Společné spaní s miminkem
Zdravim vas maminky, zajimal by me vas nazor na spolecne spani v jedne posteli s ditetem. Mam 7 mesicniho spunta a tak se nejak stalo,ze kdyz jsem v noci kojila,tak jsem u toho usla a maly samozrejme semnou. Me osobne to nevadi, mam ho rada u sebe a rada se vedle nej probouzim. Jde mi o to, ze me neustale atakuji rodinni prislusnici poznamkami typu: mamanek, bude rozmazleny,uz ho to neodnaucis a bude s vami v posteli az buhvi do kdy. Rada bych vedela,jestli jste meli potom problem dat mimco do sveho. Podle me,kdyz to dite vi,ze je mamka blizko je jistejsi v zivote a ma pocit bezpeci. Jednou jsem byla tak vyhukana z tech reci,ze jsem ho nechala plakat a cpala mu dudlik a on chudak uplne se zalykal a uz to nikdy neudelam! Jak to tedy snaseli vase deti az jste se rozhodli je dat do sveho?
Dekuji vsem za odpovedi🙂
@smudlinka24 v tom přpadě je mi vás upřímně líto, protože žena bez dítěte může o dětech vědět mnohem více než matka, ale panna o sexu ví pouze z toho co jí poví kamarádky.
@karlajasmine Ano, to je z modrého koníka, a jiný zdroj nepotřebujete :D...to je jedno, vy stejně jiný než svůj názor neuznáváte, i když píšete že ano. A vlastně veškeré vaše komentáře kromě prvního vůbec nebyly k tématu ale jen jste se navážela do názorů ostatních a zastávala se kamarádky. K nám mamka vstávala jen na kojení jednou za 2-3 hodiny, starší brácha byl sice uplakané mimino, ale to nemá spojitost se spánkem v novorozeneckém věku,a le protože mamka byla během těhotenství neurotická, jelikož před tím se jí narodila mrtvá dvojčátka. Takže miještě někdo řekněte, že nevím nic o dětech, nebo, že když nemám ještě dítě tak vlastně nic nevím, a už vážně nevím co si myslet o svobodě vyjadřování. Mám svůj názor, tak mě zabte, ale já ho nezměním, a můžu s jistotou říci, že ani po porodu, jelikož dítěti se má nstavovat režim od začátku. A kamenujte mě jak chcete. Jsem jen člověk s vlastním mozkem 🙏
@kacik88 neurazte sa, ale musím sa Vaším názorom fakt zasmiať.. ale každý má na svoj názor fakt nárok, tak prečo nie... ale rada by som si počkala na Váš príspevok do diskusie po narodení miminka, ako by ste to riešila, keby sa Vám budí každých 30 minút, čo je fakt bežné.. ja tu nebudem schválne ani hovoriť, aký mám názor na jednu alebo druhú stranu, len poznamenám, že človek sa dočíta čokoľvek, a nie všetko je reálne. Dieťa aj matka majú inštinkty a tým by som to nechala otvorené pre každého.. 🙂
@kacik88
Panna si toho muze taky spoustu nacist a dozvedet se od kamosek😀.
Lito Vam me prijit nemusi a uz vubec ne uprimne, neni duvod😉
Neberte se tak vazne, nikdy nebude mit nikdo na vse stejny nazor.
@smudlinka24 Přečtěte si to prosím ještě jednou....vůbec jste to nepobrala 😂
@kacik88 Tak to s režimem mě teda pobavilo. Nevím jak chcete vysvětlit dítěti režim, když mimino vůbec netuší kolik je hodin. A ještě by mě zajímalo, co se stane, pokud se ten režim nenastaví, když se to teda MÁ. Doufám, že si od vás jednou přečtu článek jak se to dělá, třeba mi to u druhého půjde rychleji.
