icon

Taky si připadáte jako jediná máma, co její dítě dělá vše jinak? 🙂

lucietamamieta
9. bře 2021

Ahoj maminky. Já věřím, že v tom nejsem sama, ale mám pocit, že okolo mě všem spí děti celou noc a nejlépe v jejich postýlce, krásně papají, usínají sami a ten můj čertík? (8 měsíců) Usne jen u houpání a to jen specificky na míči. :D Jak ho položím musím dát ješťe prso aby úplně usnul. V noci spí semnou v posteli a budí se co hodinu na mlíčko( kojím) a když rostou zoubky, tak co pul hodinky. Lžičku naprosto odmítá. Takže u nás blw metoda. Moc ho to baví, ale mohl by to po sobě pak i uklidit. :D Své dítě miluju a věřím, že to jednou přejde, ale mám pocit, že maminky okolo mě to vůbec neřeší. :D Jste na tom někdo podobně?

zuzanka26
9. bře 2021

Ahoj, já už mám teď děti větší, ale vzpomínky na toto období mám dost silné. Moje dcera byla nespavec a všechno jí strašně zajímalo. První prospanou noc jsme měly až ve 2 letech. V těch 8 měsících to bylo podobně, jako píšeš. Být každou hodinu vzhůru je nesmírně náročné fyzicky i psychicky. Nám pomohlo pak, když jsem přestala kojit a prostě na noc dávala kašičku nebo UM, to pak spala aspoň 3 hodiny v kuse. . .Měla jsem jí do 3 let u sebe v posteli. Další problém byl, když začala mluvit ( velmi brzo) a v noci si chtěla třeba 2 hodinky povídat. Byla jsem jako zombie. Ale! Opravdu to přejde časem, jen budeš muset taky podniknout nějaké kroky a pevně se rozhodnout co udělat( a pak už neustoupit, dítě to časem přijme). Každé dítě je jiné, ono to vždy působí, že všude jinde děti spí celou noc a maminky jsou spokojené. Bude to určitě dobrý, musíš vydržet. Asi jsem ti moc nepomohla, ale prostě zkus třeba nejdřív odbourat pomalinku to houpání na míči, my jsme to taky měli a vím, že okolí nás vůbec nechápalo, babička mi pořád říkala, jaký bič jsme si na sebe upletli. Všechno ale přejde. 🙂

lucietamamieta
autor
9. bře 2021

@zuzanka26 Ale ano pomohla 🙂 Jsem ráda za reakci. To by mě zajímalo jak jste odbourali houpání. 🙂 Pořád čekám na příhodny okamžik (rostou zoubky, jsem nemocná apod.) a on pořád nepřichází. Možná jen prokrastinuju. :D Kojit zatím chci. Asi jak říkáte. Budu muset vydržet :D

zuzanka26
9. bře 2021

@lucietamamieta nejde to samozřejmě ze dne na den, ale třeba chvilku pohoupat, pak odnést do postýlky a nakojit a pak jen držet než usne. Já vím, že jsem pak měla období, že jsem jí dávala do postýlky, ale zase jsem musela u té postýlky stát a zpívat písničky. 😂 Prostě hrůza. Držím moc palce.

moonulka
9. bře 2021

Mám to vlastně stejně, dcera 9,5m. Usne občas na míči, jinak přes den v šátku nebo na prse. V noci ani neřeším jak často kojím, ani nekoukám na hodiny. Jak se začne vrtět a fňukat, dám prso a za chvíli většinou spíme obě. 😁 Do postele chodíme zároveň, já třeba ještě sleduju seriál když třeba už hodinu spí a nechce pustit prso. 🙈 BLW jedu taky, ale spíš ze sympatie, ne proto, že by lžičku nechtěla. Já to prostě neřeším, je jaká je, vybrala si mě za mámu protože věděla, že se o ni zvládnu postarat i když bude třeba v něčem náročnější než jiné mimča 🥰

darkwitch
9. bře 2021

@lucietamamieta dítě uz mam starší, ale popisujes klasické mimino... děti co spí v postýlce celou noc jsou mýtus a blw metoda je super

jjasmina
9. bře 2021

Taky tak , malé byl rok a začala se mi budit až teď po 3-4 hod, trvá to teprve 4. Den, jinak se budila po pulhodinkach, max po 1,5.V noci jsem teda při každém pobreku přestala dávat prso a najednou mi začala spát dyl, jinak v postýlce taky nespí, spí s námi.

