icon

Syn vstává moc brzy. Pomůže zatemnění, rolety?

21. únor 2025

Ahojky. Moje dítko je spáč po mě od narození. Vždy se budil kolem 8-9h ranní.
Teď poslední týden vstává kolem 6h úplně čilý 🙈 už neusne, pak jde spát normálně kolem 10:30.
Je mu 11 měsíců a pár dnů. Nemůže to být třeba světlem venku? Má střešní okno na straně, kde vychází slunce, takže má pak nejsvětlejší pokojíček. Nepomohla by roleta ??

misha31
21. únor 2025

Tak pokud neni mrzuty, proc ho nutit dele spat?
Mam 13mes kluka a vstavame v 5 rano.

alice180
21. únor 2025

Jako můžeš to zkusit. Naše malá jednu dobu taky vstávala brzo a zatemňovací závěsy pomohly ten spánek trochu prodloužit.

betysl
21. únor 2025

Možná jen období, možná ne 🤣 syn tři roky. Cca od dvou let spal krásně od 20hod do 8:30 zhruba. Poslední týdny vstává v 7hod. Ničí mě to ale nijak to neupravuji, v pokoji světlo nemá a stejně vstává a říká maminkoo jsem vyspinkaneeej🤣 jinak spal vždy odpo cca od 11-11,30hod do 14hod. Ted uz také to zkratil na hodku max hodku a půl. Asi už mi sta i prostě méně škoda že mě ne 🤣🤣

pavicka
21. únor 2025

6,5 leta vstava pravidelne pred sestou, jde do skoly, druziny, krouzek, usne tak 20.30 bez denniho spanku..cekam, kdy se to zlomi 🤣

ajja87
21. únor 2025

Zkusit roletu můžeš,ale myslim, že stejně nepomůže
,taky jsem měla první dvě deti celkem spavé,coz pro me byla slast,vstavat po nočním maratonu aspon v osm, třetí taky spavalo aspon do té půl osmé,ale právě kolem toho jedenáctého měsícei začal taky vstávat před sedmou a poslední dobou uz se pred šestou začne kroutit v posteli a nejpozději o půl sedmé je vzhůru a už neusne.je mu 14 měsíců... někdo řekne, že je ta půl sedmá úžasná,jo jasný kdo vstává v pět tak určitě,ale když je člověk zvyklý, že děti spavaly i do těch osmy a tak je pro něj půl sedmá za trest 🤣

cilkat
21. únor 2025

Spíš bych zkusila posunout večerku a začít ten spánek v 10:30 tlačit k obědu, no. Asi už potřebuje méně spát a je prostě vyspalej, no.

patypresdevaty
21. únor 2025

Máš dítě, ne robota. Víš kolikrát se tohle ještě změní?

autor
21. únor 2025

@cilkat no on spí dost přes den, to je pravda. Včera si zrovna dal 2h dopoledne a 1,5 h odpoledne a pak spí cca od 20h

patypresdevaty
21. únor 2025

tak to máš celkově dost spící dítě, řekla bych 🙂 A vstávání v šest? Věř, že to je ještě zlatý...

ai30
21. únor 2025

To dekuj bohum za tak extremne spave dite a chod spat driv, at jsi v tech 6 v pohode.

pe_tu_ss_ka
21. únor 2025

Nám na tohle zabraly zatemňovací závěsy.. Ale teda co chodí do školky, tak se naučil vstávat ve stejnou hodinu a už nepomůžou ani závěsy.

hafika
21. únor 2025

No a co ubrat jeden denní spánek a nechat už jen jedno spaní po obědě? Někdy kolem 1 roku jsem to musela udělat u všech dětí.

hennrietta
21. únor 2025

Dětem se spánek mění. Jednu dobu někdy kolem 10. měsíce vstávala už v 5. Pro mě, která dokáže fungovat od 8 hodin a vejš, tak strašný. Byly jsme spolu v ohrádce. Ona si tam hrála, lezla po mně a já dospávala, protože jsem věděla, že si neublíží.
Nemá cenu něco vymýšlet, když je vyspalý. Stejně nic nepomůže.😄

ele_nka
21. únor 2025

Syn přestal spát přes den v roce. Usínal zásadně v sedm (zkoušeli jsme posunout, ale bez úspěchu) a vstával ve 4. Teď už chodí do školy, když vstává v 6 je to na něj pozdě. 😃
Takže je možné, že je to jen období. Možná by pomohlo zkusit nechat už jen jedno spaní přes den. Nebo se tam prostě nastavil a můžeš to jen přijmout jako fakt se kterým nehneš.

