Spaní miminka. Je tady riziko zploštělé hlavičky?

kikapalpak
8. lis 2023

Zdravím maminky, mám měsíční miminko s refluxem a na UM.
Miminko spinká pouze semnou a postýlku nechce ani cítit, nevadí mi to ale..
Spí pouze v naší posteli a to ještě ke všemu celým tělem na polštáři a pod tím polštářem mám ještě polštář aby byl od pasu na horu vyvýšený. Prostě je zabořený. O zavinovačce ani hnízdečku nemůže být řeč, prostě nechce. Přes den pouze nosím a nelze odložit ale to mi taky nevadí. Přendávání taky neprošlo. Co mi ale trošku vadí je to, že se bojím splostele hlavičky. Bohužel u prvního jsem se nevyhla helmicce na upravení tvaru hlavičky a už nechci aby se to opakovalo. Bohužel, jsem zatím nepřišla na to, jak by se mu jinak mohlo v noci dobře spát. Myslíte, že tu je to riziko? Či máte zkušenosti s náročnějším miminkem?Nebo ho mám nechat spokojeného, tak jak je? Děkuji

uzivatelkapetra
8. lis 2023

@kikapalpak není spíše problém, že spí dítě zabořené jak sama píšeš? Tohle se nemá kvůli zvyšování rizika SIDS pokud se nepletu, když si ublinkne, tak nemá jak natočit hlavičku aby to šlo ven.
Moje nedonošená dcera blila mléko pořád několik prvních měsíců a taky postýlku bojkotovala, ale vždy jsem jí měla na rovné matraci vedle mě, spíše jsem se s ní snažila nehýbat, ať to v ní zůstane.
Ale já kojím, střídala jsem strany, ať leží hlavička pokaždé na jiném boku.

kikapalpak
autor
8. lis 2023

@uzivatelkapetra Ne, první týden jsem ho měla pěkně v postýlce ale zvracel. To tu ale neřeším. Je spokojený, tak jak teď spí. Když ho dám na rovno nebo vypodlozim madraci, tak se mu to vrací a on to polika a pak ho to i štípe a dusí se. Zkusím přiložit foto.