pak třeba s šestiletým klukem na urologii kvůli předkožce.

lenulen
12. bře 2023

Kazdy lekar na to ma jiny nazor, kazde nadobicko je jine. Kdyz to bylo aktualni, tak jsem hodne studovala net a nasla jsem nazor od detskeho doktora, ktery moc hezky vysvetloval, ze se ma zacit od tri let a spis dite zcit, at samo si. Nejit pres bolest a hlavne opatrne.

veruuu_kubesovic
12. bře 2023

A zase někdo, kdo bezmezně věří doktorovi 🤷‍♀️🤦‍♀️
Můj syn bude mít 5let, doktorka mě upozornila když byl mimino, aby mě ani nenapadlo mu ji přetahovat, pac takhle nejčastěji vzniknou mikrotrhlinky...
A že to mám nechat na synovi...

barmil
12. bře 2023

@veruuu_kubesovic přesně, sami cítí, co je příjemné a co už bolí. Zmoulaji si ho od malicka, názor, že budou přetahovat až v pubertě je hodně naivní. Deti nevědomky zacinaji s masturbaci jen co skončí s orálním obdobim a začnou vše prozkoumavat rukama. Nevím, proč se o tom nemluví a maminky mají pocit, že to mají na starosti. To je jak s obrizkou ženských i panskych genitalii, taky se tvrdilo, že to je, aby se tam neudržela špína a infekce, protože ta tradice vznikla v suchých a prasnych místech, kde nebylo normální se často mýt.
Deti si hrají s pohlavnimi orgány, už ve skolce, některé i dříve a je to normální. Takže bych se jim do toho nepletla, mikrotrhliny a nasilne pretazeni je horší zlo než přijmout sexualitu potomků.

helinkaaa
13. bře 2023

@barmil ano to je jasné, chtěla jsem říct že celkové přetažení je určitě v pozdějším věku. Každopádně manžel s tím měl velké problémy, doma se o tom tenkrát nemluvilo a přetahovat (přes celý žalud) začal až s první masturbací. Měl to velmi rozpraskané, dlouho se to hojilo, mamce to neřekl a snažil se to nějak zvládnout sám.. No závěr byl takový, že se naštěstí zahojilo a vše funguje jak má, ale nerad na to vzpomíná a sám z toho chlapského hlediska řekl že je pro s tou kůžičkou hýbat. Snadno to může srůst a pak už jen obřízka?? 🙄