Varlata u 16m. syna. Máte zkušenost?

28. črc 2022

Ahojte, ja by som sa chcela poradit, dost sa bojim. Caka nas kontrola u detskeho urologa, kedze raz synovi dr nevedela najst lave vajko ked mal 11 mesiacov (povedala ze do 18m ho musia zoperovat), inak kontrolovali ho stale na poradni a stale bol na mieste v miesku. Ale ked plakal/bol v strese, tak mu vybehlo asi, preto ho nevedela najst. Teraz ma 16 mesiacov, a kontrolujem mu pri prebalovani, ked sa kupeme, teda vidim ho. Aj keby ho nevidim, tak lahko ho vyhmatam, je v miesku, len trosku hlbsie, ako pravy, ALE V MIESKU.

Teraz neviem vobec, co nas caka. :( ci daju este cas, alebo nas poslu hned pod noz.... :(

zizkmi
28. črc 2022

Nejsem lekar, ale varlatka takto mohou cestovat do cca 3 let. Pak uz by mela zustat v sourku kvuli plodnosti. V 11m mi prijde brzy na nejake rezolutni rozhodnuti o operaci. Navic kdyz dite place nebo je mu zima, tak se vsechno vzdycky stahne dovnitr. To zna kazdy chlap🙂Ja bych pockala, nebo se sla poradit jeste nekam jinam.

littlebee124
28. črc 2022

Tak hlavně i laik ví, kdy v sourku jsou. Pokud lékař vyšetřoval při pláči a zimou mu stoupla více do tela, tak je jasne, že je lehce nenajde. To i syn ma prázdný pytlik, když se stáhnou. Vyšetřovat se mají hezky v teple, kdy jsou povolené a dobre hmatatelné.