icon

Spaní dítěte s rodiči v posteli

nikolka2017
14. čer 2018

Ahoj holky speji vaši děti svama v posteli? Popřípadě co si o tom myslíte?

hanih
14. čer 2018

Myslím, že každý by to měl mít tak, jak to vyhovuje jemu a miminku. U nás je to momentálně tak, že starší dcera (2,5 roku) spí s námi. Když byla maličká, střídali jsme to - někdy se jí líbilo ležet sama v posteli, jindy chtěla být s námi. Mladší zatím spí ve své postýlce a vypadá, že jí to tak vyhovuje. Zkusili jsme jednou společně a dost se mlela a spala neklidně.

alcar
14. čer 2018

Vsechny tri deti spi od narozeni ve svych postylkach. Dcera se mnou v loznici do 7 mes. Dvojcata doted 14mes. Nikdy jsem s nima ve spolecne posteli spat nechtela, nevyspala bych se. S manzelem spime oddelene uz 10 let.

stuplakova
14. čer 2018

@nikolka2017 Ano spinkáme spolu 🙂, Michalka má 10 měsíců a podle toho jaký je to mazel, tak jí tam budu mít dloouho 🙂, ale nevadí mi to, rády se tulíme 🙂.

biedronka10
15. čer 2018

Kazdy to ma jinak. U nas v zadnem pripade. Mala spi pekne ve svem i kdyz zatim ve spolecne mistnosti. Kdyz je kojeni, proste vstanu a dam si tu praci a vezmu si ji na kojeni a pak dam zase zpet. Nastesti je zatim bezproblemu zvykla a snad to tak i zustane.

samik2008
15. čer 2018

Udělej to tak jak cítíš....každé dítě je jiné...dcera s náma nespala a syn někdy jo....a teď perlička - dcera vždy ve středu spí u prarodičů a syn nechce být sám v pokojíčku takže jde za náma(bude mu 10)😎😎😎

airyfairygirl
16. čer 2018

@nikolka2017 usne ve své postýlce, ale vzbudí se vždy s námi 🙂 v noci "stěhuje" k nám 🙂

bayt
16. čer 2018

@lida9 to je fakt hrozny :( deti na samotce v noci, tech je mi opravdu lito a to nejsem utlocitna

martiniquest
Autor odpověď smazal
martiniquest
16. čer 2018

Ano, spi. Uz temer dva roky. Muj nazor je, ze kazde mlade by melo spat alespon s jednim z rodicu. Je to tak prirozene. Neznam v zivocisne risi jine tvory (vyjma kukacek), kteri by sva mladata umyslne izolovali. At si to kazdy dela, jak chce. Pro me naprosto nepredstavitelne, ze bych male miminko mela dat do postylky, natoz tak do jine mistnosti.
Prikladam clanek o vyznamu spolecneho spani:
https://returntonow.net/2016/11/14/cribs-cause-...

cherris
16. čer 2018

@martiniquest tvorů co nepečují o mláďata je spousta, ale ze savců jsou lidé jediní, kteří nechávají svá mláďata v nejzranitelnější části dne opuštěná. Co se primátů týče, tak jsme anomálií a nakonec ani lidská společnost nemá mnoho kultur, kde by byla miminka hned separovaná. Neodsuzuju, že někomu spí mimčo ve vedlejším pokoji, ale prostě to nedokážu pochopit stejně, jako třeba kvantové teorie 😂

martiniquest
16. čer 2018

@cherris V zoologii moc zbehla nejsem, priznavam 🙂 Ja jsem spis pres molekuly, bunky a evoluci.

isabelafuentes
16. čer 2018

To je ted takove popularni tema, ale ja bych z toho nedelala dulezitejsi vec, nez to je. Je dulezite,aby se dite dobre vyspalo,ale taky se musi dobre vyspat mama, aby byla odpocata a mohla se o dite postarat. To je priorita. Stejne tak se musi vyspat chlap, ktery vstava do prace a zivi rodinu. Od toho se vsechno odviji. Miluju svoje dite, ale nedelam z nej poloboha a vim, ze pro nej udelam to nejlepsi tim, ze se poradne vyspim a odpocnu si.

