icon

Silně kontaktní miminko - kdy z toho vyroste?

garalela
3. črc 2018

Maminky, mám silně kontaktní miminko, nejdříve jsem tomu jako prvorodička nerozuměla, proč je tak moc uplakané, ale už to vím a jsem s ním stále. Je to ale moc naročné, bolí mně už celý člověk a vztah dostává pěkně zabrat. Poradkyne, ktere jsem mela doma a rady na netu obvykle rikaji, ze je to relativne normální a ze z toho vyroste, jenze kdy. Ted mame pet mesicu, nejdriv jsem doufala v konec sestinedeli, pak jsem se tesila na tri mesice....musim s malym lezet i kdyz chci, aby se pres den vyspal. Doma neco udelam s nositkem a pak kdyz prijde tatinek z prace. Wc a sprcha bud proste place nebo vydrzim az prijde tatinek (sprcha).Celou noc lezim na boku bricho na bricho. Jedina neznost s partnerem je prituleni kdyz nekojim ze strany od nej a nebo kdyz mne obejme zezadu kdyz mam maleho na sobe vepredu. Je mi to moc lito, vzdycky mi tecou v noci slzy jak hrachy. Malej je zcela neodlozitelnej, kdyz se odkradu do tri minut krici. Uz je to jiny ton nez jecak na zacatku, ale proste place. Proste to tak ma. Kazdy den pracuji na tom, aby si mimo me telo zvykal a byl chvilku sam na hraci dece, preci jen je to potreba pro vyvoj. Brouzdam po forech, kde sice maminky taky s detmi spi, ale mohou je treba na dvacet minut dat do postylky nebo na deku. Ze by mi spal v kocarku nebo postylce sam aspon pul hodiny? Naprosta utopie. Nikam nemuzu, naprosta vetsina aktivit je neskloubitelna. Co muzu optimalizovat? Co muzu delat pro zlepseni, aby to bylo ok pro kontaktni dite ale nepolozilo to naši rodinu? Jak dlouho to muze trvat?mesictoho

Strana
z3
garalela
autor
5. črc 2018

@bayt proto jsem forum zalozila, abych si nasdikela zkusenosti, taky si rikam te nejak bychom v tom meli mit progres a nehsem si jista jak to davkovat a hlavne v tom sven postupu zkepseni nevidim. Jeste mi tedy fyzio rekl, ze muze vnimat i me vlastni boleni, ale pri kojeni samizrejme neberu zadny prasek a rikam si, ze ty prichazky jsou taky na srovnani patere zoatky z toho lezeni. Kolik casu denne je tvuj syn tedkom v souhrnu na podlozce?

mates133
5. črc 2018

Ahoj,uz chvilku čtu tuhle diskuzi,vim,ze kazde miminko je jine,s jednim je to narocnejsi a s druhym méně,ale jak to čtu,take bych typla na tu psychiku,jsi na nervy a miminko to citi.Asi bych se pokusila to nejak otocit,kdyz partner odejde do práce,budes mit klid,v době spanku miminka bych se na vsechno ostatni vyprdla,domacnost atd. Se pro jeden den nezblazni,zalezla bych si do postele s miminkem,cuchala tu vuni a uzivala si jeho pritomnost,snazila se ho jak pisou holky,svoji laskou preplnit.A pak zase na druhou stranu postupnymi krucky,jindy,citlive ho osamostatnovat,dat mu jazdy den velkou porci lasky a pozornosti a v jiny cas,treba pri vecernim usinani,nejprve drzet pevne,druhy den o malinko volneji,dalsi den zase volneji,pak nechat malou mezirku,drzet rukou a tak porad dal,postupne,pomalu a pravidelne,v pravidelny cas si ho uzivat naplno a v pravidelny cas se ucit samostatnosti,ono tak ziska jistotu..nevim no,psala jsem kazde je jine,ale u nas tohle fungovalo,nejde to hned,dej si cil treba za mesic,ze uz bude usinat samo,jen vedle nej budes sedet,priadne drzet za ruku..je treba to pak dodrzet..

ababunk
5. črc 2018

@garalela když jsem kojila, manžel odcházel na odpolední a když se vracel, stále jsem kojila,na stejném místě, ve stejné poloze. Na wc s miminkem, vaření s miminkem,úklid s miminkem,nákupy a péče o domácnost s miminkem v manduce, nebo v šátku. Miminko určitě cítí něco z Vás, když vyžaduje takový kontakt.A hubnutí? Na to se teď s prominutím "vykašlete".Nabrala jsem 25 kg, měla jsem skoro 80 kg. Teď jsem o 25 kg lehčí.A taky to šlo.
Zkuste vydržet,hodně si povídat s miminkem, přijmout to takové jaké to je a uklidnit sebe sama vnitřně a třeba uvidíte změnu.Neberte to prosím zle. Jen píšu svou zkušenost.