vikinkav
9. bře 2021

Ahoj my jsme obe deti od narozeni houpali - v zavinivacce, na balonu, na rukach, v nositku. Nejak po trictvrte roce/roce - kdyz uz byli moc tezci, jsme s nimi lezeli v posteli. Ted je male rok a 3/4 a hodinu usina v posteli. Nakojim a lezime, ona po me leze, zpiva si, ja delam ze spim :D syn nemel nikdy presnidavku ani sklenicku, jelijsme jen BLW. U dcery nebyl cas tak jsem ji je davala 🙂 a oba dva jsem na poledni spanek kojila dokud neusnuli. S obema doted spime v posteli. Takze tak :D

tiki
9. bře 2021

Moje vsechny deti byly a jsou divne, dokud jsem kojila, poradne nejedly, nektere z nich neji doted. S kazdym dalsim ditetem jsem byla mekci a davala jim, co jsou schopni pozrit, ne co je zrovna uplne hyper super zdrave (teda ne ze bych je krmila susenkama, ale kdyz byly ochotne pozrit slazenou presnidavku nebo kus domaci buchty, tak ji dostaly, cokoli bylo lepsi nez abych to tahla ja jen s mlekem).
Usinaly u kojeni, ale kdyz jsem se rozhodla, ze odstavim (ze dne na den, ne postupne), tak byly behem tydne schopne usnout normalne. Za ten rok a pul pohody mi ten tyden odvykani stal... Na mici jsme tedy nikdy nehoupali, od druheho ditka jsme uspavali v hacce, kde je houpani vyrazne pohodlnejsi, clovek jen taha za houpajdu a pruzina dela praci za nej. Ale zavislaci na uspavani pri houpani z nich take nebyli, kolem roka a pul je to vetsinou prestalo bavit...
O diteti, ktere sni vsechno predepsane a spi celou noc si muzu nechat jen zdat. Teda treba se to tentokrat povede a prevrati vsechny me teorie, ale tabulky proste na radu deti nefunguji...

michaela666
9. bře 2021

Naše malá přijde divná naprosto všem. 😃 Jsou jí necelé dva měsíce. První měsíc byl šílený, usnula jenom na rukách a vyžadovala abych u toho chodila, jinak šílený řev. U kojení se vztekala, řvala a vzpírala se jako bych ji vraždila. Neustále chtěla být jenom u mě. Ty řeči jak ji mám nechat vyřvat a ona přestane mě nehorázně vytáčely...Je to 14 dní, co začala usínat vedle mě na posteli s hlazením a broukáním. V postýlce si brblá a u toho láduje ručičky do pusinky. Teď sama začala past koníčky, když na mě leží... Takže pro změnu poslouchám jak se rychle vyvíjí a to není zdravé. Tohle dělat nesmí a takhle kopat nožičkama to je v jejím věku nezdravé, jaktože ji nechám spát 4 hodiny bez jídla a nebudím ji. Určitě má náběh na ADHD. 🤣
V kostce jsem matka na ho*no, protože neumím nastavit svoji malou tak jak to má švagrová, sousedka nebo snacha Františky z prasečáku.

