• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Rybičková pomazánka pro 2 leté dětičky. Sardinky/tuňák?

3. dubna 2011 
Ahoj holky, možná je to blbá otázka, ale naše malá moc ryby (vařené nebo smažené) nemusí, a tak jí chci zkusit udělat rybičkovou pomazánku. Myslela jsem, že bych smíchala dohromady Lučinu a klasické sardinky (asi ve vlastní šťávě), nebo mám radši dát tuňáka? Ještě jsem jí nic z konzervy nedávala, tak ani nevím, jestli jsou rybičky z konzervy vhodné. Poradíte mi prosím? Nebo jestli máte nějaké osvědčené receptíky s rybičkama tak sem s nima :slight_smile: Předem díky.
10. bře 2011 v 15:33  • Odpověz  •  To se mi líbí
@marjama ahoj. sardinky bych nedavala... ja kupuju treba rio mare, je drahym ale pro malyho jen to nejlepsi :slight_smile: ja to smicham s vajickem natvrdo, a pomazankove maslo nebo treba buko. :slight_smile:
malej (2 r 3m) ma rad pecenyho lososa s bramborama, dusenou zeleninou a medovo-horcicovou omackou :slight_smile:
10. bře 2011 v 15:45  • Odpověz  •  To se mi líbí
Můj syn má sice už tři, ale úplně klidně mu dělám pomazánku z klasických sardinek. Několik let jsem dělala ve firmě, která se zabývala dovozem těchto výrobků, tak vím, že někdy klasické sardinky byli lepší, než tuňák za pade :wink: Smíchám sardinky s taveným sýrem, troškou cibule, horčice a pro chuť dvě lžičky majolky. Podle chuti sůl:slight_smile:
10. bře 2011 v 16:04  • Odpověz  •  To se mi líbí
@marjama Já bych dala raději toho tunáka a opravdu jak píše @mamkamarketa RIO mare je výbornej :wink: Pak bych se rybičkové pomazánky nebála :wink:
10. bře 2011 v 16:06  • Odpověz  •  To se mi líbí
Sardinky, máslo (může být i trocha pomazánkového), cibule, citron... :wink:
10. bře 2011 v 16:07  • Odpověz  •  To se mi líbí
To není blbá otázka. Já jsem první rybičkovou pomazánku dala malýmu taky po druhém roce - nejdřív jsem zkusila kvalitního tuňáka a Lučinu, ale to je samo o sobě dost suché a hodně se to drobí. Takže je lepší v oleji a Lučina. Nebo když nemáš tuňáka v oleji, tak ve vlastní šťávě a s máslem utřít. A vždycky přidávám pažitku. Cibuli malej nechce.
Kolem třetího roku už jsem mu dělala z normálních sardinek a másla nebo pomazánkového másla.
:wink:
11. bře 2011 ve 21:41  • Odpověz  •  To se mi líbí
já dělám obyčejnou pomazánku-sardinky v rostlinném oleji,zlatou hanou,přidám pro objem i pro lepší mazavost nějakou paštiku-někdy tavěňák,normálně ho nejíme,ale do pomazánek se hodí,cibulku a normálně dochutím,malý mi to baští asi tak od 15 měsíců,a cibuli mi krade z prkýnka tak ji neřeším,ale stejně se těším,až bude něco ze zahrádky zdravější
3. dub 2011 ve 21:45  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek