icon

Rutina s miminkem: Jak probíhá váš den?

erinkakyja
31. led 2025

Dobrý večer, prosím můžete mi popsat jak probyhal váš den s 2 měsíčním miminkem? Co všechno jste s ním dělali a tak? Děkuji 😇 a prosím fakt od prvního probuzení do posledního😁😇😇

journals
31. led 2025

S dvouměsíčním? Všechno 🤷🏻‍♀️ jestli máš jen jedno dítě, neřeš co ostatní, můžeš se maximálně přizpůsobit prťouskovi. S druhým dítětem je to teprve fičák, pak už organizaci řešit musíš. U prvního vůbec, obzvlášť jestli přes den ještě pěkně spí, je čas na všechno. Vyspat se, uklidit, uvařit, přečíst knížku i kouknout na seriál

junetule
31. led 2025

@erinkakyja ahoj, nase mala bude mit ted v nedeli 8tydnu. Zatim je to o rozkoukavani a vnimani potreb male. Rano vstaneme tak nejak uplne kolem deviti. Nakojim, prebalim, pak si povidame v posteli tak hodinku, dam do postylky, nebo do vibracniho lehatka s hudbou, at se na chvilku zabavi sama, nachystam jidlo sobe, trosku v rychlosti poklidim, pustim pracku, pak zase kojeni a jelikoz mala moc pres den nespinka, tak vyrazime ven na prochazku, nakoupit atd. Dospinka, nez vse doma vylozim a poklidim a zase dokola...kojeni, hrani, povidani 😃 odpoledne delsi prochazka, pokud je dobre pocasi, vecer obden koupani bud ve vanicce, nebo se mnou plave ve velke vane a pak nakojit a uspavat. V noci se budi opravdu jen na kojeni ve dve a v sest, jinak celou prospi, kdyz pres den tomu moc neda. Zrovna dnes jsem se ptala kamaradky, co delala s dvoumesicnim mimcem...jak ho zabavit, kdyz je to zatim takove otukavaci a nevis. Rikala, ze hodne se malemu libila hrajici hrazdicka s dekou na zemi, ze se sice jeste neumi prekulovat, ale bavila ho ta volnost kolem a sem tam se i do neceho trefil 🤗

erinkakyja
autor
31. led 2025

@junetule moc děkuju 😇

erinkakyja
autor
31. led 2025

@journals úplně jste neodpověděla na to co jsem se ptala ale také děkuji 😇

merope
31. led 2025

@erinkakyja Vyhovuje i odpověď: "Absolutně netuším."? Protože já si musela dávat hodiny, kdy jsem naposledy kojila, protože jsem netušila, zda před hodinou nebo před třemi. Ráno jsem nějak vstala, někdy i dítě, někdy dřív, asi jsem si dala nějakou snídani, snažila se dost pít, odsála jsem mlíko, ohřála pro malého, případně udělala Sunar. Pokušela se prát látkové pleny a usušit je v bytě s vysokou vlhkostí, což se ukázalo, že nejde. Když už bylo hezky, tak jsem s ním chodila na procházku, že jsem si někde venku sedla a tuším někdy i četla. Malý někdy spal a někdy křičel.

erinkakyja
autor
31. led 2025

@merope jo já na kojení používám aplikaci🤣 abych trosku věděla čas 😁

nufinka88
1. únor 2025

Každý to má opravdu jinak. Náš malý nikdy moc přes den nespal, max. 20 min v kuse, takže se s ním nedalo stihnout doma skoro nic 🙂 Teď má 4,5 měsíce a neni to lepší a vlastne podobne jako ve 2 mesicich. Rano je vzhuru od ranniho kojeni cca v 6, vezmu si ho k sobe do postele a nekdy jeste usne, vetsinou si povidame a tulime se v posteli. Vstaneme v 8-8.30. Pak mám prostor se postarat sama o sebe, hygiena, připravit mlíčko na dokrm, nez se maly rozkouka. Pohrajeme si a ja se u toho nasnidam. Pak bud maly obcas usne a dam vyprat a pověsit, udělam nádobí. Pokud nechce spat, chvilku občas vydrží - na zemi pod hrazdičkou, v houpatku, par minut v nositku. Pak si ohřeju obidek a najím se dle možností. Na velke vareni to zatim nemam. Hrajeme si, krmime dle potreby. Odpo jdeme ven na 2 hodiny, u toho nakup, kdyz maly v kocarku vydrzi, nema rad nakupaky 🙂 Pak navrat domu, zase krmení, hrani. Cca kolem 19 obden koupeme, v 19.30 vecerni krmeni, do 20.30 do hajan. Spinka na dve kojeni v noci, takze parada. Je to narocne, domácnost trpí, ale malý je maličký jen jednou.. Muz mě maximalne podporuje, chápe a pomáhá.

1pomnenka
1. únor 2025

Právě ses zaregistrovala na MK a očekáváš denní plán cizích miminek? Hodně divné, doteď jsi MK vůbec nepotřebovala a obešla se bez něj. Že by další troll?

kristyn86
1. únor 2025

Jestli muzu doporucit,na MK jsou skupiny,podle stari ditete, tzv.terminovky. Jsem tu uz dlouho,tak si moc nepamatuji, jak se k nim dostat,mozna po zadani terminu narozeni ditete. A tam jsem cerpala info,jelikoz tam byly maminky se stejne starymi detmi.

lvl16
1. únor 2025

S prvním to byla pohoda, které jsem si v té době vůbec nevážila. Jenom pořád dokola mléko, kojení a spánek. Jednou za den procházka, kdy jsem si vyzvedávala zásilky naobjednané během nočního kojení :D. Na procházky jsme většinou chodily s kamarádkou, která bydlela vedle a měla taky miminko 🙂.
Sem tam trošku poklidit, rychle uvařit večeři. Viděla jsem v té době fakt hodně seriálů.
Alespoň 2x týdně mě navštívily kamarádky, 2x týdně chodila i moje mamka a brala malého ven 🙂.