@kacik88
Snazim se cist velice pozorne, i kdyz to jde nekdy fakt tezko. Vy chcete svobodu nazoru pro sebe, ale pro ostatni ne. S nekym se proste clovek nedomluvi. Souhlasim s
@luj89 , pekne se to zvrhlo a kazdy bohuzel nema nadhled a zbytecne se rozcili. Ale to s detmi treba taky prejde😂 Tim koncim, Tva Máňa.
Jako bezdetna jsem spolecne spani zasadne odmitala. Pak se mi narodil syn,co se prvnich nekolik mesicu kojil stylem: 30 minut kojeni, max. 30 minut pauza a nanovo. Uz v porodnici jsem pochopila,ze mame-li se vsichni doma aspon trochu vyspat,hlavne manzel to s ohledem na svuj zdravotni stav potrebuje,musi maly spat u me. Nedam na to dopustit. A reci o tom,ze novorozenci jen ji a spi,me do dneska fakt se.ou.
Přečetla sem jen par komentářů,zbytek nečtu.
První týden kdy sme přišli z porodnice spala v postylce a byl to ten nejhorší týden ze vsech 😀 furt se budila,pak sem si ji vzala k sobě na kojení,obě sme usly a od te doby tak spíme furt,vydrží celou noc,je to paráda. Vyhovuje to všem i manželovi,ráno nás budí širokým úsměvem,místa máme všichni dost i na rozvalovani,na instinkt věřím,po debatě s doktorkou mi řekla,že společne spaní,pokud to rodičům vyhovuje,podporuje,miminka se občas zapomenou nadechnout proto pak pipaji monitory dechu "falešně" ,když je mimco u maminky,slyší jak dýchá a to mu to připomene 🙂 ,naše malá postylku odmítá,nevydrží tam déle jak pul hodiny,jo a ten prvni tyden nam monitor pipal 3x hrozný. Světě div se,mala je živá,zdravá a spokojená
Jooo a ještě dodatek v těhotenství sem pomouvala matky,které nosí deti v satcich či nositkach,pomlouvala ty ktere spí s detmi v posteli,to moje urcite NEBUDE!,dale ty ktere dítě stále houpou v kocarku nebo na rukou,ty které dítě stále chovají..no a dělám všechno z toho,protoze je to vzdycky to dítě,ktere si urcuje co chce a coo ne,tohle všechno to moje uspokoji,uklidni,uspi,tak nevidim duvod mu nevyhovet 🙂 věřte mi nebo ne,příchodem dítěte změníte spouuuusty názorů a můžete mít nastudovanou treba veskerou literaturu sveta
Ja myslim, ze zakladatelka to po prvni strane vzdala a radsi se odhlasila z MK, protoze tohle nema zapotrebi😂
@kacik88 naopak uznávám jak spani s rodici tak spani v postýlce 🙂 ale uznávám hlavně to, že na každé dítě platí něco jiného
@smudlinka24 já třeba s tebou souhlasil.Na svůj instinkt se mužů,ale nemusím spolehnout.Jelikož jsem velký spáč a ještě k tomu se v noci dost vrtim atd.prostě bych se bala a každopádně bych se ani já nevyspala !Není to sobeckost,prostě ma mít každý i to svoje pohodlí při spani
Dcera má 11 měsíců a spí od narození se mnou. Doma pak s námi v posteli. Neumím si představit, že bych ji dala do postýlky nebo dokonce do jiného pokoje .
Je to moje dítě, nebudu ji separovat . Žádné mládě není samo , jen lidi svoje děti od sebe odhánějí.
Náš malej odmítá spát, bez kozy v hubě, a to i přes den. Takže spíme všichni v jedné posteli a komu se to nelíbí, ať mi sedinku pollíbí. PS: Na nedostatek sexu si opravdu nestěžuji.
@dendasubaristka No ono po porodu a mesicich nevyspani ten sex taky nebudete potrebovat, verte mi...🙂
@sarad no ja doufam ze se tohle u me nestane. Budu proto dělat všechno. Nechci dopadnout jako sex jednou za 14 dni.
