Tankování s dítětem v autě. Je lepší ho nechat uvnitř?
Zajímalo by mě, jak to děláte, když musíte jet natankovat a dítě sebou. Do teď mi jezdil tankovat vždycky manžel, abych nemusela jet s malým, ale teď není doma. Bydlíme na vesnici a pro všechno musím autem. Synovi je deset měsíců, tak snad by tu chvíli už vydržel v autě sám. Zase mi přijde lepší nechat ho sedět v zavřeném autě než aby čuchal ten smrad a výpary. Co myslíte?
Vzdy nechavam deti v aute kym tankujem. Ved mu mozes kyvat cez okienko. Potom ked platim tak ich berem so sebou ked chcu ist.
@mamora nechávám v autě …u tankování na me vidí … a platba je rychlovka … jdu v čase kdy tam žádný drama nebývá 😂při těch cenách me přijde ze to nebývá drama ani ve špičce .. přijdu. Řeknu číslo stojanu .. pipnu kartu a jedu 😂takže otázka par minut pak … maximálně si tam chvilinku porve.. ale vytáhnout ji z auta tak si moc nepomůžu …
Když byl malej ve vajíčku, tak jsem ho občas brala sebou k placení. Ale měla jsem isofix a byla to rychlovka. Teď než bych ho vypásala a zapásala, tak mám 3x zaplaceno 😁
Nechávám děti vždy v autě.. Nikdy (ani když byly miminka) jsem je nebrala k placení nebo nenechala vystoupit z auta během tankování. Jen když chtějí čůrat nebo jsme někde na dlouhé cestě a chtějí se protáhnout, tak je nechám vystoupit. Jinak tu chvilku prostě vydrží.
Asi to moc prožívám ☺️ Ono to začalo tím, že syn od začátku v autě hned usnul a když jsme někde zastavili, někdy stačilo i na semaforech, tak začal brečet a nepřestal dokud jsme se nerozjeli. Takže jsem se stání na benzínce vyhýbala jak jen to šlo. Zkusím mu šoupnout do autosedačky nějakou hračku a snad to bude ok
Teda bylo ji 7 a nikdy mě za tu dobu nenapadlo řešit, že se mnou jezdí pro benzín 😂 normálně čekala v autosedačce, když je teplo akorát nechávám pootevřená okýnka.
@mamora nám řvala celou cestu asi do jednoho roku… takže jedno jestli tam s ni někdo sedí, nesedi, jede - nejede 😂 sedět vzadu mělo jedinou výhodu; ze jsem věděla ze usnula a neudusila se … 😢
Jak nejsem zastánce nechávání samotného dítěte v autě, tak na benzince mě nikdy nenapadlo to řešit. Děti normálně sedí v sedačkách, natankuju, zaplatim a jedu. Šestiletej už teda někdy vystupuje a tankuje místo mě. 🙂
Na tankovací pistoli je takovej ťuplík, kterej vymáčkneš a pistole pak tankuje sama, takže tam nemusíš stát. Jestli ti přijde, že by bez tebe nevydržel, než natankuješ, tak to můžeš zamáčknout a jít do auta za ním. Pak jen odběhneš zaplatit, na některých benzinách už jde platit rovnou z telefonu.
Ty kráso...opravdu tohle někdo řeší? Tak buď dítě sedí v autě nebo ho beru do ruky a jdu platit s ním. Výpary jednou za týden pár minut když tak zvládne. Proboha ženo, trochu sebevědomí a nadhledu. Už jsi třeba přemýšlela jak to uděláš, když budeš muset vyjít z auta zaplatit parkovné? 😱😅
já si ty diskuze moc dobře pamatuju, takže se dotazu zakladatelky nedivím. Vždycky, když je někde článek o tom, jak třeba někdo nechal dítě v autě u krámu nebo nedejbože někdo u školky ukradl auto i s miminem, tak je pod tím milion a půl odsuzujících dotazů, jak by NIKDY v autě nenechali dítě, když spí, tak ho prostě vzbudí a vezmou s sebou, na benzínce berou s sebou..
já teda na benzínce děti v autě nechávala taky, jen když byly úplně malý a zdálo se mi, že je tam venká fronta, jsem je brala s sebou, ale to bylo výjimečně.