garalela
autor
5. črc 2018

@ababunk nemusim hubnout, prave si nedovedu predstavit kdybych musela, davno vazim min nez pred otehotnenim. Domacnost jsem uz osefovala, veci co nezvladnu s nositkem dodelavam, kdyz hlida tatinek i po kouskach, takze doma uz bordel jak v sestinedeli davno nemame. Klidu mam taky az az, kdyz spinka na mne tsk mu samozrejme zadne hluky nedelam a kdyz spi pres den u mne tak to je jasny, ze to je muj pasivni cas, ktery mi vadi ze vseho nejvic

ababunk
5. črc 2018

@garalela Takže jsi vlastně hrozně moc šikovná maminka:o))))Takže úsměv, ono t všechno přejde a bude dobře.Spokojená maminka - spokojené miminko:o)Hlavu vzhůru a držím palce.Opravdu.

garalela
autor
5. črc 2018

@ababunk akorat ze mne to lezeni pres den nevyhovuje, ale snad po kouskach to zvladnu nejak odbourat, kdyby ne na vzdaleni aspon na jinou polohu pro sebr vedle

garalela
autor
5. črc 2018

@mates133 jenze o tom to cele je, v dobe spanku miminka jsem ja u nej i pres den, uplne by mi to stacilo jen v noci ( proto pro mne souslovi nocni uspavani neznamena nic jineho co uz delam i pres den. takze mi prislo lito komenty o nejakem odmitani, kdyz ze mne bere naplno naprosto cely den, nocni spolecne spani vubec neresim, kdyby to bylo jen to, asi bych si pak pres den srovnala telo lip

mates133
5. črc 2018

Hele,vydrz,bude lip a budes na to vzpominat,i kdyz se to ted nezda 🙂Fakt to neni navzdycky a az mu bude 15,jeste si postesknes jak to bylo krasny 🙂To das,neboj,bude dobre ,-)

ababunk
5. črc 2018

@garalela taky si myslím, že to není napořád, dceru to přešlo. Vydrž to, dáváš ze sebe maximum, je to náročné,vím.Uvidíš, že se to projeví i na vašem budoucím vztahu.Pořídila bych manducu, nebo nějaké nosítko a chodila bych všude s miminkem. Tak jsem to dělala(skoro do 2 let, ale to teď nechceš slyšet¨:o)))))))Malou jsem měla v manduce, kočár jsem tlačila před sebou, strhaná jak borůvka, ale dnes se tomu směju:o)Prostě to není napořád:o)

drzticka81
5. črc 2018

Tak u prvního dítěte mi taky vadil ten pasivni cas-kde přes den jsem vlastne jen sedela,lezela-kojila a on spal 🙂))) ja si bud cetla knihy,serfovala na netu,poustela si filmy nebo spala s miminem 🙂))) v tu chvili me to sejrilo neskutecne………..ted u tretiho bych byla neskonale stastna,kdybych mohla jen tak lezet,nic po me nikdo nechtel,mohla si zdřímnout s miminem 🙂))) tim to nechci zlehčovat-jen dat pohled co se zda zezačátku jako pruda-posleze by clovek strasne uvital 🙂))) u me teda taky zabralo to,ze jsem se s tou situaci smířila-stejne se s tim neda nic delat-prijmout to tak jak to je a pak byt jen prijemne prekvapena,ze se to meni…….deti mam kontaktni všechny tri 🙂))) ne tak jak ty,ale kontaktni-uz sedmym rokem nespim v poloze,ve které bych chtěla 🙂))) ale nejhorsi to je dle me u prvního,protoze druhé dite uz neupina pozornost jen na matku,ale na dalšího člověka,se kterym je rad a to je sourozenec 🙂))) proto,kdyz někdo říká,jak to zvladam se tremi dětmi,tak rikam,ze lip nez s tim jednim………...preju ti hodne sil a uvidíš,ze to utece a bude lip!!!!!!!

drzticka81
5. črc 2018

Jo a satek i manducu jsem hojne využívala a stále vyuzivam 🙂))) napr.ted jsem byla s dětmi na vylete-10km z kopce do kopce-nejmladsi-rocni vepředu v manduce-ma 9kg,vzadu batoh s jídlem a pitim pro všechny (nesli jsme s tatínkem,ale mym bráchou)……….za chuze furt normalne kojim (mala furt prso v puse-aspoň nerve,spi-proste vse ) a zvladla jsem to.....za ruce tahala uskuhraneho syna 🙂)) a dceru-my matky zvladnem všechno 🙂))) manducu uz ani neprodam-je po trech detech tak zrasovana,ze je na odpis,ale posloužila 🙂)))

garalela
autor
5. črc 2018

Mam manducu, predtim elasticky satek, pevny jsem uz nekupovala. Vyuzivam vice ven, doma se snazim pokladat ns brisko po svem tele, abych nejak kompenzovala tu polohu na brisku, kterou na dece tedy v souctu moc neudela a jen kdyz uz potrebuji neco udelat,tak ji pouzivam i doma. Uvidim jak se to bude vyvijet, prave jsem myslela, ze uz nejaky progres poznam, rodina mi rika,ze neni normalni, ze moje dite kdykoliv otevre oci tam tu mamu ma. Ja o tom nikdy driv neslysela, ale vypada to, ze bude lepsi kdyz nebudu doufat ve zlepseni "zitra",ale pripravim se spis tak na ten rok.