Mám děti dvě, hned po narozeni spal každý ve svém. Čekám třetí a jsem si jistá, ze jine to nebude. A to opravdu nespaly celou noc, naopak k mladsimu jsem vstávala casto i po 1-1,5h a přesto bych to jinak neudělala. Nikoho neodsuzuji, každý at si to dělá podle sebe, ale dle me je to i riziko, ktere ja nechtěla pokoušet.
Prvni syn mel radeji svuj prostor a druhy syn zase rad spal se mnou. Myslim ze kazdy ma sve potreby a udela si to jak je to pro vsechny dobre. Takze at si v tomto pripade dela kdo co chce a uzna za vhodne.
První mimčo spinkalo většinou v postýlce,jen výjimečně v posteli s námi.Podle ní se ale dali řídit hodinky.Budila se pravidelně po 3 hodinách...Přebalit,napapat a znovu spinkat tři hoďky...
Druhé mimčo spalo 10-15 minut,jinak pláč a pláč.Tak že byla v posteli,přes den v postýlce.
Takhle si jednou v postýlce usnula,tak jsem přivřela dveře,nechtěla jsem jí vzbudit,měla velmi slabý spánek.Pak jsme s manžou slyšeli zvláštní zvuky z pokojíku,šla jsem se podíva a malá celá fialová,zalknutá zvratkami.Dusila se a to jsem jí před chvilkou kontrolovala.Manžel jí rychle otočil hlavičkou dolů a začal klepat na zádička.Naštěstí se malá nadechla,zvratky vytekli a bylo vše v pořádku.Od té doby jsem jí samotnou v pokojíku nenechala....
@kaccistar Tak k němu budu vstávat. Do postele si dítě nevezmu, protože každá matka i nematka snad ví, že novorozenec, kojenc nemá spát na měkké matraci, jelikož se mu vyvíjí páteř. A vzhledem k tomu, že máme měkkou postel, tak to není podle mého(a nejen mého) názoru vhodné pro zdravý vývoj páteře. Manžel spával jako mimčo s rodiči, dokud tchán neřekl a dost. A světe div se, má problémy s páteří od útlého dětství. A spal tam protože byl uřvané dítě. I přes tento fakt má stejný názor jako já, že spát v manželské posteli s nevhodnou tvrdostí, není pro miminko zdravé. A toto vám řekne kdejaký pediat a ortoped.A smát se cizímu názoru je zřejmě zdejší specialita. Já vás také neurážím, anijste kromě zesměšnování nepřispěla, a to, že má někdo jiný názor ještě neznamená, že je k smíchu. Krásný den a klidně se bavte na názor všech kolem sebe, když sama žádný nemáte 😉
Kdyz jsem prvni tri mesice kojila,tak malicka taky spala s nami v posteli,bylo to pro me lepsi,pak jsem musela do nemocnice a babicka ji naucila spat v postylce..ted ma holcicka 7,5mesice a i kdyz nenapadne,tak se pomalu stehuje zase za nami do postele,uspavam v naruci..vzdyt je to to nejmensi co pro ty nase deticky muzeme udelat..ale taky si posloucham,protoze v posteli mame i naseho 6leteho 😂 hold,mame v posteli fakt plno 😍
@kacik88 Opravdu si myslíte, že 3kilové dítě prolehne matraci? 😂 To byste musela mít vodní postel.. Navíc argument, že by dítě mělo ležet na rovném, "protože se mu vyvíjí páteř", by vám v dnešní době už řada odborníků vyvrátila. Miminko se rodí se zakřivenou páteří do "C" a fyziologická zakřivení se vyvíjí aktivním pohybem dítětem, tedy posilováním svalů. Ne tím, že dítě leží rovně jak placka.

@liliprili
Nepopírám, že moje obhajoba mého názoru může působit útočně, ale jen jsem se bránila poté, co můj názor začaly snižovat jiné maminky, musíte si to číst celé a v kontextu. A trvdit o někom, že vlastně neví o čem mluví, jen proto, že ještě nemá vlastní dítě, je podle mě daleko povýšenější, než se obracet na odbornou literaturu😉