S druhým dítětem, které je o 3 a půl roku mladší, to bylo o něčem úplně jiném 😂😅. Ale paradoxně jsem si to mateřství s malým miminečkem užívala víc, protože už jsem neměla tolik času se vším stresovat. A dcera byla jako prcek za odměnu 🙂.

merope
1. únor 2025

@1pomnenka No, dítě má 2 měsíce, trošku se nadechla a má pochybnosti, zda o dítě pečuje, jak má a dělá vše, co by dělat mohla/měla (pokud si sama např. vypije teplé kafe, tak zda tomu dítěti neubližuje "nezájmem"). Projde si tím mnoho z nás.

erinkakyja
autor
Autor odpověď smazal
erinkakyja
autor
1. únor 2025

@1pomnenka Prosím? Co je to za hloupý komentář🫣 myslím že tady je to od toho aby se lidi ptaly na co chtějí či? Ano nově jsem se zaregistrovala tudíž teprve zkoumám co vše se tu dá a nedá dělat 🙃 vy jste taky dobrý troll 🧌

erinkakyja
autor
1. únor 2025

@merope ano děkuji!🙏😇 také mě zajímalo kolikrát dávat mimčo třeba na bříško a takové věci

1pomnenka
1. únor 2025

@erinkakyja Můj hloupý komentář a tvůj chytrý dotaz budou na stejné úrovni.

erinkakyja
autor
1. únor 2025

@1pomnenka Copak je na něm tak špatného?

20190418
1. únor 2025

Dělala jsem cokoliv, co bylo potřeba a mezitím co hodinu kojila 🙂 nějak nevím, co čekáš na odpovedi. Syn byl v šátku a když začal natahovat, tak dostal prso. A když jsem byla doma, tak jsem ho položila na sedačku, on tam spal a když se vzbudil, tak šel buď do naruce nebo do šatku a koukal kolem dokud zase nezačal hledat prso, tak ho dostal a vytuhl a buď sedačka nebo šátek a ja si šla po svých. Mi přijde, že si prvorodičky úplně zbytečně komplikují život nejakou snahou o režim, pravidla atd.
A dávání na bříško jsem taky neřešila. Prostě nekdy jsem ho polozila na zem a dokud mu to nevadilo, tak na ní byl a až se začal vztekat, tak šátek, prso nebo náruč. Třeba Indianky nosí svoje děti vsude, pořád. Celý den stojí nekde na rohu ulice, smaží banány a dítě v šátku na zádech a nevsimla jsem si, že by tam děti chodily nějak nakřivo jen proto, že neměly pravidelný tummy time dle Instagramu.

elesse
2. únor 2025

@erinkakyja mrkni napred do starych diskuzi, dennich planu jsou tu tuny

junetule
2. únor 2025

@erinkakyja me detska rikala, dejte na brisko tak 3-5denne na chvilku. Takze davam cca do peti minutek, vetsinou uz za chvilku se nelibi 🤣

journals
4. únor 2025

@erinkakyja Odpověděla, jen jsi to trochu nepochopila. Výhoda prvního dítěte je v tom, že se můžeš maximálně přizpůsobit jen jemu, ničemu a nikomu jinému, jen miminku. To už nikdy nezažiješ, tak si to zbytečně nekaz plánem a potřebami někoho jiného. Každé miminko je jiné, má jinak nastavené potřeby, ale jedno mají společné - všechny potřebují svou maminku a její blízkost. Na co ti bude, když ti někdo bude vypisovat jak jde ráno i s miminem do fitka a odpoledne běží pro staršího do školky, když ty máš úplně jiné podmínky a možnosti. Užívej si to, že ten program nalajnovaný zatím nemáš. Časem budeš, miminko si SAMO svůj režim utvoří, neboj.

vendulis
13. únor 2025

Holky to koukám jak mate klidne dny, my mame asi narocne decko😀 cele dny se toci kolem jejich prdu a stolice, cviceni, utesovani a buhvico, do toho je velice aktivni, ze by ken tak lezela na sedacce, to si neumim predstavit😀 Budu se inspirovat tim, ze si malou rano berete do postele, to je zajimavy.

erinkakyja
autor
13. únor 2025

@vendulis Jo také to dělám 😁 mala se vzbudí kolem 8-9 přebalím nakojím a v posteli ještě vytuhne klidně do 11 až půl 12😁😁

vendulis
13. únor 2025

@erinkakyja to neni mozne😀 Ja si pripadam jak bych pracovala dvě směny ve fabrice😀

erinkakyja
autor
13. únor 2025

@vendulis to věřím určitě to je zahul ale určitě se to brzy srovná 😇😇 naše malá díky bohu spinká přes noc snad od narození 🙏 chodí spát teda až o půlnoci ale pak se probudí kolem 5-6 nakojím přebalím pak ještě ty dvě hodinky spí v postýlce no a pak si ji uz beru do postele 😁 tak držím palce at se to brzo srovná 🤩🤩

vendulis
16. únor 2025

@erinkakyja Holky olravducsi ji ráno beru do postele a je klidnější i po celý den, hodně se změnila a beru taky Magnosolv, na internetu jsem se dočetla, že to zmírňuje úlekový reflex, po tom taky hodně řvala.

erinkakyja
autor
16. únor 2025

@vendulis hezky tak to je paráda 🤩🤩🤩🤩🤩 je asi rada když se s vámi muže takhle ještě pomazlit 🤩😇