Sahání pod tričko: Jak zvládnout přetrvávající dětský zvyk?
Ahojte holky,
mám malého 18 měsíců a asi před měsícem jsme přestali kojit....protože mi mléko už neteče z důvodu těhotenství(nebo minimálně).
Nicméně malej mi furt všude šahá pod tričko a už mě to začíná štvát:(pořad mu vysvětluji ne, už mi to není příjemný a furt to dělá, vím že je malinký ještě a těžko vysvětlit dětem co jo a co už ne.
Nicméně člověk spí a malej furt musí udržovat kontakt, spíme spolu a je to už náročnější....protože se často kroutí a budí kvůli prdíkum, tak mě už začíná skoro všechno vadit:(.
Máte to některá maminka taky tak?je mi to líto, protože vím že kontakt je pro ně důležitý, ale už mě to přijde moc.
@miskaa31 proste chce byt porad u tebe, je jeste malinkej 🤷🏾♂️ Vsak samoodstav trva mnohem dyl. Trpelivost to chce 🙂 ono to vymizi. Syn to taky parkrat v polospanku udelal jeste ted v peti - ruku presmeruju a pritulim. (Ono to vypada jako takovy reflex) Ale pres den to nedelal nikdy, ani kdyz byl kojeny, (na druhou stranu byl kojeny na pozadani, nemusel se “dozadovat”, to myslim mohlo hrat roli). Fakt to chce trpelivost. Vsak musime “prezit” horsi veci (vzdycky si predstavim pubertu… 🤭). Kdyby bylo jenom to.
Můj syn se s mými prsy mazlil ještě dlouho po odstavu. Nehledal mlíčko, ale prostě pomazlit. A i jako školák mi občas řekne, že mám krásná měkká prsa a chce s nimi pomazlit 😂🙈 Nevím jestli v tom hraje roli, že je kluk, ale v okolí hodně chlapečků prostě rádo maminky prsa 😁
Staršího jsem odstavovala ve 2,5 letech, tu potřebu měl ještě víc než rok. Mám dvě noční košile, které mají na hrudníku knoflík, takže jsem nosila ty, on došel rukou ke knoflíku a hrál si s ním, takže mi to nevadilo ani jako těhotné.
Syn 4 roky necelé, odstaven v 2 r 3 m. A pořád chce " prsíčka" při usnutí, pri pomazleni. Je malej, nevidím na tom nic špatného. Řešit to budu až tak za dva roky. To bych mu už vysvětlila, že ne. Ale tedt to toleruju☺️
Nekojím od 2,5 měsíců. Můj skoro dvouleťák teď tak dva měsíce mi odtahuje triko, kouká do výstřihu a říká "není". Kde k tomu přišel netuším 🙈🤷♀️ Samozřejmě vysvětluju, že se to nedělá, ale někdy je prostě rychlejší 😂
Malej to má jako antistresový hmat. Když je v nepohodě, chce pochovat a hned ruku pod triko. Okamžitě se tím uklidní.. Při usínání také potřebuje kontakt. Jsou mu dva roky. Nekojíme půl roku.
Neřeším to zatím, i když mi to extra příjemné není. Dělali mi to v nějaké podobě všechny děti. Přejde to.
Kojení jsem ukončila před rokem, prcek má teď 3,5 roku a pořád také leze pod triko, sice už rozumí, že jen doma. Ale i tak jak chce usnout, ručky pod triko, pyžamo, šmejdí, škrábe, štípne.
Kdy ho to přejde netuším.
Starší kojena nebyla.
Porovnání nemám.
Jee to jsem rada, ze v tom nejsem sama, u straší jsem to nezazila a mladší mi to taky dělá, nekojim od 13 měsíců a za mesic ji budou dva a pro usnuti a uklidnění mi furt tu ruku strka za triko, taky doufám, ze to tedy prejde samo, stačí ze budem muset odnaucir dudlik
Máme. Ale není to pořád. A dá si už říct. Budou mu 4 a spí se mnou pořád. Šmátrá obvykle před spaním nebo v noci.
Jo a nekojim rok.

@miskaa31 kluk 2,5 roku, pred rokem jsem prestala kojit, dela to porad. Kamaradka kluk 3,5 roku ukoncila v roce kojeni taky porad pri usinani smatla. Memu to vysvetluji, neni mi to prijemne, kolikrat me i chce jakoby stipnout, davam mu ruku vzdy pryc, vi ze nemuze, ale nemuze si pomoct. Myslim, ze z toho museji vyrust. Proste jim ten kontakt chybi tak si to trochu nahrazuji (muj nazor). Take jsem v te dobe ukonceni byla tehotna a citliva, ale vydrzela jsem, vzdy ruku vyndam. Radu nemam