Rutina s miminkem: Jak probíhá váš den?
Dobrý večer, prosím můžete mi popsat jak probyhal váš den s 2 měsíčním miminkem? Co všechno jste s ním dělali a tak? Děkuji 😇 a prosím fakt od prvního probuzení do posledního😁😇😇
@erinkakyja ahoj, nase mala bude mit ted v nedeli 8tydnu. Zatim je to o rozkoukavani a vnimani potreb male. Rano vstaneme tak nejak uplne kolem deviti. Nakojim, prebalim, pak si povidame v posteli tak hodinku, dam do postylky, nebo do vibracniho lehatka s hudbou, at se na chvilku zabavi sama, nachystam jidlo sobe, trosku v rychlosti poklidim, pustim pracku, pak zase kojeni a jelikoz mala moc pres den nespinka, tak vyrazime ven na prochazku, nakoupit atd. Dospinka, nez vse doma vylozim a poklidim a zase dokola...kojeni, hrani, povidani 😃 odpoledne delsi prochazka, pokud je dobre pocasi, vecer obden koupani bud ve vanicce, nebo se mnou plave ve velke vane a pak nakojit a uspavat. V noci se budi opravdu jen na kojeni ve dve a v sest, jinak celou prospi, kdyz pres den tomu moc neda. Zrovna dnes jsem se ptala kamaradky, co delala s dvoumesicnim mimcem...jak ho zabavit, kdyz je to zatim takove otukavaci a nevis. Rikala, ze hodne se malemu libila hrajici hrazdicka s dekou na zemi, ze se sice jeste neumi prekulovat, ale bavila ho ta volnost kolem a sem tam se i do neceho trefil 🤗
@junetule moc děkuju 😇
@journals úplně jste neodpověděla na to co jsem se ptala ale také děkuji 😇
@erinkakyja Vyhovuje i odpověď: "Absolutně netuším."? Protože já si musela dávat hodiny, kdy jsem naposledy kojila, protože jsem netušila, zda před hodinou nebo před třemi. Ráno jsem nějak vstala, někdy i dítě, někdy dřív, asi jsem si dala nějakou snídani, snažila se dost pít, odsála jsem mlíko, ohřála pro malého, případně udělala Sunar. Pokušela se prát látkové pleny a usušit je v bytě s vysokou vlhkostí, což se ukázalo, že nejde. Když už bylo hezky, tak jsem s ním chodila na procházku, že jsem si někde venku sedla a tuším někdy i četla. Malý někdy spal a někdy křičel.
@merope jo já na kojení používám aplikaci🤣 abych trosku věděla čas 😁
Každý to má opravdu jinak. Náš malý nikdy moc přes den nespal, max. 20 min v kuse, takže se s ním nedalo stihnout doma skoro nic 🙂 Teď má 4,5 měsíce a neni to lepší a vlastne podobne jako ve 2 mesicich. Rano je vzhuru od ranniho kojeni cca v 6, vezmu si ho k sobe do postele a nekdy jeste usne, vetsinou si povidame a tulime se v posteli. Vstaneme v 8-8.30. Pak mám prostor se postarat sama o sebe, hygiena, připravit mlíčko na dokrm, nez se maly rozkouka. Pohrajeme si a ja se u toho nasnidam. Pak bud maly obcas usne a dam vyprat a pověsit, udělam nádobí. Pokud nechce spat, chvilku občas vydrží - na zemi pod hrazdičkou, v houpatku, par minut v nositku. Pak si ohřeju obidek a najím se dle možností. Na velke vareni to zatim nemam. Hrajeme si, krmime dle potreby. Odpo jdeme ven na 2 hodiny, u toho nakup, kdyz maly v kocarku vydrzi, nema rad nakupaky 🙂 Pak navrat domu, zase krmení, hrani. Cca kolem 19 obden koupeme, v 19.30 vecerni krmeni, do 20.30 do hajan. Spinka na dve kojeni v noci, takze parada. Je to narocne, domácnost trpí, ale malý je maličký jen jednou.. Muz mě maximalne podporuje, chápe a pomáhá.
Právě ses zaregistrovala na MK a očekáváš denní plán cizích miminek? Hodně divné, doteď jsi MK vůbec nepotřebovala a obešla se bez něj. Že by další troll?
Jestli muzu doporucit,na MK jsou skupiny,podle stari ditete, tzv.terminovky. Jsem tu uz dlouho,tak si moc nepamatuji, jak se k nim dostat,mozna po zadani terminu narozeni ditete. A tam jsem cerpala info,jelikoz tam byly maminky se stejne starymi detmi.
S prvním to byla pohoda, které jsem si v té době vůbec nevážila. Jenom pořád dokola mléko, kojení a spánek. Jednou za den procházka, kdy jsem si vyzvedávala zásilky naobjednané během nočního kojení :D. Na procházky jsme většinou chodily s kamarádkou, která bydlela vedle a měla taky miminko 🙂.
Sem tam trošku poklidit, rychle uvařit večeři. Viděla jsem v té době fakt hodně seriálů.
