Je migrující varle u 2letého chlapce v pořádku?

14. bře 2023

Ahojte,

ja by som sa chcela opytat na migrujuce vajicka u chlapcov (2r). Kedze nechcem na internete citat blbosti chcem sa opytat, ci je normalne, ze ked je v pokoji tak vajka su v miesku, a tym padom aj miesok je vacsi.
Avsak, stava sa pocas prebalovania, ze sa miesok zmensi, a vajky sa stratia. Neviem ich vtedy ani vyhmatat. Kedze mal syncek raz operaciu slabinovej hernie, tak mu fixovali jedno vajko, ale ked sa mu miesok zmensi, tak neviem vyhmatat ani ten.

A chcem sa opytat, je v poriadku, ze to nefixovane vajko v pokoji je trosku vyssie, ako fixovane? Ale je v miesku.

Je v poriadku aj to, ze sa zmensi iba najprv 1 strana miesku, vyskoci vajko, a az potom druhe? Ci maju vyskocit naraz obidva? Alebo ked vyskoci iba jeden (zmensi sa aj miesok)?

Dakujem!

veruuu_kubesovic
14. bře 2023

To podle mě v pořádku není...
Syn absolvoval v 1,5roce mini zákrok, aby měl varlatka tam, kde mají být 😉

emily228
15. bře 2023

Pokud, když mu je teplo, jsou varlatka sestoupena a vydrží tam pár minut, a schovaji se jen kd,z je zima, pak je to ok. Pokud varle sestoupi jen, když mu pomůžeš a když ho pustis zase se vrátí schovat,.pak je to špatně.

autor
15. bře 2023

@emily228 u nas je to praveze naopak.... V pokoji su vajka v miesku, a ked sa ich dotknem, skontrolujem, tak vyskocia hore tak, ze ho neviem najst..... :(

kiluau
15. bře 2023

Máme také migrující varlátka. Když brečí nebo se vzteká, tak vyskočí pryč a pak se vrátí. Ve 2 letech jsme byli na chirurgii a vícekrát prý nemusíme 🤷🏻‍♀️ (jsou mu 2 a čtvrt roku).

autor
15. bře 2023

@kiluau Dakujem! A ked vyskoci, tak ho viete vyhmatat? Alebo ho neviete najst?

kiluau
16. bře 2023

Ono snad vyskočí až do třísel nebo tak a nahmatat nejde, pytlík má prázdný... původně nám doktor tvrdil, že mu varlátka nesestoupila, jsou v tříslech a bude muset na operaci. Na chirurgii nám to vyvrátili s tím, že varlátka pouze "migrují" a když je malý v klidu, nahmatám je. A tím, že už na kontrolu nemusíme je snad vše v pořádku.

autor
16. bře 2023

@kiluau Ahaaaa, takze, ani kontrolovat vas nebudu uz. Sranda.. A my kvoli migrujucim musime kazdy rok navstivit urologa. A obidva vajka mate takto migrujuce?

kiluau
16. bře 2023

Ano, obě dvě varlátka migrují...