Režim u 3měsíčního miminka
Ahoj holky mam otazku ohledně režimu me 3 mesicni holčičky. Mame akorát rezim ze obdem koupeme okolo 18 h plus minus pul hodinky. Ted par dni si hraje zhruba od 17 h kojeni pak kdyz mame koupací den tak koupeme okolo te šesté kdyz ne tak si hraje nebo si s ni povídame. Okolo 18:30 - 19:00 začíná knourat tak nosim povídám nekdy se semnou zadiva na Ulici a okolo 19:30 dokojim (vzdy se napije trochu) a usiname. Chvili držím pak dam do postýlky a mezi 19:45- 20:15 usina..podle toho jak je unavena. Ale...vcera mi usnula uz v 17: 30 a spala do 21:00 . Nakojila jsem, prevlikla do pyžama a usnula okolo 21:30 takže muj režim co se mi docela zamlouval vcera nevyšel. Ale jinak pres den nevim co kdy prijde..je to spatne nebo mam učit v určitou hodinu hrat spinkat atd.? Jak to mate vy? Resite to takhle
My zadnej rezim nemame. Vzdycky to chvilku vypada ze jo a pak se to cely narusi.🙂 Jediny co, tak ze chodi spat v 19 plus minus pul hodiny.
Oki dekuji..☺ taky mi to s tim rezimem nějak moc nejde jak někteří ho maji..
Tuhle otázku si taky kladu 🙂 Režim máme večer - koupání, papkání, usínání - zhruba ve stejnou dobu. Ale přes den zaleží na to, kdy se ráno vzbudí, jak je pak unavená a tak. Hodně se to u nás mění. Nějaké dny by spala pořád, jindy zase spinká málo. Takže tím chci říct, že krom večera také režim nemáme.
Ja treba u malyho rezim mela a moc to pomahalo. Nestalo se mi,ze by najednou prisla situace, ktera me prekvapi. Rezim mame dodnes,kdy jsou mu 2 roky. Ale myslim,ze tohle je vec kazde maminky a mela by to delat tak,jak ji to vyhovuje 😉
Tak nejak jsem si ho prizpusobovala malyho. On byl nedonosenej,takze uz od narozeni jsem ho pravidelne budila na jidlo. No a to uz nam potom tak nejak zustalo. Kdyz nekdy sam nevstal v tolik,kolik pravidelne vstaval,tak jsem ho vzbudila. Ukladala jsem ho vzdy ve stejny cas (+-15 min). Pro me to bylo jednodussi v tom,ze jsem vedela,ze v tolik a tolik klidne zvladnu nakup,ze v tolik se muzu objednat k doktoru,v tolik muzu pozvat navstevu. Ale kazdemu to tak vyhovovat nemusi 😉
@lucizal taky mame rezim cca uz od 3mes a prubezne se menil.pro me bylo hlavne v 7koupani a po koupani mlicko a do postylky..po 4h nebo nejpozdeji ve 12mlicko a ve 4mlicko...pres den jsem resila rezim az mela prikrmy,abych ji zavedla snidani a obed uz mela treba v 11..svacinky jsem tak moc neresila a chodila spat dopol a odpol,ale to jsme zavedly opravdu postupne.Taky jsem mela termin v dubnu...bohuzel a take mala bude mit 2roky a rezim se upravil podle veku,ale do pul 8-8je v postylce,pres den drzim snidani obed a veceri,zbytek plus minus...je fajn si vecer trosku popovidat a odpocinout....ale kazdemu,jak to vyhovuje😊
Jen dodam,ze kazdy den koupem do dnes...s vyjimkou nemoci nebo teploty...jen vodou,zadne pripravky a ani mazat jsem ji nemusela.jednou za 14dnu umyjem hlavu,ale koupani krasne zklidni a je to prima ritual pro malou,za 10min je i oblecena...ale jsme jedni zmala,vetsina koupe ob den
@zazrakysedeji my taky uz od malicka koupeme kazdy den,taky bez jakekoliv "kosmetiky" a mazadel. Jedine co jsem pouzivala byla obcas domaci zinkova masticka na zadecek 🙂
@alisha118 ja jsem malé nastavila režim kazdy vecer před sedmou koupání pak jídlo a spát. Od 3m nam to jede jak hodinky. Koupel uklidní a je to hezky rituál před spaním mala se na nej kazdy den těší. Nemusíš mydlit stačí jen okoupat vodou a pohoda. Delane to v pravidelnou hodinu ani o chlup dřív či dyl. Stane se mi ze je mala ospala uz v šest ale nenechám ji usnout hrajeme si povídá me a tak. Posledni spaní ma proste ve 4 na 30-40 minut a pak az to večerní. A opravdu to funguje po sedmé spi a mame všichni klídek uz 3 měsíce se nestalo, ze by usnula dyl nebo spala nějak spatne. Děti režim vyžadují
@alisha118 na zavádění režimu je ještě čas. Děláte si to akorát složitější. Jen se něco "zajede", je zase změna v režimu u dítka. Nemá cenu na to moc tlačit. Stačí plus mínus 😀 ... KOjit se nemá podle harmonogramu a stejně tak se spaním mimča, nemá cenu tlačit na mimčo, aby třeba hodinu brečelo, ale dát spát, až je unavené. Režim má cenu začít "hrotit" až tak po roce a to taky né nějak moc, ale podle dítka a rodinných zvyků a preferencí...