bayt
5. črc 2018

Pardon ale to sou tak blby kecy typu "hlavne pohoda, nakazila si vlastni nepohodou dite". Kazdy mimco ma svun temperament a kdyz je extra narocne, tak spis prave z toho je matka v nepohode, ne naopak. Na tohle klise uz jsem alergicka.

bayt
5. črc 2018

@drzticka81 no otazka je, jestli je normalni, ze ma rocni dite hodiny v puse prso

emarali
15. črc 2018

Jako bych to psala já 😀 Postylka už přes rok na odkládání peřin (polozim a řev, odzkouseno 150x). Sam nespal asi do roku. Všechen spánek u mě v náručí (třeba i 2 hodiny 👍), v noci spánek na hrudi (sundala jsem a řev, na kojení buzení i 8x). Až po roce můžu "odložit" a spi sam. Max jen 2 h., ale děkuju za to. V kočárku spal až poté, co jsme koupili sportak (asi v 6.m), byl tam v takovém pololehu, byl zvědavý, koukal se a z toho usnul 🙂 Někdy mě to štvalo. Představovala jsem si pred narozením syna, jak budu ta aktivní matka, která bude během spánku dítěte něco vyrábět a bude dělat velký bussines. A já si mezitím nemohla dojít ani na záchod 😂 Nebojte, ono se to pořád meni, mimco bude zas za půlroku jiné. A nezapomeňte, je to investice do lásky a ta se vždy vrátí ❤ až to nejhorší přejde (a bude spát jako všechny děti haha), tak budete na sebe pyšná, jak jste celou situaci zvládla a to tak, že jste udělala to nejlepší, co jste mohla a byla jste u mimca, když to potrebovalo. Držte se a nebojte, jednou spát bude!

lioness34
15. črc 2018

@emarali 😁 pekne napsáno a pravdivé naprosto souhlasím, naše deti nosime do dnes pokud chtějí ale už chtějí málo.... ale už jsou větší. Miminka neustále na rukou ta první, druhá teda usnula i sama, pro nás zázrak to jsem totiž neznali a třetí jak kdy.... ale nejvíc se nosila první. První kočárek to byl řev celou vycházku, takže jsme odložili a jak máme deti po roce tak ve sportaku s druhou už jezdila a rada ale jinak ani tuk. Vše jsem si zvykla dělat na ruce s ni... komentáře typu budeš otrok ať si nezvyka jsi chudák apod - tak neporizivali jsme si deti proto aby byly samy odložené - potrebuji vzít tak vezmeme.... vyplatilo se - dali jsme je do školky a dnes i kamkoliv jdou všude se těší... neznáme brek ze školky ze tam nechtějí (ale nesly ve 3letech a našli jsme fajn školku) .... teď spaly mimo domov a úplně v pohodě.

dominikaromanova
15. črc 2018

@emarali, krásně napsáno, se vším souhlasím. 👍

dominikaromanova
15. črc 2018

@bayt, jestli má a nebo nemá roční dite hodiny prso v puse je věc každé matky, to co vyhovuje @drzticka81 nemusí vyhovovat jiné a opačně. Takže tak nějak bych si nedovolila napsat zda to je nebo není normální.

bayt
15. črc 2018

@dominikaromanova Tak jsme na diskuzi, takže samozřejmě je každého věc, co si jak nastaví, ale osobně si myslím, že by to nemělo být prezentované jako ideální řešení. Myslím pro to dítě, matčiny jsou prsa a je na ní, co si s nima provádí 😃 Dovoluji si napsat, že to normální není, protože není (myšleno běžné).

dominikaromanova
15. črc 2018

@bayt, tak já osobně bych řekla, ze zrovna v dnešní době je to více než běžné.

bayt
15. črc 2018

@dominikaromanova No, já teda neznám nikoho, ani člověka, ani zvíře, kdo by měl mládě zavěšený na cecíku bez ustání hodiny. Ne že by se to prckovi nelíbilo, ale teda přijde mi, že to už je trochu zlozvyk neob jak to říct. Ale hádat se nebudu.

Strana
z3