myjusiatko
16. čer 2018

@isabelafuentes to jsou takove alibisticke reci. 🙂

maxannie
16. čer 2018

Obě děti spí s námi, z každé strany naší postele máme přiraženou postýlku. Syn (2,5 roku) spal do minulého týdne s námi na naší posteli, minulý týden si sám lehnul do své postýlky a od té doby tam usíná, někdy si ještě přeleze k ránu k nám. A druhý syn (4 měsíce) spí v postýlce přiražené k naší posteli z mé strany, je to super nejen na kojení, ale jen natáhnu ruku a můžu ho uklidnit, když potřebuje. Taky si nedokážu představit, mít děti v jiném pokoji, ale než se narodil první syn, taky jsem to tak plánovala. Sestra zase dala obě své děti v cca 7 měsících do pokojíčku a taky žijou...každý podle sebe, netřeba soudit to či ono.

soleilll
16. čer 2018

Ne, děti se mnou v posteli nespaly a nespí. Vyjímkou byly jen noci, když mělo některé dítě vysoké horečky - to pak šel muž do jeho postele a dítě spalo se mnou v manželské. Obě děti od narození spaly ve své postýlce, která byla hned vedle mé postele, takže na dosah. Podotýkám, že jsem nekojila. Starší má svůj pokojíček od 10 měsíců, mladší byla ve svém od narození, ve kterém jsem první rok spala i já na jednolůžku. Nedovedu si představit, že bych měla mimino položené vedle sebe na posteli. Fakt bych se bála, že mu ublížím a vůbec bych se nevyspala. Necítím to tak, že bych dítě nějak separovala. Naopak jemu i sobě dopřávám vlastní prostor. Ale je mi jasné, že jiné ženy to můžou mít jinak. Je to každého věc.

alcar
16. čer 2018
alcar
16. čer 2018

Ja mam teda doma DÍTĚ, ale urcite ne MLÁDĚ. A ano, spi normalne ve vlastni posteli, ktera neni jedovata a to dite mi nijak nezabiji. Boze, nektere baby jsou fakt silene. 😃

bayt
16. čer 2018

@soleilll Hm ale ja komentovala pani, ktera miminko od narozeni strcila do jineho pokoje, ne ze mela prirazenou postylku u postele.

misuled
16. čer 2018

@alcar nejsilenejsi jsou ty, co nejsou schopne respektovat jiny nazor nez je ten jejich vlastni.

jujatko
16. čer 2018

Dcerka spala od narození ve své postýlce ve svém pokojíčku. Důvody byly spíše prostorové, kdy do ložnice by se nám nevešla postýlka vedle postele a pokojíček máme hned vedle ložnice. Dcerka spinkala spokojeně a my také. V noci se budila jednou na kojení. Ale ona byla zlatá, nakojila jsem ji, položila do postýlky a šla spát. Ve dvou letech dostala velkou postel. Krásně v ní spala několik měsíců a postupně se začala frekvence spaní v její posteli snižovat. Nyní jsou ji 4 roky a už si ani nepamatuji, kdy spala ve své posteli 🙂 🙂 Každý člověk, tedy i malá miminka, je jiný a nelze paušalizovat, co je správné. Řiďte se vždy svým instinktem a dělejte to, co je dobré pro Vaše dítě, nebo si myslíte, že je dobré. Dcerka jako miminko nepotřebovala, nevyžadovala spaní s námi. Nyní ve čtyrech letech to vyžaduje, tak s námi prostě spí. Když s námi bude chtít spát do patnácti, tak bude. Nemám s tím problém.

alcar
17. čer 2018

@misuled zalezi, jak je ten “nazor” podan a o cem ten “nazor” je. Ja respektovani meho nazoru nevyzaduji. O tom diskuze neni.

dominikaromanova
17. čer 2018

Udělej si to podle sebe, názory jiných maminek Ti moc nepomohou. Sama musíš cítit zda spát s mimcem v jedné posteli je pro vás příjemné. Každá z nás to máme nastaveno jinak a každé dite je jiné.

