Syn neumí spát v kuse déle jak 30 minut
Syn má 13 měsíců a zajímalo by mě, zda se s tím někdo z vás setkal, že tedy takto staré dítě prostě neumí spát v kuse? Vždy po cca 30 minutách se probudí - ve dne to znamená ho znovu uspat, v noci jak kdy - někdy zase uspat, někdy jen prostě otevře oči, zkontroluje si okolí, převalí se a zase chrupe
On tedy nespal dobře prakticky nikdy, výjimečně teda v nosítku vydrží spát klidně ty dvě hodinky, ale budí se i v něm. Kdy mám čekat, že bude spát trochu víc jako dospělý? Přijde mi na tohle už trochu starý...
Měli jsme to také tak, bylo vidět, že je nedospalý, unavený, byl často ubreceny, ale budil se pravidelně po 45 min. Trochu se to zlepšilo, když jsem ho v ruce a půl přestala kojit. Teď mu budou dva a už se vzbudí málokdy... 😉
Mě se budil, pokud nměl fyzický kontakt se mnou... na rameni my vydržel spát 2-3 h v kuse, sám tak 20 min max...
jojo, dloouhou dobu taklhe dítě spávalo. 30 minut, často fakt na minutu přesně, a konec. souvisí to asi s tím, že to je nějakej cyklus spánku, kterej se pak mění. buď nastává další fáze spánku, nebo probuzení. a to ještě se na tu půlhodinu postupně x měsíců propracovával:D nejdřív spal třeba 10, pak 15, 20 minut.. a pak mu dlouho vydržela ta půlhodina. myslim si, že se to prodloužilo až po odstavu..ale to už si přesně nepamatuju.
ale v noci teda dokázal spát víc v kuse. budil se taky dost často, ale tím myslim třeba 5-7x za noc. ne po půlhodině pořád.
myslim si, že ti tady stejně žádná odpověď moc nenapoví:( chápu, že bys chtěla, aby už synek spal líp, ale některý děti to tak prostě maj a musej z toho vyrůst. a každej vyroste jindy. celej ten spánek může změnit odstav. a taky nemusí..:/
@normalnimatka Tak to si mě uklidnila, že to je aspoň normální. V noci nevím přesně, jak často se budí (když mě nevzbudí 😃) On si při každém vzbuzení nepřijde k prsu...
Nejde o to, že by mě jako tak často budil - kojím teď už jen cca třikrát až pětkrát za noc. Spíš mi šlo o něj.
Bud ma nejake zazitky, nebo se ubezpecuje, ze tam jsi. Spite spolu?
@bayt aha, tak to bych neřešila asi moc, buď ráda, že tě při každým probuzení nepotřebuje na opětovný uspání🙂 to bys asi brzo chcípala spát po půlhodinách takhle celou noc:D jestli se umí občas uspat sám, tak toje dobrý🙂
normální to asi je, děti maj prostě různou potřebu spánku. já mám doma taky nespavce, tak se spíš divim, že jsou nějaký děti schopný spát i v předškolním věku přes den, nebo že to potřebujou, a že spěj třeba celkem nějakejch 13 hodin, to je pro mě prostě naprostý sci-fi. to náš spal jako novorozenec leda, a možná ani to ne. zkus si nasčítat, kolik synek vlastně naspí celkově. já pak zjistila, že našemu satánkoj stačí prostě 11 hodin. a když spí víc, je to spíš ku škodě. že večer nemůže dlouho zabrat a tak. tak je to holt jeho potřeba a já se můžu na hlavu stavět, že by se mi hodilo, kdyby chrupkal těch 13:D
on se ten spánek pak mění. s odstavem třeba a tak. mně přijde, že co jsem kojila, to dítě prostě spalo na půl voka, lehce vzbuditelný a tak. hendka chtěl prso, jen se něco šustlo. po odstavu začal spát tvrdším spánkem, a myslim, že je ten spánek i kvalitnější. a zcela evidentně mu nechybí spaní přes den, až do večera je ok a pak aspoň v noci dobře spí.
tím jsem jen chtěla říct, že holt když spí jen půl hodinu, tak se nedá svítit. prostě to spaní přes den dítěti trvalo půl hodiny. když to bylo málo, tak spával 2x za den půl hodinu, nebo to bylo asi ještě míň tehdy. nějak to přizpůsobit a rozložit, aby to bylo akorát.
@puhelin Jj, spolu....teda v noci. Přes den obvykle no, a to pak je prostě brzy vzhůru a když ho znovu neuspím, tak sice vesele vstává, ale brzy je hodně utahaný a otrávený.
@normalnimatka Synovi je 13m a spí celkem těch 13 hodin. 11 hodin přes noc a cca ty dvě hodinky přes den, s tím, že zatím jednu hodinu dopo a jednu odpo.
@bayt takže když spí takhle přes den, tak spí dohromady hodinu, ale teda znova ho po tý půl hodině musíš uspat..?
@normalnimatka presne tak....a kdyz bych neuspala, je uplne ospaly a otraveny

Ahoj. Jsou děti spáči a děti nespavci. Řekla bych, že pokud je zdravý, tak prostě máš nespavce - stejně tak, jako já 😀 Od malinka spal málo přes den, jako miminko spal krásně v noci, ale před 1. narozeninami se to zlomilo a doteď (je mu 2,5r) se v noci cca 3x vzbudí, pořád se převaluje a přes den dá max. hodinku. Vstává ráno kolem 6h a usíná večer kolem 20-21h. Zhruba před rokem spal dokonce přes den jen půl hodiny, max třičtvrtě. Nedokážu říct, jestli tvůj syn bude spát v budoucnu přes den lépe, ale asi jo, až bude běhat venku a bude více unavený.