Slabý úder do hlavičky. Mám jít raději k doktorovi?

karoczde
28. říj 2019

Ahojky mám takový dotaz.. dnes ráno jsem malého (4,5měsíce ) prevlikala na prebalovaku a kdyz jsem ho nadzvedavala,abych z pod něj odstranila pyžamo a zpátky mu pokládal hlavicku, tak jsem asi nějak brzy dala tu ruku z pod hlavy pryč a malej trochu narazil do podložky (taková ta měkká přebalovaci podlozka). Nevím proc jsem to udělala..vzdy si dávám pozor :(((. Myslíte, že mám jít raději k doktorovi ? Prý stačí sebemensi naráz... co myslíte? Nebo panikarim moc?

nafuka
28. říj 2019

Klid a nestresuj.

janule1940
28. říj 2019

Dcerka mi v 6 měsících spadla z prebalivaciho pultu ve výšce stolu na dřevěnou podlahu.jeli jsme do nemocnice,doktorka jen zkonstatovala,ze dítě je vitální (rvala jak blazen😀),zornicky reagují na světlo,tak ze mam 24hodin sledovat,jinak vse ok.takze klid,podle mě to taková rána být nemohla.Rozplakal se?

pajamo
28. říj 2019

A on si toho asi ani nevšiml, ne? Klid, děti zase nejsou že skla

gruyerre
28. říj 2019

@karoczde nic se mu nemohlo stát. Hlavně ho kvůli takové blbosti nevoz na pohotovost, tam by mu možná úplně zbytečně dělali rtg.

karoczde
autor
28. říj 2019

@janule1940 neplakal..až pak.. pak mi usnul asi na hodinu a pak zas jen brečel a brečel.. u prsa mi teď znova usnul.. ale třeba to může být i tím,že má rýmu ..
Jako já na to taky nezareagovala hned, ale spíš mi to došlo později ..dnes když člověk opravdu čte, že stačí malý zatres nebo úder a je průser... jsem ráda, že jsem sem napsala a jsem od vás uklidnena🙂.

amazonkajanik
28. říj 2019

Už se mi taky stalo a nebo když malého chovám a on trdluje,dá si o mě hlavičkou a blbne dál. Čekala bych že spustí,ale je zabraný do zkoumání světa,takže to s ním ani nehne

karoczde
autor
28. říj 2019

@amazonkajanik to jo.. on právě opustil az kdyz jsem ho zvedla z prebalovaku.. ono těžko říct, přijde mi tak rozbitnej:(.
Pak se i smál kdyz jsem na něj mluvila..ale pak přišla únava a od tý doby opravdu jen spí nebo brečí.. ale asi to bude tou rýmu, prdíkama s nebo možná, že už zuby?

kejt29
28. říj 2019

@karoczde urcite nestaci maly uder, ony jsou fakt odolnejsi, nez si myslime. Kolika maminkam spadly deti z postele. Tvoje “ tuknuti” vubec nic nezpusobi. Nase se praska do hlavy jak se kutali po obyvaku. Ma 5 mesicu a casto se odkutali z koberce na dlazbu 😉

hanih
28. říj 2019

@karoczde Mě doktorka říkala, že pokud dítě po úderu do hlavy neomdlí a reaguje normálně, mám jen sledovat, jestli se normálně chová i dál, jestli není abnormálně spavé apod. Mě teda dcerka asi v půl roce spadla z postele, takže to byla větší rána. Já pak celou noc nespala, protože jsem ji pořád kontrolovala, ale byla v pohodě 🙂 Jinak já mám dvě děti a těch úrazů do hlavy už bylo a fakt ty děti toho ustojí víc, než bychom čekali. U nás třeba už proběhla rána hlavou do topení, do šuplíku, o zem už mnohokrát... Vždycky v pohodě. Samozřejmě je třeba to nepodceňovat a dítě sledovat, jestli se něco neděje, ale k doktorovi bych letěla jen v případě, že se mi pak nebude něco zdát.