chumlee71
9. bře 2021

@lucietamamieta to jsem psala já??😁😁 Mám jen dvě věci jinak- uspavam na ruce a malý ma rok🙂

domza
9. bře 2021

Já si myslím ze moje děti jsou naprosto normální a obě byly hodně podobne jak popisuješ. Hlavně prvorozena s tím spánkem byla úplně stejná. Druhorozena dokonce zvládla usnout v kočárku a dokázala usnout i jen tak sama v posteli. S jídlem ale dokud jsem kojila tak nejedly a jak jsem přestala kojit tak se tak rozjedly ze mi přijde ze pořad jen jedí a každý se nestačí divit kolik toho dvě hubene holcicky dokáži snist

lucietamamieta
autor
9. bře 2021

Strašně moc děkuji všem za reakce. 🙂 Trochu jste mě uklidnili. Nehodlám dělat nic násilím. Blw si užívá a já se můžu v klidu najíst. (to je bezvadny.) Tak já budu mít s tím naším prckem velkou trpělivost a vsadím se, že do všeho dospěje. Moc děkuji!!!

merope
9. bře 2021

Ehm... mé dítě spalo celou dobu ve své postýlce... dokud z ní nezvládl sám vylézt. Krásně papal... tedy pokud krásu papání hodnotíš výtvarnými výtvory z jídla po kuchyni. Sám usínal... když jsem ho tam samotného nechala a dokud nedokázal vylézt. Teď teda taky usíná sám... dneska usnul třeba v 11 dopoledne (v obýváku na zemi), včera v 16 odpoledne (u babičky pod stolem). Teď mi tu skáče "po hlavě" a pomalu půjdeme ven, pokud si teda ještě nedá aspoň trošku oběda.

Ale teda zase kupu věcí dělá úplně stejně jako všechny ostatní děti:
- hysterické záchvaty na ulici
- bere dětem hračky
- nabízí vlastní a když se po nich natáhnou, tak si je vezme
- vyměňuje si s ostatními dětmi jídlo / dudlíky / flašky na pití na pískovišti
- běhá kam se mu zrovna chce, zvláště když si chci s někým povídat na ulici
- ...

Určitě by se toho našlo mnoho. Jo, jsou mu dva, takže prostě "je to jen období", kdy bývají hysteráky normální.

Jo a nečti ty žurnály popisující nějaké ne-děti 😀

merope
9. bře 2021

@lucietamamieta A ještě čtu jak jsme odbourali houpání? No, když vylezl z kolíbky, tak jsme ji museli zrušit 😀.

eviicka
9. bře 2021

Mám stejně staré dítě, usíná jen u prsu nebo v nosítku, spí se mnou, v noci se budí. Všechny kamarádky okolo to mají stejné, takže v našem okolí to divné není. Jídlo jak u koho, tam se to různí.

lucietamamieta
autor
6. dub 2021

@chumlee71 Omlouvám se, že reaguji pozdě :D Ale nedá mi to a musím se zeptat,jestli mate vše pořád stejné? 🙂

chumlee71
6. dub 2021

@lucietamamieta pořád stejný 😀i když se občas nechá i nakrmit, tak mám alespoň min úklidu. Se spánkem pořád stejný, co hodinu vzhůru, ale to už jsem zvyklá od staršího, ten se budil co hodinu do dvou let. Teď má tři a budi se max 3x za noc. A u vás nějaké změny?

janinasm
6. dub 2021

@lucietamamieta tak že ti pije v noci každou hodinu mi přijde v jeho věku trochu moc, ale každé dítě je jiné, takže když to vyžaduje, dopřej mu to😀 jinak já spíš od okolních maminek vím , jak mají jejich děti úplně nadpřirozené schopnosti. V půl roce už snad i chodí, v roce jsou jejich děti bez plen a umí se samy najíst, v roce a půl už mluví souvětími,atd.....😀😀😀 někdy co se člověk nedozví...😀

kacenka115
6. dub 2021

@lucietamamieta v 8m je ještě miminko maličké a každý dítko je jiný. Můj starší syn bude mít 4 roky a ještě nikdy nespal celou noc, protože trpí na noční můry. Mladšímu je 6m a nespí skoro vůbec, pro jistotu. 😅 Nejlepší je neřešit, co jiné maminky a děti a sledovat to svoje, co potřebuje a co vyhovuje vám oboum. Mě třeba nevadí, že mladší usne buď při kojení nebo v šátku či kočárku,i když je to někdy vyčerpávající.