Alespoň 2x týdně mě navštívily kamarádky, 2x týdně chodila i moje mamka a brala malého ven 🙂.
S druhým dítětem, které je o 3 a půl roku mladší, to bylo o něčem úplně jiném 😂😅. Ale paradoxně jsem si to mateřství s malým miminečkem užívala víc, protože už jsem neměla tolik času se vším stresovat. A dcera byla jako prcek za odměnu 🙂.
@1pomnenka Prosím? Co je to za hloupý komentář🫣 myslím že tady je to od toho aby se lidi ptaly na co chtějí či? Ano nově jsem se zaregistrovala tudíž teprve zkoumám co vše se tu dá a nedá dělat 🙃 vy jste taky dobrý troll 🧌
@merope ano děkuji!🙏😇 také mě zajímalo kolikrát dávat mimčo třeba na bříško a takové věci
@erinkakyja Můj hloupý komentář a tvůj chytrý dotaz budou na stejné úrovni.
@1pomnenka Copak je na něm tak špatného?
Dělala jsem cokoliv, co bylo potřeba a mezitím co hodinu kojila 🙂 nějak nevím, co čekáš na odpovedi. Syn byl v šátku a když začal natahovat, tak dostal prso. A když jsem byla doma, tak jsem ho položila na sedačku, on tam spal a když se vzbudil, tak šel buď do naruce nebo do šatku a koukal kolem dokud zase nezačal hledat prso, tak ho dostal a vytuhl a buď sedačka nebo šátek a ja si šla po svých. Mi přijde, že si prvorodičky úplně zbytečně komplikují život nejakou snahou o režim, pravidla atd.
A dávání na bříško jsem taky neřešila. Prostě nekdy jsem ho polozila na zem a dokud mu to nevadilo, tak na ní byl a až se začal vztekat, tak šátek, prso nebo náruč. Třeba Indianky nosí svoje děti vsude, pořád. Celý den stojí nekde na rohu ulice, smaží banány a dítě v šátku na zádech a nevsimla jsem si, že by tam děti chodily nějak nakřivo jen proto, že neměly pravidelný tummy time dle Instagramu.
@erinkakyja mrkni napred do starych diskuzi, dennich planu jsou tu tuny
@erinkakyja me detska rikala, dejte na brisko tak 3-5denne na chvilku. Takze davam cca do peti minutek, vetsinou uz za chvilku se nelibi 🤣
@erinkakyja Odpověděla, jen jsi to trochu nepochopila. Výhoda prvního dítěte je v tom, že se můžeš maximálně přizpůsobit jen jemu, ničemu a nikomu jinému, jen miminku. To už nikdy nezažiješ, tak si to zbytečně nekaz plánem a potřebami někoho jiného. Každé miminko je jiné, má jinak nastavené potřeby, ale jedno mají společné - všechny potřebují svou maminku a její blízkost. Na co ti bude, když ti někdo bude vypisovat jak jde ráno i s miminem do fitka a odpoledne běží pro staršího do školky, když ty máš úplně jiné podmínky a možnosti. Užívej si to, že ten program nalajnovaný zatím nemáš. Časem budeš, miminko si SAMO svůj režim utvoří, neboj.
Holky to koukám jak mate klidne dny, my mame asi narocne decko😀 cele dny se toci kolem jejich prdu a stolice, cviceni, utesovani a buhvico, do toho je velice aktivni, ze by ken tak lezela na sedacce, to si neumim predstavit😀 Budu se inspirovat tim, ze si malou rano berete do postele, to je zajimavy.
@vendulis Jo také to dělám 😁 mala se vzbudí kolem 8-9 přebalím nakojím a v posteli ještě vytuhne klidně do 11 až půl 12😁😁
@erinkakyja to neni mozne😀 Ja si pripadam jak bych pracovala dvě směny ve fabrice😀
@vendulis to věřím určitě to je zahul ale určitě se to brzy srovná 😇😇 naše malá díky bohu spinká přes noc snad od narození 🙏 chodí spát teda až o půlnoci ale pak se probudí kolem 5-6 nakojím přebalím pak ještě ty dvě hodinky spí v postýlce no a pak si ji uz beru do postele 😁 tak držím palce at se to brzo srovná 🤩🤩
@erinkakyja Holky olravducsi ji ráno beru do postele a je klidnější i po celý den, hodně se změnila a beru taky Magnosolv, na internetu jsem se dočetla, že to zmírňuje úlekový reflex, po tom taky hodně řvala.
@vendulis hezky tak to je paráda 🤩🤩🤩🤩🤩 je asi rada když se s vámi muže takhle ještě pomazlit 🤩😇

S dvouměsíčním? Všechno 🤷🏻♀️ jestli máš jen jedno dítě, neřeš co ostatní, můžeš se maximálně přizpůsobit prťouskovi. S druhým dítětem je to teprve fičák, pak už organizaci řešit musíš. U prvního vůbec, obzvlášť jestli přes den ještě pěkně spí, je čas na všechno. Vyspat se, uklidit, uvařit, přečíst knížku i kouknout na seriál