icon

Režim u dětí 1 rok - dřívější buzení. Může být kvůli toho protivná?

nnikola24
26. dub 2021

Dobry den

Chci se zeptat
Mam rocni dceru , a ma rezim
Jenze ted se zacla budit driv ,, takze se nam to posunolo o hodinu cca a chci se zeptat zda kvuli tomu muze byt cely den protivna ?

Priklad Ze misto aby sla spat v 9 h tak sla spat uz v 8 protoze brzo stavala.

Je mi jasne ze to nereknete presne ale jen zkusenosti treba ,,

Me napadlo ze je i protivna kvuli zubum ale taky zda to nesouvisi s tim rezimem

jana_zofie
26. dub 2021

@nnikola24 nas rezim ma fixni jenom to, ze kdyz je pekne a nepotrebuju nic udelat doma, jdeme ven mezi devatou a desatou (a do te doby je treba posnidat) s navratem kolem jedenacte, odpoledne mezi treti a ctvrou (a do te doby je treba doobedvat) s navratem v pet a mezi sedmou a pul osmou jdem vecer spat. Spani pres den vychazi kolem pul dvanacte, kdyz vypada unavene driv, jde driv, kdyz neusne, jde pozdeji. Zrovna drivejsi vstavani se u ni ale na tom, kdy jde pres den spat, neprojevuje. Vetsinou driv neusne, i kdyz je treba trosku protivnejsi. Zuby rusi jakykoli naznak rezimu mimo vyse popsane (normalne jsou vicemene ustalene i casy na jidlo, kojeni aspon poctem, kdyz uz ne casem).

patypresdevaty
26. dub 2021

@nnikola24 dítě roste, tak se režim mění. To je normální, ne?

jk93
26. dub 2021

Mám 13ti měsíční holčičku a taky to nemáme úplně na minuty přesně, jen občas jdeme ven dopoledne i odpoledne, jinak rano kolem 6 vstavacka, snídaně a pak zhruba do 9 hraní, svacina a ja mezitím něco pouklidim, vyperu, potom kolem 10-11 spánek, po probuzení oběd, pak se zhruba od 13-15 jde ven, potom svacina a přijíždí taťka z práce a přebírá štafetu, ja dodělám to, co jsem dopoledne nestihla, v 17:30 večeře a v 18:30 koupacka a usinani, občas usne hned, občas uspavam i hodinu 🙈 o víkendech to bývá rozhazeny, když máme tátu doma 😅

jk93
26. dub 2021

A protivnost muže být jak ze zubu, tak separacka (u nás se dost vyvadelo, když jsem od ni odchazela něco dělat jinde 😅), důsledek ockovani, je toho mraky 😅

goovana
26. dub 2021

@nnikola24 já mám dceru 16 měsíců
Vstává v 6:30
Snídaně 7:00
11:30-12:00 obed
12:30 spánek
Spát večer chodí mezi 19:30-20:00
Dítě roste a tudíž se mění režim

95newmommy2020
26. dub 2021

Já si jeden tejden dala klid od mobilu. To je často můj jedinej zdroj času. Absolutně jsem nevěděla kolik je hodin. :D A zjistila jsem to, že je to jedno. On si ten režim děla sám plus minus to vycházelo snad kazdyden stejně, podle denniho svetla. Každopádně se to ruzne proměňuje. Nějakou rutinu udržuje cca 2-3 měsíce.Nechávám to na něm. A moc nechci mít rezimove dítě, protože se tím nechci svazovat. Jo a je mu 14 měsíců.
Na druhou stranu mám jednu kamarádku, ta má stejně staré dítě. A ona na režimu lpí. Takže přesně na čas snídaně, svacina, oběd, spanek po obědě jen doma v postylce, čas na ven, večeře, koupání, a spanek. A připadá mi ze je otrok vlastního rozvrhu.
Protože to dítě ji často i víc než půl hodinu vzdoruje typicky u spanku.

vikaleo
26. dub 2021

@nnikola24 A kolik hodin Vam naspinka v noci? To, ze chodi spinkat o hodinu driv, podle me, nevadi, ale spis celkovy pocet hodin, ktery naspi pres noc. Mate dva dennich spanky nebo uz jenom jeden?

nnikola24
autor
26. dub 2021

@jk93 ty jo a to ti mala vydrzi vzhuru az do 10 nebo do 11 ?? A hrat si sama ? ☺️
Me uz v 7 zacina byt unavena a o tom ze by si hrala sama si muzu jen nechat zdat😂

nnikola24
autor
26. dub 2021

@vikaleo mame uz jen dva pres den po te 8 nebo v 9 a pak po obede ve 12:30 jde spat a v noci spi od 19 do 6 nekdy do pul 7 coz neni malo si myslim ☺️
Jeste chodila spat kolem 15 ale to nejak vypustila pred 2 mesice nebo tremi

jk93
26. dub 2021

@nnikola24 no sama uplne ne, musim trochu asistovat, ona se ted naucila cerstve chodit, takze ji staci, ze muze vsude pendlovat 🤣 a spinka uz jen jednou denne takhle pred polednem 😊

terezia10
26. dub 2021

Nemyslím si režim máte super my to máme podobné a kdydokoliv šla spát dcera později stejnak ráno v 6:30 byla vzhůru takze v 7 do postele