@lucizal my samo mazali v zime oblicej a rucky a zadecek...ale cele telicko nikdy.mozna prvni tyden a nemazu do ted jen v lete opal.kremem...tak to jsem rada,ze nekoupem sami...kazdy tvrdi,jak to vysusuje pokozku,podle me vysusuji ty pripravky a ne voda
My meli vzor u brachy...jemu vecerni usinani fungovalo a funguje stale a kdyz to zabralo u dvoumesicni druhe holcicky,rekli jsme si,ze to taky zkusime...a je to super...chodila jsem 2xdenne ven a chodim stale,drzim jen obed spani po obede ve stejnou dobu a vecer koupani usinani,jinak to nehrotime.Koupem vsude kam jedem...a nema nikde problem s usinanim...zasadne neuspavame,mlicko v postylce,pochovat hali beli a papa
Ale tady byl dotaz na male mimco,tak uz nebudu prudit s dvouletakem...s usinanim vecer jsme zacli ve 2mesicich a nocnim krmenim..pres den spani dopol a odpol...jidlo podle potreby mimca a 2xdenne ven aby se vyvetrala...drzim palce😉
Je fakt,ze uz si to tak nepamatuju.myslim,ze vydrzela dve h vzhuru a spat...tak abych u tak maleho nekecala...
Kdyz ji.chci uspat behem dne tak mi proste neusne kdy chci ja.. Většinou mi spi dopo necelou hodku a pak kolem obeda nebo neco po obede jediny delší spanek pres den. Kolem 15 h uz byva vzhuru a do večera se uz nevyspi.. a v noci trpi na prdikyva tlaci. Ted tedy i pres den, proto nejde dělat vse v urcitou dobu 😕 porad chce kakat i kdyz ji to nekdy hned nejde, nekdy se ani poradne nenapapa, nejak se u toho pokrucuje..
@alisha118 a kapicky nepomahaji?male delala dobre poloha na predlokti a ja pohupovala na balonu...to mi zabralo vzdy...na odbrknuti v noci jsem se sni prosla po schodech,kdyz to neslo...taky jistota....ale nakoliky uplne netrpela,uz by melo byt dobre,jak zacnou pracovat streva,je hned veseleji
Pokud vam od 3 odpol nespi...mala chodivala spat nejdriv o pul 7...a to jsme ji od 6drzrli vzhuru..vanicka a na kute....musi byt unavena aspon muzete zavest pravidelne vecerni usinani.pred vecernim spanim je to vase vyhoda,ze se unavi
Ahojky. My máme taky 3.měsíční holčičku a musím říct,že režim celkem máme.Každý den koupeme tak kolem 18:30 ale to už ji musím před tím chovat nebo nějak zabavit,protože už je protivná. Pak jídlo a postýlka. Někdy usne hned,někdy jí to trvá.U nás je problém ten,že přes den nechce vůbec spát v postýlce,tak uspávám na dvoře v kočárku.(to usne do 5.minut) Dopoledne vydrží spát v kuse tak 3 hodiny,pak se vzbudí,je vzhůru tak 2-2,5hodiny a jde zase spát,opět do kočárku,to spí tak 2 hodiny(odpoledne) pak se vzbudí,je zase vzhůru stejnou dobu a je koupání,krmení a postýlka.Přes den vydrží bez jídla 4 hodiny,klidně i 5 ale v noci je to problém. To je vzhůru třeba co 1,5-2hodiny a to ve většině kolem 4 ráno už nechce usnout a chytne jí to až kolem půl 6 a to tak na hodinu a je po spaní. Takže u nás je problém ta noc. Kdyby měl někdo radu,budu ráda.