Jezdím k samoobslužné pumpě, tam se platí u stojanu, deti sedí v autě. I když jedu nesamoobslužné, děti sedí v autě když jdu platit.
@alenka_p tyjo to je šikula 👍 Já neuměla natankovat ani ve 30ti 😅
@20190418 tohle je pohodička, i když musí človek díte vzít s sebou, pořád to technicky jde. Ale jak si mam dojít na WC ve vlaku kdy mám s sebou batole a nemám starší děti, které batole ohlídají 🤔 S batoletem v náruči se nevyčůrám a když ho postavim na zem, ohmatá celý ten nechutný záchodek 🤢 Mimino jsem dávala na chvilku spolucestujícím, ale slečna batolecí se na cizí lidi z uctivé vzdálenosti mračí, zblízka ječí. Tomu teprve říkám pořádný problém 😂😂😂
Jak kdy - když kouká a dožaduje se ven, tankuje a platí se mnou. Když spí, zůstává samozřejmě v autě. A zbývající varianta - nespí a nedožaduje se - jak se mi zachce, počet lidí, horko, fronta, záchod...
@martinka_33 to je na prd. Batole by ještě šlo hodit do nositka a wc s ním. Možná jsem to tak i párkrát udělala, i když asi ne ve vlaku. Všechno se dá ve finále vyřešit a špekulováním nad každou maličkostí a nekomfortem si jen zbytečně ubíráme energii.
@20190418 a víš jak je těžký levitovat nad záchodovou mísou s dvanáctikilovým závažím? 😂😂😂 Já raději nečůrám 😅
@martinka_33 jezis, ty zachody ve vlaku s deckama 🙈🙈 nepit a necurat ☝🏼😅
A ad benzinka… vzdycky nechavam decka v aute 😀 i mimino 🤷🏼♀️ vzdyt je to sup sup. A kdyz rve, no tak chvilku proste rve 😅 natankovat se musi, delam to co nejrychleji jde. Kdyz je vedro, samozrejme nechavam otevrena okynka.
@mamora syn má rok a malá skoro 3 roky a jezdím s nimi tankovat normálně. U tankování mě vidí,a ta minuta než zaplatím je nic. Nedokážu si představit že bych je vytahovala z auta,tak bych riskovala že je přejede auto,nebo co by mohli vyvézt.
@mamora kdyz byla mala ve vajicku vzala jsem ji sebou. Ted kdyz je vetsi tak ji beru na ruce nebo si dojde sama. Mam schizu z toho ze by se v ten okamzik neco na pumpe stalo takze ji v aute nechat nemuzu….
Taky bydlíme na vesnici a auto musím používat denně. Manžel je v práci a dojíždí, takže jsem většinu dne na vše sama. Syn od narození je zvyklý v autě. Normálně ho tam nechám, když je vedro, při tankování otevřu dveře aby na mě lépe viděl a větralo se. Vyběhnu zaplatit, minuta a jedeme.
Takhle jsem nad tím nikdy nepřemýšlela. 🙂 Prostě když bylo potřeba, jezdila jsem tankovat a asi si na to malá postupně zvykla, byla v sedačce a já ji mávala vždy přes okénko. Zkraje jsem myslím okénko i stáhla dolů a při tankování tak byla vlastně ještě blíž, než při řízení. Jinak napadá mě, co by možná mohlo pomoci eliminovat ten čas bez dítěte na úplné minimum - dost často jezdím na samoobslužné čerpací stanice, kde platím přímo u stojanu a vlastně ani nikam od vozu neodcházím. Což vlastně nepřítomnost zcela eliminuje (pokud nepočítám to, že je mezi námi třeba to okénko, které je možné stáhnout, nebo pár vteřin na otevření nádrže apod.). 🙂

Normálně sedí v autě. V autosedačce