Spí vaše miminko v postýlce nebo s vámi v posteli?
Ahoj holky, chci se zeptat, jestli s vámi v posteli spí vaše miminka nebo je ukládáte do postýlky..... Já svou 2 měs dceru nechávám spát s námi v posteli, nechce se mi jí dávat do postýlky, je mi líto že je pak ode mě daleko (i když je to jen ubohej metr ode mně) a navíc, když jí mám u sebe v postýlce, tak na ní pěkně vidim a několikrát za noc ji prostě kontroluju, jestli je v pořádku. A kdybych jí měla v postýlce, tak budu muset pořád vstávat a ještě bych byla pořád nervozni, že nevidím, jestli dýchá atd............... Ptám se vás, protože mám 3 kamarádky s malejma miminkama a všechny dávaji mimča do postýlek, tak si připadám ted jako že něco dělám z výchovného hlediska špatně ☹
@radullah Nemyslím, že by to byl vliv společného spaní, ale ani u nás se závislost nekonala - dcerka se v necelých dvou letech sbalila, že už chce spát sama u sebe v posteli v pokojíčku. S jakýmkoliv hlídáním, včetně pozdější školky nikdy nebyl problém - naopak je to dost nezávislé dítko. Někdy skoro víc než je nám milo 😀.
Dcerka spala od narozeni v postylce bez bocnice u me strany postele, takze kdyz se naucila lezt, prelezala i pres me mezi nas a tulila se k nam obema. Ted ma 27 mesicu, do mesice cekame druhe. A protoze se nam dalsi postylka do loznice uz nevesla, zrusili jsme clee to kombinovane spani a vyrobili si 4luzko primo pro nas prostor (od zdi ke zdi). Miminku jsem koupila hnizdecko a uvidime, jestli ho bude potrebovat, nebo ne 🙂 Dcerka bude spat mezi nami a miminko na kraji u me. Jednou budeme radi vzpominat na to obdobi, kdy jsme spolu usinali a ve spanku se tulili. A na to probuzeni, to je proste kouzelne. Otevrit oci a videt dcerku, jak me pozoruje. 🙂
Za prvé si to dělej určitě tak, jak vyhovuje hlavně tobě, protože spokojená maminka je nejvíc i pro mimčo 😉 za druhé - já dávám do postýlky kterou máme hned u postele, takže se kdykoliv nakloním a můžu zkontrolovat kdyby něco, nebo dát dudlík..mám to takhle už od porodnice, nikdy jsem přes noc neměla malého u sebe, příjde mi že by se ani jeden z nás pořádně nevyspal. I na kojení zpočátku jsem vstala a šla do obýváku, občas k ránu kojila v posteli. Od 2,5měs. je plně na UM a spí sám (s králíčkem) celou noc. Já bych neměnila 👍
Maléj spinká v postýlce jen ráno už ho nechávám v posteli.
Mela jsem mimi v postylce kousek od nasi postele. Krasne jsem videla, jestli dycha. Nicmene stejne byl v postylce monitor dechu, kdybych furt zkoumala, jestli dycha, moc bych se nevyspala. Dvakrat jsem usnula vsede s ditetem pri delsim kojenu v naruci a v obou pripadech jsem se dost vylekala, dite mohlo skoncit spatne. Takze za mne do postylky😉.
Mám třímesíčního syna a ten spí v postýlce,postýlku mám hned u sebe takže ho mám na dosach ruky
Myslím, že záleží na miminku. Některé bude spokojené u maminky v posteli, ale znám i takové, co mají rádi svůj prostor. I naše malá se přes den ráda rozvalí sama v naší posteli, ale v noci musím být u ní. Už v porodnici jsem musela spát s rukou u ní v postýlce ( nechtěli mi dovolit jí mít v posteli přes noc), jinak se mrskala.
starsi spal do porodu mladsi se mnou, ted spi s manzelem a se mnou mala 🙂 mala ma 8t a starsi o 3 roky vic 🙂
Dělej to podle sebe. Tak je to totiž správně. 🙂
Můj syn spí už od začátku sám v postýlce, tu jsem měla proraženou k posteli a stačilo natáhnout ruku, abych věděla, že dýchá. Když jsme ho v roce přestěhovali vedle do pokojíku, proběhlo to úplně v klidu a bez pláče, no a kontrolovat jestli je v poho a dýchá ho chodím pořád (budou mu dva).. nebo se jen podívat, jak je krásný. 😃
Mě se teda teprve narodí, ale spaní v posteli s náma me nikdy ani nenapadlo. Za prvé máme malinkou postel (140cm) a pritel není zrovna strizlik, za druhé bych se neskutečně bála, ze ho zalehnu a za třetí si myslím, že by jak on tak já měl mít svůj prostor. Na druhou stranu bych ani nechtěla, aby spal někde daleko ode mě, takže postylku bude mít těsně u mě strany postele a jestli stáhnu bocnici nebo ne se uvidí. 🙂 Pro mě osobně mi to přijde jako nejlepší řešení. 🙂
Mě spala malá cca do 4 měsíců v postýlce, ale to jen proto, že jsem se bála jak byla malinká a chtěla jsem ať je na monitoru dechu. Jak ale byla větší, začala s námi spát v posteli a jsme spokojení. Kojení je pohodlnější, spinká líp a když chce sama do postýlky, tak jde.

Dcerku jsem měla po dobu kojení (plný odstav ve dvou letech) nechávala u nás v posteli. Upřímně, je to naše vymodlené miminko a užívali jsme si to moc. Na druhé narozeniny jsme ji koupili velkou postel a utvořili jsme si takovou "trojpostel" a teď, před narozením sourozence, posuneme její postel kousek dál, aby se pak vešla malá postýlka. Máme malý byt, stejně spíme v jedné ložnici.
Dcerka odsunutí do vlastní postele vzala úplně s přehledem, nemá problém s usínáním bez nás, ani s usínáním například u babiček na prázdninách. Žádná závislost se nekoná a já jsem ráda, že jsem jí neodepřela usínat v bezpečí u nás obou...však ani mě by se nechtělo spát samotné v posteli. 🙂