U nás to bylo tak, ze nejstarší syn spal v postýlce. Nebyl moc kontaktní miminko a vyžadoval svůj vlastní prostor, dcera spala s nami do cca jednoho roku, pak již nechtěla, chtěla být v pokoji s bráchou. A nejmladší syn (5 měsíců) spí s nami v posteli, je hodně kontaktní už od narození. Nechtěl být sám, i když jsme zkoušeli, aby spal v postýlce. Vyspime se bez problému všichni. Tak je to u nás, ale jak jsem psala, sama musíš cítit co vám vyhovuje, všem.

martiniquest
17. čer 2018

@myjusiatko Presne tak. My se vyspime i se synem v posteli. A mnohem lip, nez kdybych na kazde kojeni musela vstavat, nekam prechazet a zase se vracet. Kdo chce, hleda zpusoby, kdo ne, hleda duvody.

lida9
17. čer 2018

@bayt uprimne o me ani mym synovi nic nevis, ani o jeho potrebach atd... nikdo se te na tvuj nazor vuci nasemu spani neptal, odpovidala jsem autorce dotazu, jak to kde chodi se spanim, ze se proste najdou i domacnosti se spokojenym miminkem, ktere spinka samo... Kazde dite je jine, co vyhovuje tobe, nemusi jinemu, tak neodsuzuj !

garalela
17. čer 2018

@nikolka2017 ja jsem chtela dite ve sve postylce a v manzelske byt pritulena k tatinkovi,ani jeden jsme neplanovali spolecne spani. Nicmene narodilo se nam silne kontaktni dite,ktere absolutne odmitalo spat samo a nejakou dobu mi trvalo,nez jsem zjistila,ze vubec nejak spi jen u mne. Takze nakonec spi s nami, i kdyz jsem to tak nechtela a ani neni duvodem nejaka lenost vstavat ke kojeni. Ted ma syn 4 mesice a musim rict,ze stale bych se urcite radeji vyspala sama (drzim strnulou polohu na boku, hlidam zabranu mezi tatinkem,aby nezalehl a celou tuto sestavu nekolikrat v nici preskladavam,kdyz chci zmenit polohu) a ke kojeni bych rada vstavala,ale je pro mne dulezite,aby mi detatko neco naspalo,takze to vydrzim. Nespinka vedle mne,ale na boku bricho na bricho jako klistatko. Takze nazor? My to tak neplanovali a spime tak, dokonce i tatinek neunesl ten narek. Takhle se vyspime uz vsichni.

ilonne
17. čer 2018

@martiniquest
@myjusiatko Takze podle vas pokud nespi vsechny tri deti u me v posteli a nikdy nespali, jsem spatna mama? To je prece hloupost. Kazdemu vyhovuje neco jineho a nechapu proc povazujete za spatne to, ze rodice se potrebuji vyspat...

misuled
17. čer 2018

@alcar Celý život je o respektu k druhým, tedy i diskuze...

martiniquest
17. čer 2018

@ilonne Proboha, nikdo tady nepsal, ze jsi spatna matka. Nebud vztahovacna.

raduushka
17. čer 2018

Přítelova ex spala v manželské posteli s obouma dětma- přítel aby se vyspal musel spát v obýváku a i tak se moc nevyspal, jelikož tam neměli moc dobrou matraci. Přišli mezi sebou o intimitu a to byl jeden z důvodů proč se nakonec rozvedli. Přítel své děti nade vše miluje ale potřebuje kontakt i se svou partnerkou. Spolu teď čekáme prcka a už máme koupenou postýlku a já doufám že se v ní malému bude líbit 🙂

garalela
17. čer 2018

@raduushka ano,jak jsem psala vyse, ma to sve nevyhody, i my jsme chteli dite mit v postylce,ale tohle nekdy nenaplanujes pokud to neni dite,ktere spi v postylce v poradku,tak se ti dva tezko v klidu vyspi vcetne lidi dve patra nahoru a dolu.

Strana