icon

Stahování předkožky u chlapečků

horsiee
8. únor 2017

Milé maminky chlapců, jak se k tomuto tématu stavíte?

Mám doma úžasného ročního chlapečka a nikdy jsem mu předkožku nestahovala. Naše Dr. mi o tom nic neříkala. A na internetu jsem si vyhledala kopu článků a ty se vesměs shodují, že se to za normálních okolností dělat nemá. Nechávám to tak a doufám, že to příroda vymyslela dobře.

Ale kamarádka co má nyní půlročního chlapečka to dělá, protože jí o tom doktorka řekla. Nejdříve jí to trochu šlo a nyní to zase nejde, tak se ptala jak to vypadá u nás.

Byla jsem přesvědčená, že dělám dobře když ,,nic nedělám,, ale nyní mám nasazeného brouka v hlavě a nechci nic zanedbat. Vlastně jsme se znejistily navzájem🙂

Děkuji za reakce a přeji všem hezký den😀

Strana
z2
luky_5
19. bře 2017

Přesně tak, do 3 let nezasahovat, jestliže nejsou problémy, pokud to jde dříve, tak max. nenásilně! A určitě vůbec ne po narozeni, kdy je fimoza fyziologická a má ji 96% děti.

naste
19. bře 2017

Já jsem na radu doktorky opatrně přetahovala od narození. Opatrně při koupání, nejlépe namazat mastičkou a jde to krásně.Potom už kolem těch 2, 3 let si to dělal sám a bylo to absolutně bez problému. Švagrová u prvního kluka nepřetahovala a někdy ve 3 letech začal mít problémy s čůráním, tak mu to na urologii dělali sondičkou. U druhého přetahovali a bez problémů. Vím, že máma bráchovi přetahovala také.

eofab
19. bře 2017

Naše doktorka říkala, že od 4. měsíce mám pomalinku začít stahovat. Ale mám z toho strach, abych mu nějak neublížila.

naste
19. bře 2017

Nebojte, musí se opatrně. Nejlépe to jde při koupání, ono to v té teplé vodě povolí. Já to vždycky ještě namazala Borovou mastí(nevím, jestli se ještě vyrábí) a pomalu, napřed jenom tu špičku, nikdy ne násilím, ono se to časem postupně uvolní a jde to dobře. Do tří let nesahat a ve třech letech chtějí, aby to šlo. A pak to udělají na urologii buď přetažením nebo sondičkou nebo obřízku.

gin124
20. bře 2017

Průměrný věk, kdy je ta předkožka stažitelná je až 10,4 roku.

*A pak to udělají na urologii buď přetažením nebo sondičkou nebo obřízku.*

Mnohdy to dělají, jenže v tom věku pokud není mimořádný důvod, tak se jedná o zbytečné traumatické zásahy. Mimoto zbytečně udělaná obřízka je zmrzačení a ublížení na zdraví. Na 95% obřízek provedených v ČR ze "zdravotních důvodů" je zcela zbytečných.

Strana
z2