@margaret88
Ahoj,na vecerni usnuti mate podobny rezim,jak jsme meli my...my krmili v noci ve 12 a ve 4h ...naucila se na krmeni budit a meli jsme klidnou noc.az byla starsi,zase jsme to upravili na jedno krmeni a neprebalovat...preji klidnou noc
@zazrakysedeji
S tou nocí je to u nás problém. To se budí tak po 2 hodinách přitom přes den vydrží i 5 hodin. Jen pro ujasnění,hlady ji netrápím.🙂Teď třeba spala v kočárku od 9 do 12:30 a to jedla v 6 ráno,nechápu to. Přibíráme krásně.Ale v noci tak dlouho nespí. Přebaluju ji až v ty 4 hodiny kdy se vzbudí a už nespí,takže ji zbytečně nebudím.A jak jste to udělali na jedno krmení?
@alisha118 ja si myslim, ze na rezim je jeste brzy, zvlast pokud kojis... Mam taky 3mesicni mimco a rezim moc nemame.
V noci teda vlastne jo. Naposledy kojim kokem devate a mala spinka az do 4-5 rano, pak nakojim a vydrzi az do 8, 9. Pro me je dulezity, abych se vyspala i ja a byla pak pouzitelna. Kdybych ji nutila do usinani nekdy v 19 hodin, tak mi zase bude 2x vstavat v noci, a to nechci. V tech 9 usne vetsinou po kojeni bez problemu. Jinak ji necham spat pres den, jak chce a jist ji davam uz od narozeni po cca 3 hodinach, kdyz chtela driv, tak driv, neresim...
Prijde mi, ze u takhle maleho miminka se stejne na rezim nemuzes spolehnout..Jakoze zvat podle nej navstevy a tak. Bude ho bolet brisko a stejne Ti bude brecet v dobe, kdy "ma spat".
Pozdeji je to urcite fajn, to jo...
@margaret88
Vsak ja se nezminila nic o krmeni pres den😊ani spani.mela jsem na mysli jen tu noc a na neprebalovani v noci je jeste malinka...az budete chtit davat jednou za noc az tak od pul roku,ale je to hodne individualni.my malou ucili na jednou za noc myslim az od 10mesice,kdy se mi uz divila svagrova...ptes den jsem rezim neresila,jela jsem podle mimca...jen jsem se snazila,aby od tech 4hmoc nespala a mela vecerni rezim.
@zazrakysedeji
Já jí taky dávám přes den jak si řekne. Ten režim si vlastně udělala sama,tak.jedeme podle toho. Spíš jak už jsem psala nechápu,že přes den vydrží bez jídla třeba 5 hodin a v noci se mi budí po 2 hodinách.😐
@dzogobela
To se máte. Taky bych chtěla nakojit v 9 a potom až třeba ve 4 ráno. Ale malá se mi v noci budí po 2 hodinách i když přes den vydrží bez jídla i 5 hodin. Nevím proč.😐
@margaret88 nemela jsem mliko, kozy vozy a po mesici jsem to vzdala i s odsavackou elektrickou nic.od 14dnu jsme museli najet na sunar,hodne spadla na vaze,behem druheho tydne a od te doby jsem hlidala jidlo a co 2-3hodky davala,aby se rozpila...nikdy nepila tabulkove,to by blila,ale krasne pribirala,musela jsem davat casteji po mensich porcich...proto byla na jidlo naucena i v noci na hodinu😊takze u nas dat ji v 6,a pak o pul 1by nehrozilo...nestihla by vypit co ma...ale vy kojite,to je neco jineho...treba je vnoci prechrapana,nebo tam ma moc teplo...to se srovna

Já nevím no... Já mam čtyřměsíčního a žádný "režim" jsem nezavadela, prostě vše dělám tak jak malej potřebuje a jak to prostě vychází. Pokud "nevychází" koupání, okoupu dyl, nevidím v tom problém. Podle me to u takhle malyho mimca nemá cenu a význam. Spis dyl, az bude mít mimco trošku "rozum" 🙂 Ale to je jen můj názor, urcite hodně maminek bude proti :D