Syn 21 měsíců neposlouchá
Ahojky všem.Mám dotaz.V prosinci se nám narodila dcera a od té doby je syn uplně jiný.Neposlouchá,když ví že dělá něco co nesmí tak ještě provokativně na mě kouká a jde a udělá to.I přes to,že mu řeknu ne.Myslím si že je to tím,že žárlí na malou,ale zase když pláče tak jde hned k ní,pusinkuje ji,hladí ji atd...Pravda je,že když jí mám v náruči,musí syn hned taky.Já vím že je to normální,ale kolikrát dělá věci co jsou vážně nebezpečné,třeba že leze na stůl,židli a tak.Několikrát jsem mu vysvětlovala,že to nesmí dělat,že bude jinak ,,bolí´´,zkoušela jsem mu lehce plácnout přes zadeček a ručičku,ale na nic nereaguje.Prostě jde a udělá to znovu.Tak se chci zeptat,jestli má někdo zkušenost? Jestli je to zrovna nějaký vzdorovací období nebo žárlivost? Děkzuji za reakce
Ano, žárlí - když leze na stůl, MÁ tvou plnou pozornost, i když negativní. Jo a taky leze do období vzdoru, kombinace zapeklitá.
On se zlobí na vás, ne na miminko, vás má méně..
Tak to jsem zvědavá,kdy žárlit přestane.Je to vážně vysilujici,kolikrát ani nemůžu v klidu malou nakojit
@ancickahyksova no, neuklidní tě, že cca za půl roku..a kolem 3-3,5 přejde vzdor.
@ancickahyksova Bude to kombinace obojího. Žárlí na sestřičku, vadí mu, že už není jediný, kdo má tvou pozornost... A to, že neposlouchá, je v tomhle věku úplně normální. Můj syn je stejně starý jako tvůj a sourozence zatím nemá. Mám pocit, že většinu dne jenom vysvětluju, že to a to nemá dělat, že může spadnout a zranit se... Rozumí moc dobře, všechno odkýve, ale stejně si dělá, co chce 😀
@oplatecka to samé je i u nás..kouká,odkyve a v klidu jde a udělá to znovu...už aby tohle období přešlo :D
žarlit asi žarli, ale tohle vzdorovaci obdobi by stejne prislo, i kdyby byl jedinacek. nase pide melo 20 mesicu ted nedavno, zarlit nema na kojo a je to jak pres kopirak. prvni vzdor, holt musime vytrvat a prezit, oni z toho vyrostou 🙂

A to ještě musím dodat,že když mu řeknu nedělej to,začne se bouchat rukama do hlavy,zasměje se a pokračuje.Bohužel někdy mám pocit,že mi bouchnou nervy.Navíc když se do toho přidá malá,je to fakt nářez :D