martulka88
21. únor 2025

Náš malý reaguje na světlo. Takže, když byl v ložnici ještě v postýlce, pořídili jsme rolety + závěsy a spal jako dřív. Co je v pokojíčku, nemá rolety a je to znát. Takže budem taky pořizovat i tam.

elesse
21. únor 2025

Spi dost pres den… ale jinak my zatemnovaci zavesy dost vyuzivame, hlavne v lete, to pak v devet jeste spat nechteji, ale v pet uz vstavacka. A to se neda, takhle to pomuze cca hodinu na obe strany

autor
21. únor 2025

Ano myslím si právě, že je to světlem. Syn dost reaguje na světlo od malinka.. zkusím to. Musím objednat roletu do střešního okna + ještě zatemňovací do klasického. Uvidíme. Dám vědět jak jsme dopadly 🙂

journals
21. únor 2025

Už ti někdo prozradil že dětem se spánek prostě mění? Jsi klikař, ano, i když vstává v šest. Může být hůř. Mnohem, mnohem hůř

autor
21. únor 2025

Ano, vím, že se jim mění spánek. Největší zlom jsme měli kolem 6 měsíce, kdy se budil v noci snad každou hodinu asi 14 dní a pak se to zase srovnalo. Pak vždy , když se mu dere ven nějaký zoubek, to je ale chvíli a chvilli klid - na střídačku a nebo když je nemocný. Ale zase znám své dítě a vím, že vždycky jsou nějaké důvody. Ale myslím si, že je to prostě tím světlem. Protože jak začalo ráno teď dříve svítat, tak vstává dříve.

journals
21. únor 2025

🤷🏻‍♀️ tak proč se ptáš když víš?
O blbém spánku toho moc nevíš, buď ráda. Zjevnou příčinu to mít vůbec nemusí

martinka_33
22. únor 2025

@hennrietta ja jsem nejmladsi davala do ohradky, lehla jsem si na gauc a spala 🤣 mala si v ohradce broukala, hrála a neprotestovala, zlate miminko to bylo ❤️

shirilka
22. únor 2025

Máme zatemnovací závěsy ale je to úplně jedno, vstává po 5 i když venku je úplně tma, ale máme od narození nespavce a ranní ptáčátko k tomu, jednu dobu se u nas vstavalo 4:30🤣

houpacikonik
23. únor 2025

Co na to pomůže? Trpělivost. Hlavně u Tebe. Ber to jako vývojovou etapu. Těch změn bude ještě hodně. Postupně zacne vynechávat denní spánek, ve skolce bude změna režimu, pak škola, dospívání.
K dítěti není tlačítko na vypnutí. Takže o víkendu bude pravděpodobně vstávat stále stejně nebo dřív.
Ale neboj .nejpozději v pubertě bude vstávat v 9, 10, k obědu.
Ale když to vydržíš 18 let, odměnou ti budu vnoučata.

megi89
24. únor 2025

Když jsem četla, že vstává moc brzy, tak jsem myslela, že vstává ve 4h ráno...V 6h ráno je luxus...🫣

kacka1994
24. únor 2025

U nas pravidelne vstavaji deti tak v 5 a to mame zatemneno :D Az ted v 5letech jeden z nich obcas dokaze spat dyl 🙂 Je jedno v kolik jdou spat vecer, rano proste vstavaji 🤷🏻‍♀️ Pomaha se s tim smirit a stridat se o vikendu ve vstavani 🙂

kacka1994
24. únor 2025

@martinka_33 ja jsem dala do ohradky detsky gauc, na kterem kdyz se rozlozil jsem spala a mala si tam hrala kolem me a na me :D

helach
24. únor 2025

Máš štěstí na spací dítě. My bohužel ne 🙂 Může to být jen období nebo tím, že má hodně denního spánku. U nás se to vždy touhle dobou, kdy je ráno větší světlo, zhoršuje. Ale zase se to srovná. Zatemneni na moje dítě nemá vliv. Budí se ve stejnou dobu, ať je zatemneno, nebo ne. Má vnitřní budík a spánku mu stačí málo. Takže vyzkoušej, ale neupinej se k tomu.

pampelina18
24. únor 2025

V 6h 😂😂😂 vždyť to je v pohodě úplně. Mě vstávají všechny děti ve 4 😀

autor
27. únor 2025

Update : syn měl dnes 2.den v pokojíčku zatemňovací roletu na střešním okně , kde mu začíná vždy svítat právě kolem 6h. A co má roletu, tak začal vstávat zase v 7:30 👍 tak super, mám radost. Říkala jsem si, že je zvláštní, že by se takhle brzy budil. Je to spáč od narození po mě 😀😳