amazonkajanik
28. říj 2019

@karoczde malému je dnes 20.týdnů,tudíž 5 měsíců a zuby už ho taky trápí. Prdíky rovněž. Rýma ho tolik netrapila, když jsem s ním byla na dětském v nemocnici,jelikož náš doktor měl dovcu,napsali do zprávy : vitální,smějící se dítě 😂 s akutní rhinitidou
Co ho ale zaručeně rozpláče,když se lekne. To rozhodí ruce a spustí jako blázen

mysicka1407
28. říj 2019

Klid nic se neděje. Prestante panikarit

janule1940
28. říj 2019

@karoczde myslim,ze pláče,protože se chováte divné,kdyz mate strach a on se cítí potom také nejisté.samozrejme bych pozorovala-kdyby extrémně dlouho spal,nelogicky upadal do spánku uplne mimo svou dobu,byl extrémně utlumeny,zvracel atd.ale opravdu si myslim,ze šance na poranění v 5 měsících tuknutim o měkkou podložku je tak 0,01%.to je stejná pravděpodobnost jako ze na Vás spadne havarujici letadlo,šance tu samozrejme je,ale nějaká opatření bYch kvůli tomu preventivně nedělala.

karoczde
autor
28. říj 2019

@janule1940 nevím pláče stále dneska..když nespí ..normálně to nedělá

gruyerre
28. říj 2019

@karoczde a zorničky mu reaguji na světlo? Neblinkal? Já ti nevim, mně fakt připadá jako sci-fi, aby mu kvůli takovému bouchnutí něco bylo. Jestli máš doopravdy pocit, že není v pořádku, tak jeďte k doktoru, no...

karoczde
autor
28. říj 2019

@gruyerre těžko říct.. mě ublinkává po jídle i delší dobu normálně.. jen je teď pořád ubrecenej, vzteka se a pořád si mne oči jako kdyby chtěl spát..přitom přes den i spal..
Těžko říct z výšky to nebylo ani náhodou, ale nevím jestli to pro tu hlavičku i tak nebyl otřes..:(.
Hračky normálně sleduje když s nimi hybu.. A dokonce se chvíli i smál, ale opravdu jen chvili

mimco
28. říj 2019

@karoczde tak jestli se ,,bouchl” o molitanovou podložku, asi je nereálné, aby měl otřes mozku, co by pak bylo, až se začne zvedat a majzne hlavičkou třeba o koberec....
Ty děti nejsou z porcelánu....

mimco
28. říj 2019

@karoczde raději jsem si to přečetla ještě jednou....fakt píšete, že se bouchl o měkkou podložku, kvůli tomu takový povyk....až začne chtít stát, sedět, běhat, bude potřeba ho zabalit do bublinkové fólie....omlouvám se za ironii, ale fakt jsem tady dlouho nečetla takovou blbost, kam se poděl selský rozum, to fakt nevím

karoczde
autor
28. říj 2019

@mimco jasný..ale až bude tapat tak to spadne sám..ale takhle jsem prostě dostala strach,že jsem mu mohla ublížit já:(. Selský rozum mi říká, že to nebylo tak hrozné,ale co si budeme povidat- člověk nikdy neví ,kort u miminka.. kolikrát se něco vyvrbí i z banality.. ona to sice nebyla výška, ale tak mi přišlo, že to dost zadunelo a spíš mi šlo o ten naráz, jestli nebyl prudký nebo tak..mimcem stačí jen zatrast a může být problém a nemusí spadnout až že stolu.. minimálně jsem mu mohla třeba způsobit bolest hlavy, když takhle plakal celý den- ještě jsem ho takhle neviděla..ale pak večer se to zdálo být lepší.. každopádně jsem nechtěla nic podcenit a promluvit si o tom aspoň tady (byla jsem doma sama s malým a tchyni jsem opravdu volat nechtěla). I manžel se divil jakože tak pláče..většinou se směje a lehce se nechá utisit v náručí nebo se právě uklidní na prebalovaku.. nevím,možná mi vrtalo v hlavě jen spatne svědomí, že jsem mu to udělala já, protože normálně si dávám opravdu pozor jak ho pokládám apod.:(.