moonulka
7. dub 2021

@janinasm jo, to souhlas, ale k tomu že se v roce najedí samy... To není vůbec nereálné, já jedu metodu BLW a malá jí sama od prvního příkrmu v 6m, nikdy jsem ji nekrmila 🙂

lucietamamieta
autor
7. dub 2021

@chumlee71 tybrďo. Do dvou let 😅😅 Hmm, tak to se mám na co těšit. 🤗 No budi se trošku méně. Tak 5x za noc. Ale pro změnu se hrozně vrtí. 🤦‍♀️ Jinak žádná změna. Kromě toho, že se začal vztekat v kočárku, když je unavenej. 😄

netopejr
7. dub 2021

@lucietamamieta Úplně normalni dite, to ty spolecenske s5andardy tady a ted jsou nastaveny trochu jinak nez optimalne pro male deti.
Je normalni, ze dite spi lepe s mamou, ze samo se citi nejisté, ohrožené, ze v tomto veku chce MM a sahat si na jidlo, ktere ji.
Mam vic deti žádné nespalo v postýlce, jen jedno tam vyjimecne uslo. Jedno bylo kocarkove, vozilo se rado 3 m do 8 let. Jinak v kocarku max 20 minut, pokud tam usnuly, kicarek plynule jel,pak se i tak vzbudily a dal ani omylem. Na zadechmi spi 3 hodiny v nositku. Ted mam dite rok a půl, ktere temer nikdy, ake fakt nikdy nespi samo a jen zcela vyjimecne se nevzbudi, kdyz opustím postel a pokud, trva to do 10 minut, dele tak jednou za tri mesice. Zadne dite neslo nastavit na pravidelny rezim. V noci teda spi, buzenina kojeni a kojeni nepočítám, to je někdy nonstop. Nekdo se odkuli, nekdo prituli, nekdo musi byt pripojenej. Neřeším, vsichni se odpoutali normalne a vcas. To, jak kdo spi - od do v noci, jak tvrde spi zavisi na vrozenych danostech. Mam skrivana i sovu, mam dite kt3ry spi jak parez, druhy spi zlehka, jedno ma vubec malou spankovou potrebu 6-7 hod v noci,.přes den nespí, od 2 let takhle. Kojenim to - pokud jis dost - neni, i kojencibspi celou noc. Deti obv.budi curani, a to ma kazdy jinak - nekdo pravidelne po pulnoci, jiny az k ranu, nekdo vubec, az rano.
BLW je super. A kazdy to ma zas jinak. Nekdo dela binec i v 10, a jiny ji v roce meloun na vidlicku. Nekdo je patla a nekdo jak ze zámku. Vedeny jsou stejně, ale narodily se jiny. Fakt to neni jen tim, jak je vedes.
Napln potřeby sveho ditete, nasyti se, bude se citit jiste na svete. Kdo nema uspokojeny citove potreby, hledá nahradni uspokojování, nerado se odpoutava. Od 2 let moje deti klidne odjedou na tyden s tatínkem nebo samo dite stravi den u nekoho známého. Zadny problem. V 6 jedou samy spokojene na tabor. Fakt si nevypestujes rozmazlenyh9 zavislaka, ale spokojene samostatne dite - kdyz ho teda nebudes pao prepecovavat a nechas mu prostor, aby se o sebe staralo i samo. A zase ta mira a způsob, jak to kdo zvládne, se liší - někdo ma vic svuj svet a neni praktik, nekdo je suoer praktik, a zas neni tak superdobry v jecem jiném. Důležité je, aby se o sebe kazde dokazalo postarat. 😉

lucietamamieta
autor
7. dub 2021

@netopejr To je krásný. Asi si to přepíši a nalepím někam kde to budu pořád číst. Jsem ráda za Váš komentář. Je krásný. Děkuji. 🌺